icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
18. mar 2013

@jitu22 jitu paráda 🙂 ještě mě tak trklo jestli máš na malýho na vsadku kapucu, a už vidím že jo 🙂 super 🙂

zojec
18. mar 2013

@jitu22 perfektny navod aj bunda 😉 dakujeme ze si sa podelila

ucitelka70
18. mar 2013

@fibi321 aký máš OL? na brotheri sa len povytiahne a zatlačí dopredu - strunka to vedie automaticky...

season
18. mar 2013

@jitu22 skvelý návod, krásne precízne šiješ, ja by som to tak krásne rovno nepreštepila, aj keby som sa snažila neviem ako veľmi. Sikulka si ohromná!

ucitelka70
18. mar 2013

@papajka7 strih je vlastný - upravený z ott 3/2005 alebo 5/2003 daktoré z toho.... kapucna z iného.... šilt od oka.... a vrecko philippa - už mi neostala látka, tak som musela kombinovať..... nadšívala som a dala som medzi to reflexku.....

a podarilo sa mi super rastúce - od veľkosti 86 do 110..... aj rukávy aj nohy sú 2x vyhnuté.....

a kukni sa na bibu.... už aj limetkový letný soft je.... ten je nádherný... naživo som nevidela, ale sa mi páči....

ucitelka70
18. mar 2013

@papajka7 jaj preklep, toľko sa spomínala philippa - zo zorianu som robila vrecká..... 😉

zuzu_epona
18. mar 2013

@jitu22 Prekrásna bunda, skvelý návod na blogu 🙂 Kiežby by som raz vedela aj ja takto suprovo šiť. Si veľmi šikovná.

allymally
18. mar 2013

Ahoj holky, prosím, prosím. Nevíte, kde by se dala sehnat batohovina (taková ta vroubkatá, nepromokavá) nebo něco na kalhoty pro motorkáře? Jeden chce prodloužit nohavice a zatím jsem nic ideálního nenašla.

Děkuju

bulinka
18. mar 2013

@avema tak to je nádherný komplet 🙂

sufik1
18. mar 2013

@allymally já kdysi kupovala batohovinu u mráze a hrůůůůza kvalita. Fakt děs běs. A to jsem z toho šila jen blbý návleky na boty. A po pár vypráních a půl roku nošení fakt jen jako na přezutí max. 1x týdně jsou prodřený, nitě z toho lezou, no fůůůůj. Takže tento obchod rozhodně nedoporučuju!!!!
švagr kupoval někde jinde (nevím kde) a ta je podstatně pevnější a kvalitnější.
A ještě mě napadá balerina http://www.balerina.cz/index~b_textilie--Textil...
a kutil - buď florenc nebo újezd http://kutil-florenc.cz/i/batohovina-plastex-ko...

allymally
18. mar 2013

@sufik1 Sufi, děkuju. Ten kutil mi taky vyskočil, tak to vezmu tam. A návleky jsou super, asi si je pajcnu 😀

allymally
18. mar 2013

@veronik77 no a to je taky pěkné 🙂 Děkujůůů.

Morozka bych nebrala 😉

elixia
18. mar 2013

kocky,poradite ako sa vola takato chlpata latka a pripadne aj kde ju hladat? 🙂

http://www.hm.com/gb/product/05298?article=0529...

sorry,neviem vlozit iba obrazok

bulinka
18. mar 2013

@elixia buď by to mohl být coral fleese nebo Lama, ale neviděla jsem to naživo

bulinka
18. mar 2013

holky kolik pulu je potřeba na jedny tréninkáče? Já nikdy neplenkovala, ale mladej se nechce vzdát plíny. Tak to chci zkusit a třeba to pomůže k odplenkování 😀

lilly2711
18. mar 2013

Cafte baby, tak po odmlke vdaka inspiracii @jemi som dokoncila hraciu kocku pre Nellie. Robila som sice väcsiu, ma 26cmx26cm lebo som sa rozhodla recyklovat zvysok matraca na vyhodenie a hromadu starych kojeneckych hraciek, ale Nellie je nadsena. Jej osobne by tam sice stacili suchace, ale bolo by to dost otravne 😀 😀 😀
A este par merino treningacov, ktore su pre nas idealne ( myslim tym nasu mliekom vykrmenu prdelku 😉 )
1.merino zo SD + vnutri este tenka vrstva z elastickeho merina s detivbavlnke ( celkom to staci aj na riadne pocikanu plienku, ked sme niekde bez WC)
2.recy kocka
3.recykovana latkova knizka z materialu , co chyta ako suchac, takze si tam moze prekladat toho motyla, kde chce
4. recyklovana potrhana knizka + krytka na snurky
5.farebne pasiky na stredovy suchac, na pasikoch este chybaju gombiky
6.za zipsom ukryte detske zrkadlo ( sice doskrabane, ale este cez neho ceslkom slusne vidno 😀 )
7. recyklovane zuvacie koliesko s koralkami a brzdickami
8.a tu uz s Nellie v pozadi ( ostrilo mi len na kocku, tak je rozmazana 😒 )
9.geometricke tvary na suchac, vsetky sa daju popripinat na seba, alebo kdekolvek na celu stranu suchaca
10.detaily, ako si ich nastylovala Nellie 😀

bordino
18. mar 2013

holky já už jsem vážně na Bohnice, dneska se mi stala fakt bomba věc - byly jsme s kamarádkou v dětským centru, při odchodu oblékala svojí holčičku, já si prohlížím její softový obleček a říkám si " Ty jo, supr, hrozně jí to sluší, musím to zkouknout, jak je to ušitý..." a pak jsem si uvědomila, že jsem to šila 😀 Já už mám asi vážně rozdvojenou osobnost 😀

abigail1
18. mar 2013

@lilly2711 Ta kostka je naprosto úžasná!!!!!!!!!

bordino
18. mar 2013

@lilly2711 nejsem na Bohnice. Na Bohnice bych byla, kdybych se snažila ušít tohle!!! Ty jsi prostě neuvěřitelná....

lilly2711
18. mar 2013

@abigail1
@bordino dakujem, ale aj ta kocka bola sita horucou ihlou, lebo Nellie idu stolicky a ma hnacky, cely den lietame s nocnikom, alebo sa sprchujeme a vymyslame zabavy, aby zabudla na bolest, lebo koli srdiecku a ochrnutym hlasivkam sa neskutocne rychlo unavi a dychci a je mrzuta. Ked k tomu priratam anglicku matematiku pre 5. a 3 . rocnik co sa cele dni ucim s detmi, tak tie Bohnice nebudu az taky zly napad. 😀 😀 😀 ( uz sa mi sniva samé one less, one more, before 5 etc. 😀 )

elixia
18. mar 2013

@allymally @bulinka vdaka, myslim, ze by to mohol byt ten cora fleece (som o tom ani nepocula doteraz 😀 )
Viete aj ako sa z neho sije? Ja som len taky zaciatonik s minimalnymi skusenostami 🙂

mooncaa
18. mar 2013

@lilly2711 Co fotka, tak něčím neuvěřitelným překvapíš. Úžasné.
A jak to s Váma vypadá? Kdy máte termín operace?

bulinka
18. mar 2013

@elixia já z něho šila nákrčníky a mikinu, je s ním trošku zlobení, jak má delší ten chlup a hlavně je z něho hrozně bordýlku 😀. Ale ve výsledku je supr 🙂

elixia
18. mar 2013

@bulinka hmmm... 😀 ja mam 'bordylek' aj z obycajnej bavlny,takze to je najmenej 😀 tak snad skusim,vdaka za pomoc. Ta siva mikina sa mi veeelmi paci,ale beznadejne vypredana.Ja uz aj ciapku k nej uhackovala...tak si ju asi budem musiet usit 🙂

laeela
19. mar 2013

@elixia mikina je luxusní. On se ten coral šije trošku blbě, ale zas ty chlupy vše schovají. 😉 😀

petkasv
19. mar 2013

@lilly2711 nádhera, kostka je naprosto dokonalá 😵 😵 😵 😵 😵 😵

svela
19. mar 2013

@elixia zrovna tuhle mikču jsem koupila zrovna před týdnem ve výprodeji, nemohla jsem odolat 😉 Je to spíš ta LAMA, má takový vyšší chloupek. Ale z Coral fleecu jí můžeš ušít určitě taky.

@jitu22 bunda je krásná, musela to být fuška!

@lilly2711 kostka je fakt nádherná!

sufik1
19. mar 2013

@allymally návod na návleky u mě na blogu, jsou tam dětské i s fotopostupem a pak ještě článek s rozměrama pro dospělé, ať to nemusíš vymýšlet http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/11/navleky-p...