icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
28. mar 2013

@piecee tak to kojotričko je zaujímavé fakt, nielen na kojo.... je zaujímavo riešené....

stassy
28. mar 2013

Holky pražské (ale klidně i od jinud 😉 ), nechcete něco od Grimms, příp. přidružených obchodů - Goki, Heimess, Holztiger, Manasci, Niermann-standby, living-puppets, traumschwinger?

macin73
28. mar 2013

@stassy Vůbec nic mi to neříká a radši ani nebudu pátrat po tom, co hezkého mají 😕 😀. No nedalo mi to, žejo... nádhera, ale to už bychom se domů vůbec nevešli...

macin73
28. mar 2013

@stassy Týjo, to je krása!!! Ukládám do šuplíku a možná až budeme holkám zařizovat pokojíček, mrknu aspoň pro inspiraci...

petule55
28. mar 2013

@a_lexa @abigail1 @palosek holky, díky za rady... tak jsem včera zvládla zkusit našít ještě jednou - našívala jsem ten bílý rib proužkem na třetiny tak, jak popisují v ottobre - tedy nejdřív jsem to přišila lícem k líci jednou jehlou (tady jsem rib natahovala), otočila rib kolem růžového dílu, našpendlila a prošila dvojjehlou (tady už jsem nenatahovala nic).. no, dokonalé to není, ale už je to ucházející... takže díky za rady, snad to tričko pomalu došiju 🙂
a s tím šitím na OL - tím se dá našívat jen lem jiným způsobem - líc k líci a sešít na OL s ořezem - nebo existuje nějaký jiný způsob?

stassy
28. mar 2013

@macin73 Nádherné, že? Já nad hračkama od Grimms slintala dva roky, až konečně teď na Vánoce jsme se rozšoupli a holkám něco málo pořídily. 😀 Chtěla bych tam teď zase objednat a hledám někoho, kdo by se podělil o poštovné.. 😉

anastazieb
28. mar 2013

@petule55 ještě je jednodušší způsob - že proužek látky na lem přehneš napůl a lícem k líci přišiješ do výstřihu, a natahuješ samozřejmě (je potřeba se nebát a natahovat pořádně, aby si to pěkně lehlo). Nejlíp se to šije na OL, ale jde to i nějakým pružným stehem na rovnostehu.
Ale i tenhle způsob i to lemování na třetiny má něco do sebe 😉

petule55
28. mar 2013

@anastazieb tuhle metodu taky vyzkouším, musím se procvičit v různých způsobech lemování 🙂 díky

petkasv
29. mar 2013

@stassy ježiš vůbec sem takový dotazy nepokládej, my zkrachujeme 😝 😝 😝

piecee
29. mar 2013

@caramilla jt asi to je dost univerzální model pro prsa A až F 😀 😀

jitu22
29. mar 2013

@palosek podkládáš něčím sucháč na bříšku při šití kapsovek, aby to tím švem nevlhlo? Nebo není třeba a stačí zafénovat? Zatím jsem šila jen patentkové.

piecee
29. mar 2013

holky prosím poradíte jestli a kde se dá seřídit PŘÍTLAK PATKY U STARÉ VERITASKY?myslím Sinala ty máš Veritasku?🙂
děkujiii

sinala
29. mar 2013

@piecee dá, jak odendáš kryt na boku jak je světlo, tak nahoře nad cuplíkem od světla je kovové kolečko - a když točíš od sebe přítlak zvyšuješ a k sobě snižuješ 😉
jsem to zjistila po 12 letech co jsem ji měla🙂, do té doby jsem vůbec nevěděla o takové funkci u stroje

cicamica1980
29. mar 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

ahojte, prosim poradite mi, z coho /prosim link/ usit vkladacky do latkovych plienok? pouzivam bum genius a vkladacky stay dry.
a prosim tiez mi napisete ako to usit - kolko vrstiev na seba tej latky?
resp je niekde navod?

dakujem pekne /sit viem, stroj mam🙂))/

sinala
29. mar 2013

@piecee oprava po 22 letech jsem to zjistila 🙂 🙂 🙂

sinala
29. mar 2013

@cicamica1980 já mám ušito z českého bam. flísu http://www.sijemdetem.cz/produkt/bambusový-flís... a mám je dvouvrstvé 15 x33 cm, ale dávám je do kapsovek, do normální kalhotové pleny je třeba užší
http://ekozahrada.blog.cz/1007/ctvercovky-a-vkl...

a_lexa
29. mar 2013

@petule55 na OL je stejné našívání jak uvádíš-našiješ proužek na OL s ořezem a potom z lícu můžeš projet dvoujehlou a vypadá to skoro stejně jako když lemuješ proužkem na třetiny. 😉

sinala
29. mar 2013

@cicamica1980 rozměr v kládaček mám 15*60 cm, jsem dneska nějaká zpomalená

allymally
29. mar 2013

@stassy ja chci:D uz nad nimi slintam 2 roky:D jen nevim,zda bych si s nima nevyhrala vic ja,bagry jsem nenasla:D a nemaji ulozenku? To by Te vyslo za hezky peniz.

anfei
29. mar 2013

Ahoj holky, nějak vás nestíhám dočítat, tak jsem prošla jen fotky a vůbec nechápu, kde berete čas 😠 Za ten necelý měsíc od porodu jsem stihla akorát deku pro malou po večerech, uháčkovat kočičku (jen má blbý oči, neměli zelený) a včera večer upést k narozkám dort. Tak se jdu pochlubit a doufám, že už to začne být s časem lepší a přijde konečně i jaro 😀

piecee
29. mar 2013

@sinala super já jsem si právě říkala že jsi to tady myslím psala ale nemohla jsem dohledat🙂já bych to tak nějak neřešila ale co teď prošívám zvrchu trička tak se to vlní jak blázen tak s tím chci trochu poštelovat snad to bude lepší 🙂 díky moc

lucijan
29. mar 2013

@anfei jenom deku?? jenom??? měsíc od porodu?? 😀 😀 a jestli dobře koukám, tak prošívání je ve tvaru kočiček? krásná deka 😵

bordino
29. mar 2013

zkusila jsem trhací vliselín a už bez toho aplikace šít nikdy nechci! 😀

cicamica1980
29. mar 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

@sinala 15x60 - to je nejake velke, to skladas napoly? a mas dve vrstvy 60x15, alebo iba jednu vrstvu 60x15 a ked to prelozis napoly, tak je z toho dvojvrstva 30x15? mas na tom aj nejaku stay dry vrstvu?

anfei
29. mar 2013

@lucijan Děkuji, jo prošívání jsem kočičkovala, protože jsem se nemohla rozhodnout jest-li vlnovky nebo čtverečky a tak mi to přišlo tématické 😉 . Osobně zatím nechápu, jak někdo zvládá 3 děti 🙂 Mě nyní přijde, že nezvládám ani dvě a to jsem tři vždycky chtěla. Asi plány přehodnotím, přeci jen jsem trochu sobec a ráda dělám i jiné věci 😀

majamat
29. mar 2013

@anfei ta deka je super. riadny opticky klam.

janasrub
29. mar 2013

Chci se přidat do hromádky z Polimexu, které nitě jsou tyrkysové? Spíše do modra než do zelena.

katkaela
29. mar 2013

Pekný zasnežený (aspoň u nás v Brne) deň prajem 🙂Tak som zase niečo pošila a pofotila: ružové kytičkové menšestráky a k tomu tunička a recy-rifle.

katkaela
29. mar 2013

A odfotila som tiež otlačené zvieratká, ktoré som robila už dávnejšie. Niekto sa ma pýtal ako to vyzerá po častejšom praní. Tieto bodyna sú dosť v obehu a prané.

palosek
29. mar 2013

@jitu22 nepodkladam. Mě se ti nestalo, že by to protekalo. Ale podlozenim taky nic nezkazís. 😉