Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@macin73 krásná čepička, mám tu stejnou přízi, holky už z ní mají svetříky 🙂 Dost mi zbylo, bylo by to ještě i na něco většího, ale zase nevím, jestli bych nosila takový "zmrzlinový" svetr, musím to do podzimu promyslet 😀
Přidávám foto jednoho z nich, i když jsem nepletla já, ale moje mamka. Já bych ty dva svetry pletla tak do Vánoc 😀
@palosek @caramilla je to tahle: http://www.iceyarns.com/merino-gold-batik-white... 😉
@mitape ano, ja mám veritasku na rychloupinací štýl - len nacvaknem patky...
@katkuz aj môžeš byť spokojná, aplikácia originálna,neokukaná, pekne si ušila
Konečně jsem překonala posvátnou hrůzu ze softu a ušila první softky 🙂. Ještě mám v plánu ušít k tomu Philippu (v inverzních barvách), ale to mi bude trvat asi hodně dlouho.. 😀. Ty kaťata mají trochu víc úzký nohavice, než jsem čekala, ale naštěstí je to žížala, tak to neva.. (zatím 🙂 ). A dokonce i chvilku postála při focení, tak tentokrát i modelka 🙂.
Musím si postěžovat....včera jsem Aničce prodlužovala mnou šité tepláky do školky...jak budou doma a vzpomenu si, nafotím...neumím měřit, tak jsem udělala efekt dvojitých nohavic, jinak by jí byly hned krátké. No a měla jsem nějaké nitě, se kterýma jsem předtím už šila a vpohodě a trhaly se (na rovnostehu). Tak jsem sáhla po malé špulce Hard a chvilku to šilo a zase se trhalo...zkoušela jsem jiné nitě a vpohodě...no šila jsem to snad přes hodinu a to byla práce na chvilku. Stává se vám že jsou nitě blbé? Co děláte? Vyhodíte celé (asi to tak dopadne) nebo odmotáte?
Máte někdo zkušenost s ručním sítotiskem? Jak se to dělá? Mohl by mě to případně někdo naučit? Nebo aspoň napsat, co k tomu potřebuju a jak se to dělá? Děkuju předem!
@caramilla
@ucitelka70 dakujem 🙂 ono som nemala velmi na vyber - na kombinaciu som mala sedy soft a povodne mala byt aplikacia slona, ale tu som nevedela nakreslit 😀
Týjo, už sem proboha nedávejte žádný další odkazy!!! Já na to mrknu a skoro pokaždé bych to chtěla vyzkoušet... 😀. Ale to už by se se mnou MM nechat asi rozvést 😕 😝
@lucijan Záleží jest-li chceš jen použít šablony nebo si šablonu sama i vyrobit - což sice vypadá složitě, chce to určitou zručnost, ale stojí to za to. Teda chce to i čas a úplně temnou místnost 😉 Pak potřebuješ obrázek černobílý (nakreslený, z netu, fotku, prostě cokoliv) - černě to co budeš chtít tisknout, rám s napnutou síťovinou, ovrstvovací korýtko, stěrku, fotocitlivou emulzi, lampu nebo polední sluneční světlo a barvy. Celkem slušná cena je pro začátečníky sada - http://silktrade.inshop.cz/inshop/shop.asp?Url=...[id-9000C]-souprava-pro-sitotisk-1.html. Kupovala jsem ji kamarádce jako dárek, abych ji také zblbla 😀 a tady se určitě najdou dva, aby byla za nižší cenu - třeba já bych ji vzala znovu určitě do foroty na dárky 😎 Ale když Tě to uchvátí je pak lepší kupovat emulze a chemii ve větším např. tady www.sitaservis.cz
Ahoj, tak a mám hotovo 😎 Víc fotek na blogu http://bymicha.blogspot.cz/2013/04/kocickova-so... 🙂 Jinak Vojta ochotně pózoval, protože růžová je jeho oblíbená barva 😅 😀

Tak konečně můžu po čase zase něčím přispět... můj první háčkovaný počin. Určitě není dokonalá, ale mám radost.