icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

a_lexa
22. apr 2013

@stassy 😵 😵 Tak to je tedy paráda - úžasný svetr. Nejdříve jsem si myslela že dáváte k dobru čepičku (že není pletená ale háčkovaná mě vůbec nenapadlo) a až po přečtení komentů jsem se musela k obrázku vrátit a prohlédnout si svetr, o kterém jsem si původně myslela, že je kupovaný. Jste neskutečně šikovná!!!! 😵 😵

mitape
22. apr 2013

@kuna softka je parádna 🙂 ja som podšívala úpletom tak čas sa mi natiahol 😝.
tiež šijem podobne, keď babimec spí 😀 tuším sa musím aj ja dokopať k aplikáciam, je to pekné keď sa tam nejaká tá kvetinka našije 🙂 ale keď ja najradšej rýchlo nech je hotové 😀

svela
22. apr 2013

@kuna bundička je nádherná! Ten žlutý zip se na ní moc hodí, super nápad. Ukládám si obrázek pro inspiraci! 😉 I když nevím nevím, jestli se k bundičce přemluvím. 😅

petkasv
22. apr 2013

@kuna to je nádhera 😵 😵 😵 😵 😵

jieff
22. apr 2013

@soso jestli ti ještě nikdo neodpověděl, tak myslím, že by to mohlo jít nějakým hustým entlem a pořádně látku natahovat před i za patkou. Nejlíp to šije overlock, nevím jestli to někdo zkoušel na stroji...

droby
22. apr 2013

ahojte, neviete poradit ako usit takuto satku? kde by som nasla strih,navod?
http://www.sport-active.sk/sport-active-sk/esho...

petkasv
22. apr 2013

@droby střih je někde na susu-sufik.blogspot.com

droby
22. apr 2013

@petkasv velka vdaka, nasla som ho tam, uz aj striham 🙂

stassy
22. apr 2013

Holky, moc děkuju za pochvaly, to se tak krásně čte.. 😀 K dokonalosti má svetr daleko, rozhodně nejsou všechna očka stejná.. to je tak, když člověk plete z třikrát párané příze, že.. ale fotky jsou milostivé a lecos skryjí. 😀
@macin73 čepka je z Camilly, háčkováné jednoduše (myšleno jako z jedné příze, nikoliv dvojitě), dlouhé sloupky. Nic extra náročného. 😀
@medvi11 Zatím nekecá, na to je ještě malá. 😀 Jako po vzoru starší sestry ráda šatičky a sukýnky, je schopná na sebe navlíknout třeba tři současně, ale co se týče barev, tak vyhraněná není. To teprve přijde. 🙂

anastazieb
22. apr 2013

Holky nemáte prosím některá přebytek petrolejové teplákoviny od Animal (nebo o Batani) jestli se brala? Zrovna jsem zjistila, že potřebuju.... Díky

macin73
22. apr 2013

@stassy Díky. Teda tak to budu muset do té galanterky znovu, dneska jsem tam koupila 5 klubek, ale takové pěkné barvy asi neměli... Musím se asi podívat znovu 😎

stassy
22. apr 2013

@macin73 U vás v galanterii mají Camilu? Kde bydlíš, prosím Tě? 😀 😀 Já ji totiž tady v okolí nemůžu sehnat, vždycky lanařím kamarádku z Vysočan, ovšem mají tam klubko za padesát korun.. 😝
Jinak jako alternativa by se dala použít Catanie, ta má taky moc pěkné barvy. 😉

lilly2711
22. apr 2013

Ahojte, prisla som mrknut, co sa pekne sije a zaroven sa opytat, ci neviete poradit ako prezit ten stres bez ujmy na zdravi????????????? ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Je mi priserne zle. Boli ma strasne hlava, zaludok mam ako na vode, nic do seba nemozem dostat, do jedla sa nutim a neviem, co skor. Zajtra musim vsetko pobalit a nachystat manzelovi vsetko pre zvysne tri decka a navarit nieco do mrazaku do zasoby. Skusala som magnezium, ale jeho ucinky som akosi nepostrehla. 😒 😒 😒 . Mam priserny strach....

maly_prcek
22. apr 2013

@lilly2711 Já umím poradit bohužel jen s jídlem, abys do sebe aspoň "něco" dostala a tělo mělo z čeho fungovat. Když mám stres a nemůžu nic sníst, tak piju Nutridrink http://www.nutridrink.cz/ (kupuje se v lékárně).
Jinak bych zkusila myslet na něco pěkného - co bude třeba v létě, co pěkného ušiješ, co vylepšíš doma,... nebo nějakou "meditaci", nemyslet vůůbec na nic (co mně pomáhá třeba na usínání - soustředit se na tmu, na hvězdy, já si třeba ráda představuju tmavě modrý samet, asi kvůli tomu povrchu, když po něm přejedeš rukou) Z léků by ty tvé starosti byly na pořádný driák, aby viděla účinky... ☹
Posíláme Nelce i tobě i ostatním doma moc moc síly, ať vše zvládnete a je brzy zase dobře...

abigail1
22. apr 2013

@lilly2711 ahoj, co poradit, nevím. Jen jsem Ti chtěla napsat, že syn měl několik operací a několik jich má ještě před sebou. Plus pár hospitalizací kvůli nemocem. Takže si dovedu moc dobře představit, jak Ti je. Mě bylo strašně, nebyla jsem schopná nic dělat. Nejraději jsem si před tou poslední operací někam zalezla a zaspala to a přitom člověk musí toho tolik zařídit, zvládnout. Hospitalizace je můj velkej strašák dodnes. Nevím, kdy syn onemocní, kdy bude mít další operaci. Nedá se na to 100% připravit dopředu.
Vlastně mě napadá zkusit toto http://www.bachovky.eu/www-bachovky-eu/eshop/32... Bachovky uklidňují, používají se při negativních emocech - strachu, stresu atd.
Přeji hodně štěstí a ať to celé zvládnete v pohodě!!!!

zikie
23. apr 2013

@lilly2711 Sice je to jako jít s párátkem na slona , ale co zkusit pít třezalku? Musí to být šílené, ale zkus si říkat, že pak bude Nelka žít už bez obtíží, bez dušnosti... Myslím na vás a držím palce!!!!

petkasv
23. apr 2013

@lilly2711 poradit neumím 😖 procházím stejnými stavy vždycky, když musíme na onkologii, u mě trvají týden, před návštěvou a dva dny po ní a poradit jak to přežít snad ani nejde, jediný co, drž se!!! Kvůli Neli!!! Na jednu stranu jsem ráda, že kojím, protože jinak by mi asi nic nebránilo v tom se opít 😀 Ještě mě napadlo, když by ti někdo předepsal Lexaurin, tak by ti to taky třeba pomohlo, je to na zmírnění úzkosti. Myslím na Vás 😉

mahafi
23. apr 2013

@lilly2711 poradit neumím, věřím, že to musí být hrozné.. snaž se myslet na to, že po té operaci bude nellie v pořádku a budete spolu moct plánovat všechno pěkné, že bude zdravá a půjde jí všechno líp (ale chápu, že to je těžké a obavy jsou velké). Moc moc moc na vás myslíme a modlíme se! dobře to zvládněte 🙂. posíláme moc sil 🙂

crawler
23. apr 2013

@lilly2711 nevím, jestli jsi věřící, ale pokud aspoň něco v Tobě je, tak zajdi do kostela, kaple apod. a zkus tam trochu meditovat - prostě se zastavit, zpomalit a všechny své starosti, strachy a stres předat do rukou tomu Nejmocnějšímu - prostě to všechno odevzdat a věřit Mu naprosto a zcela ve všem. Pomůže Ti to 😉 Moc držím pěsti!!!

crawler
23. apr 2013

jinak já zas trochu zaplevelím tučňáky...není to už nuda? potřebuju nějaké veselé úplety, aby se mi o nich už nezačalo zdát😀

macin73
23. apr 2013

@lilly2711 Zkusila bych tu třezalku. Mně osobně kdysi moc pomohla. Drž se, mysli na to, že pak už bude jen líp.

macin73
23. apr 2013

@stassy No vidíš, tak to bydlím asi dobře 🙂. Hele, a i klubko mají "jen" za 40, melírovaná za 45. Koukala jsem, že mají odhadem tak 15 barev. Klidně Ti příště nějakou dovezu 🙂

jitu22
23. apr 2013

moje víkendové šití - taky tučňáci 😀
Mikina Danai z FM z bambusového výplňku z MTX podšitá mikroplyšem z Dadky, čepičky a nákrčníky z bambusového francouzského froté z ŠD a všude tučňoši.
U té mikiny jsem se pěkně zapotila, když jsem to sešívala, aby byly všechny švy pěkně schované a začištěné.
Všechny detaily a další fotky na blogu - http://jituli.blogspot.cz/

palosek
23. apr 2013

@jitu22 skvělé, už jsem se dívala na miminu 😀 Ta Danai-ka se mi zdá dost široká...já šila neteři vlastní střih...ala Danai 😀 Už dřív, ze skladových zásob 😀 😀 😀

jitu22
23. apr 2013

@palosek no on je Vojtík trochu buclík, tak širší střih nevadí. Zelenou fleecovou, co jsem šila na podzim, nosil celou zimu přes svetr a hádám, že na podzim mu ještě bude 🙂

laeela
23. apr 2013

@lilly2711 já bych ti na tento stav doporučila homeopatikum Gelsemium, nejlépe 30 potenci, u vás budou v prodeji i vyšší, takže i klidně potenci 200, dávkovat 4-5 krát denně. Jako doplněk Bachovky, buď si nechat někde namíchat, anebo koupit hotovku - Rescue Remedy. Nevím, jaký máš vztah k tomuto druhu léčby, tak jen doporučuji dle vlastních zkušenosti. 😉

caramilla
23. apr 2013

Tak jsem dneska nemohla najít příložník a nakonec jsem ho našla u Jasmínky, kterak uložený na polštářku spinká. Pro někoho příložník, pro někoho koník🙂
Plus outdoorové kalhoty.

majamat
23. apr 2013

@caramilla deti maju dobru predstavivost. a strasne sa mi paci meno Jasminka, no neviem, ci by mm chcel take a navyse mame Jasminku susedu. vsak zatial nam meno ani netreba, ale je krasne.

sinala
23. apr 2013

@caramilla ušetříš za hračky a ještě podpoříš fantazii dítěte 🙂 🙂 🙂
a na kalhoty jsem se dívala už na blogu a líbí se mi ( myslím materiálově) a jinak samozřejmě taky 🙂

maryol
23. apr 2013

@lilly2711 súhlasím s @macin73, ak máš rada bylinkové čaje, tak ľubovník (=trezalka), medovka - akurát mám na stole 😀
veľa šťastia, držte sa!!!