Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
HOLKY 2000 😵 😵 😵 😵
Baby ked sijete body s raglanovymi rukavmi a idete robit lemovanie vystrihu v ktorej faze ho robite?
az ked mate vsetko zosite a spravite ho podobne ako patent na pase, alebo zosijete jeden cely rukav a z druheho jednu stranu a potom sa vlozi (cize koniec patentu sa spravi ked zasijem posledny steh rukavu pri vystrihu).
Dufam ze sa chapeme 🙂
@diapozitiv01 promin, nějak jsem zapomněla odpovědět. Střih na body je z 6/2012 č.1 dá se přetáhnout dobře, Kristý už je větší, tak se nebojim že jí polámu, s novorozencem by to bylo možná složitější, tu zkušenost nemám
@diapozitiv01 já to dělám až nakonec, všiju do díry výstřihu přeložený tubus patentu.
@diapozitiv01 dělám jako @jieff
😵 😵 😵 😵 2000 tu musím být 😵 😵 😵 😵 😵 😀 😀 😀 😀
@diapozitiv01 aj ja lemujem raglan výstrih ako posledný... ako baby píšu
@a_lexa když jsem fotila tak k autu přicházeli mladí rodiče s cca ročním dítkem 😀 manžel mi řekl že jsem zaujatá, prý když se jim to líbí 😀 jsem se ho ptala jestli by s takovým autem jezdil, vykrucoval se, ale pak přiznal že ne , ale hned dodal že třeba štaflík a špagetka by mu na autě nevadili 😀 😀 😀
Jupííí 2000 😀 😀 😀
@diapozitiv01 dělám taky až nakonec a našívám jako patent 🙂 @zabza40 aha...2000 :D
tak mě se pokazil stroj 😢 Já jsem z toho byla tak špatná, že jsem půl dne nemluvila. je to sice obyčejný z lidlu, ale šil mi dobře. Zašívala jsem deku a najednou křup a zlomila se mi jehla. Jenže mi zároveň upadl celý ten držák na jehlu. Sice jsem to přišrubovala zpátky, ale nechce mi tam teď držet jehla. Tak nevím, co s tím. Asi ho budu muset reklamovat, ale to je moje smrt, protože to bude trvat. Já potřebuju šít! Mám momentálně chorobnou závislost a jak aspoň obden do něčeho nepíchnu, jsem nervní 😀
Asi se budu muset poohlédnout po jiném. Měly byste tip, jaký si koupit? Ale maximálně do 4-5 tis. víc si nemůžu dovolit 😒
Jinak jména dětí si pletu stejně jako jména našich psů 😀 a svůj datum narození plantám úplně. Jsem 8.7. a brácha 7.8., takže jsem furt zmatená 😀
@barcav 😀 😀 jéé, tak to bych z recese sehnala nějakou velikou samolepku (nebo jen obrázek) štaflíka a špagetky a manželovi řekla, že jedeme do servisu, kde to odborně nalepí a "krapet" přestříknou aby ladilo. 😀 😀 😀 (se svojí povahou bych se jestě v tom servisu domluvila a dotáhla ho až tam) 😀 😀
@kveta007 U nás to je taky zajímavé... odplenkování už minulé léto bylo v plánu, ale těsně před porodem to nějak logisticky nešlo. Někdy v 21 měsících došlo ze zdravotních důvodů na intenzivní větrání zadečku, a během dvou dnů to vypadalo na superrychlé odplenkování. JENŽE... pak nastydla (byla půlka prosince) a musela jsem dát zpátky plenu. A bylo to horší než předtím. Prostě neřekne si a je v plíně s jakýmkoli obsahem libovolně (a dobrovolně) dlouho ☹ . A to na nočník chodí od 12 měsíců. Když se zeptám, kam se čůrá, odpoví, že na nočník... takže jen čekám, že jí to jednou prostě začne vadit... Teď už se nemohu dočkat teplého počasí, venku bude lítat bez plen. Doma jsem to zkusila dvakrát (plenku často nechce), bohužel jsme teď v podnájmu a jsou tu koberce a fakt nechci riskovat... Tréninkové pleny jsem dvě pořídila, ale nějak mi v našem případě uniká jejich smysl...
ahojte baby, opytovala som sa v inej diskuzii, no tam už asi nik nechodí.
Chcem prať zatvrdnuté plienky pre druhé bábo. A chcem sa opýtať na dekalcifikačnú kôru.
Všde íšu, že na 3 l vieracej vody dať 200 g kyseliny citrónovej a nechať dlhšie ponorené.
Ide mi práve o to "dlhšie". To je hodina, pol dňa, deň dva dni?
Prosím, poraďte 🙂
@sonice podívej se v drogerce po tomhle gelu http://www.drogeriemartina.cz/sanytol-dezinfekc...
aaa oprava, špatně jsem to přečetla, ty chceš, aby změkly... doporučuju navštívit kamarádku, co má sušičku

@laeela dobrá jsi.. to já na kyclich s nejmladší, řekla jméno té prostřední dcery..... Se sestricka divila, olá, že její kartu v pc nemůže najít. 😅