Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla To je dobrý, většina už zaplatila, takže na chleba máme 😀 😀
Já jsem zahájila akci spotřebování zbytků plínkových látek, co se mi tu válí a šiju novorozenecké plínky... Vše na sucháč, protože lis na patentky mi sebrali na dílnu 😠 Budou tak do 6 kg, pak začnu dávat jednovelikostní, teda ne, že by neseděly od narození, ale něco se s těma zbytkama udělat musí, že. Zatím mám nachystáno na 7 kusů a jedna už je hotová. No a taky si myslím, že ty maličké budou líp pasovat pod nádheru, co jsem včera ulovila na jednom americkém "mimibazaru":
holky, jaký používáte sucháč na pleny? já že koupila u nás v galanterce metr a on je lepicí zespoda, tak jsem si říkala supr, aspoň mi bude držet na místě, když ho budu přišívat, ale tfůůůj...nedošlo mi, že jak na to svítí světýlko, tak se to lepidlo začlo tavit a zaťaplalo mi celou jehlu...:-/ a no a v případě nelepicího si zase říkám, že to je dost složitý ho udržet a našít rovně...:-/ jak to děláte??? a soráč za dotaz amatéééra 😅 díky
a na té fotce to vypadá, že pulky mají každý ucho jiný...neumím fotit:-/ v reálu to tak není 😕
@crawler Ty jedeš, pěkný 🙂
Sucháč z galanterky doporučuju na plínky nepoužívat. Měla jsem ho jen chvilku na zapínání na kapsičku na mobil na lednince ke kočárku a vydržel pár "suchutí" a vytahal se a už moc nedrží a lezou ty vlákna všude. Na plenky je nejlepší sucháč na to speciálně určený, ten fakt nevysuchá - na šijemdětem.
Jinak buď si ho obkresli na místo, kde ho chceš mít a pak šij podle toho a nebo přišpendlit. Sice se propíchne PUL, ale zas taková tragédie to asi není. Určitě ne špendlíkama ze všech stran, ale dva špendlíky to snad dá. Já mám sucháč z USA v metráži a ten se našívá skoro sám 😀
Nažehlovačky - zítra objednávám a prosím na dalším listě jsou adresy, pokud jsem tam někomu již adresu napsala, tak prosím zkontrolovat a kdo ji tam nemá, tak prosím dopsat https://docs.google.com/a/bibu.cz/spreadsheet/c...
Platba až posléze
holky - NAŽEHLOVAČKY - nějak se o 29kč nemůžu dopočítat. Prosím zkontrolujte si, jestli jsem vám to sečetla správně a taky jestli se mi omylem nestalo to, že jsem vám tam omylem popošoupla s číslicí směrem nahoru či dolů - zda souhlasí objednávaný motiv. Děkuji za pochopení.
ahoj holky🙂
ještě prosím o radu...co je to šikmý overlock? mám obyč stroj a u pružných stehů tam mám jeden, který se nazývá šikmý overlock...jak se používá a na co?...jinak zatím jsem vždy šila takový střih, že jsem látky sešila rubem k sobě a pak přetáčela na líc, ale chtěla bych zkusit to ušít už normálně tak jak plenka bude v reálu, ale nevím, jakým stehem to mám obroubit, když nemám overlock...mám na stroji několik klikatých stehů, ale nějak nevím, jak nato...poradíte?děkuji moc 🙂
@caramilla děkuji moc za odpověď🙂 tak já příště koupím sucháč, co je přímo na plenky...mi to nenapadlo 😅
@crawler ahojky, já mám také obyč. stroj a plenky jsem také dříve sešívala jako ty, nejprve zrubu, ale dlouho to v těch švech schne, tak také teď jen obroubím, na svém stroji mám steh nazvaný přímo overlockový, trochu se to podobá, ale přeci jen to není ono, ale asi lepší než nic, ještě by šel asi cik-cak, ale mě to přišlo hodně zvlněný, ten okraj po tom, trvanlivost toho asi bude menší, než na klasickém overlocku, ale aspoň něco. Jen nevím, zda mi to půjde i na úpletu. tam se bojím, že jak to budou jen tenké látky, tak se to bude kroutit....
ahojte
ja vas tu kedy tedy kuknem a vzdy mi padne sanka,krasne sijete,mate uzasne napady 😎 😎 😎 😵 😵 😵 😵 ,a stale nieco nakupujete,fakt taky pre mna nedostatkovy tovar,ja sa k vam pridam do partie ak ma berete 😀 ,cakame babo tak sa velmi tesim skusim neake plenuchy a tak...jej aj nazehlovacky ste vycmuchali paradne,tak ak nektora z vas zo slovenska bude mat navise tak sa hlasim 😉
konečně jsem taky něco ušila - odsud dál
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/marcelkad/al...
tak tu je nieco odo mna ,je to len taky vycuc,robim viac,len nemozem tam mat vsetko 😅
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/papajka7/alb... -vyroba/
Ahojte, kedze sa v dohladnej dobe ideme oducat od nocnika, velmi ma nadchol napad na zaklapavacie plienkove nohavicky, ktore som na tomto fore videla. Vcera v noci som si spravila strih a spichla prvy prototyp z provizorych materialov. Dnes ich krpec testoval a zatial, kym pride material, vychytavame muchy.
Zatial planujem zmenit - Uska okolo pasa budu kratsie, suchy zips bude sirsi, cele telo plienky spravim asi kratsie (teraz je skratene patentkami).
@zhrkz Jo, jo, odklapovačky jsem taky vyvýjela střih a přesně stejné poznatky jsem měla🙂 Na délku kratší, mezi nožkama úzké🙂 Máš zase trošku jiný střih než já - trošku jiné podání🙂
@papajka7 Ach... Všechno je krásný. to mě teda dostává... K tomu není co dodat. Hlavně ta nosítka a papučky! A to mininosítko s plyšákem, to je bomba 😀 😀 😀

@caramilla 😲 téééda nádherná mikča i čapka 😵 😵a Jasmínka je rozená modelka 😉
už se teším až zase budu mít sílu a čas něco vytvořit 😉 jinak pleny mi už taky neba 😉 😀 o prázdninách jsem jich dělala 17 pro neteřinku 😝 😉
@crawler krásná plínka 😵 😉 moje první vypadala podstatně hůř 😅 😀