icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
14. júl 2013

@petkasv no třeba taky takový softshell jak v malém množství "nesmrdí" , tak ve velkém je to puch 🙂

bulinka
14. júl 2013

holky co by jste použili za výztuhu do pastelkovníku? Já pracovala vždy z vlizelínem, ale potřebuju, aby to bylo pevnější. Malá ho bude používat i v autě

laeela
14. júl 2013

@bulinka já mám dobré zkušenosti s Ronofix, ale jsou různé tloušťky. Dobrý je i Sakon.
Ronofix 40 jsem dávala do kapsiček, je to pevnější, ale na omak příjemné. Možná na pastelkovník bych volila ještě vyšší gramáž, asi tento:
http://www.postaramese.cz/ronofix-10018-g-p-44....

laeela
14. júl 2013

@bulinka koukám, že v tom prvním odkazu jej nemají, tak ještě tento je ten samý, jen s lepidlem z obou stran:
http://www.postaramese.cz/ronofix-1001818-g-p-4...

laeela
14. júl 2013

@bulinka jinak výztuhy má i Mellu v obchodě, určitě jsou ještě všude možně, já hodila jen první odkaz, co mi vypadl 🙂

bulinka
14. júl 2013

@laeela moc děkuju, sehnala jsem na Mimibazaru paní která ho nabízí taky a je z Plzně jako já 😀. Tak ušetřim za poštovné

laeela
14. júl 2013

@bulinka tak to je prima.

kuna
15. júl 2013

včerejší bleskovka vel. 98/104, ještě plánuju klóbrc 😉 Omlouvám se za blbé nasvícení.

rina76
15. júl 2013

krásná žirafa http://www.fler.cz/zbozi/zirafa-3719261?fb_acti...
Ta by stála za pajc - jako muchláček - škoda. že už nemám doma miminko 😀

mamata
15. júl 2013

peněženka podle návodu od Lenass hotová a už šilhám po kabelkách, ženský, šila jste některá z těchto koženek http://www.galanterie-latky.cz/katalog/metraz-k... ????
zvládne to i můj stroj B NV 55?? jehlu na kůži mám

martulinecek
15. júl 2013

holky kolik stojí předplatné na časák ottobre?nikde jsem to tam nenašla

lenasss
15. júl 2013

@kuna tak ty jsou krásné 😵 😵 😵

lenasss
15. júl 2013

@mamata a kde máme fotku 😉

mamata
15. júl 2013

Eva ji zabrala, nezapomněla se všude pochlubit a zkásnout babičky

martulinecek
15. júl 2013

@medunka21 dík

lenasss
15. júl 2013

@mamata Tak přesně toto se stalo i s tou mojí první tu mi syn zabral pro sebe a nosí ji všude sebou 😀 a druhou mi zabrala segra a tu třetí už nikomu nedám 😀 😀 dneska mi jí chtěla ukrást tchýně,ale nedám řekal jsem jí že jí taky jednu ušiju 😀 😀

martulinecek
15. júl 2013

a ještě jeden dotaz?chtěla bych si koupit novej stroj,ale vůbec nemám šajnu jakej,asi takovej co by to vypadalo trochu prof.jakej máte?kteej je nej?max do 7000Kč někde to zde bylo ale nechce se mi to pročítat

palosek
15. júl 2013

@kuna jj, lem.gumka se časem na oblečení žmolkuje a nevypadá to moc hezky...na prodej bych s tím věci nešila...na doma pro nás dobrý 😉 Ale taky ted spíš lemuji úpletem 😀 😀 jak kdy 😀 😀 😀

jitu22
15. júl 2013

@season jestli jsi ještě nenašla, tak hezkou mají na gabinka.cz

season
15. júl 2013

@jitu22 diky, nepamätala som si to 🙂

katkuz
15. júl 2013

mini prispevok klobuk k 3/4 nohavkam - len dcera sa nechcela fotit, tak na synovi 😀 zase som neodhadla velkost klobucika a kedze bol velky - vzadu som nasila asi 12 cm gumy aby to stiahlo a vo finale je pouzitelny 🙂

bordino
15. júl 2013

holky, díky špatné domluvě s Lukrécií (nějak jsem nepochopila, co chce 😀) tu mám 15 kilo druhojakostních výztuh. Cena za kilo 50,-. Kdyby jste mě něčeho chtěly zbavit, budu moc ráda, sama už kabelky nešiju a fakt nevím, co s tím 😝
je tu 32m sakonu bz lepidla, vhodný do patchworkových dek a přehozů, tenký, 175 cm šíře
můžu pustit 5m vatelínu v šířce 175 cm
pak celá role 50m ronolinu šíře 80 cm 100g(nezažehlovací ronopast)
a silný novolin šíře 85 cm, vhodný do kabelek, bokovek, relativně tuhé a tenké

petkasv
15. júl 2013

@bordino já chci novolin, chci, chci, a chci, prosím, prosím, doufám, že jsem první 🙂

bordino
15. júl 2013

@petkasv jseš, bohužel. Jdou z toho tady na mě mrákoty, muž za chvíli přijde a já mu slíbila, že si to L. odveze 😀

veronik77
15. júl 2013

@bordino můžu prosím kus vatelínu na deku (nebo to první?) a pokud mi Pětka ponechá 1m novolinu y té 50ti metrové role 😀

lip72
15. júl 2013

@bordino Ahojky, mám také zájem, chci začít šít kabelky a jsem úplný začátečník a nevím co se do nich dává....a do peněženek....prosím o radu 🙂

lanskys_sister
15. júl 2013

Ahojte, zhanam nahradne vkladacky do plienok itti bitti d'lish medium - mozu byt nove aj second hand - vo vsetkych e-predajniach ich maju totiz vypredane.Ak by ste vedeli, kde sa daju kupit, alebo by ste chceli predat uz pouzivane, dajte mi prosim vediet. Dakujem pekne

lip72
15. júl 2013

@bordino potom určitě do pachworkových dek výplň, budou asi 3 deky v normálních velikostech takže asi 6m????

petkasv
15. júl 2013

@bordino kolik máš toho novolinu 🙂