icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

a_lexa
5. aug 2013

@bordino hlasuju pro kruhy na bílé 😀 😀. Když se to dobře nakombinuje, tak by se to tolik špinit nemuselo 😉 .Jinak do golfek, nebo sporťáku bych určitě bavlnu na základní potah nedávala - špatně by se to čistilo. V létě bych použila nějakou bavlněnou podložku, aby prcek neseděl přímo na té kočárkovině. Podložku vždy hodím do pračky a je po starostech. Prcek se dost potí, tak je u hlavičky vždy propocená a občas od jídla, nebo od písku. 😉

petkasv
5. aug 2013

@bordino tak Jáša v tom pytly vypadá dokonale, to je nádherná fotka 😵 😵

sufik1
5. aug 2013

@jitu22 si se rozjela s těma plínama, už ti muž dal ty balíky látek???? 😀 to kdybys neměla co šít 😎
@bordino jak překopala????já nic 😎 😎 😎 jen už jsme kočáry trochu obšívala a hlavně mám dítě kočárový a ne nosicí 😀 a s dvojkama už tuplem 😉
fotky... no asi jsem náročná, ale to jsou opravdu profi fotky??????? Kdybys řekla, že to manža cvakal na výletu...

sufik1
5. aug 2013

@terezita Koblížek má 37 kolem pasu, 4,8kg, 59cm, Myšička kolem pasu 40cm, 5 kg, 57cm....
Prostě je jeden hubený dlouhán a druhý puclík.

veronik77
5. aug 2013

@bordino moc Ti to sluší 😵

terezita
5. aug 2013

@sufik1 dekuji!! hihi koukam, ze mala myska je pri chuti!! 😉

sufik1
5. aug 2013

@terezita jojo, ta se cpe furt, asi je po mě 😀 Ale byla áčko (jako že dvojče níž) a od narození je větší... Však on jí dožene. Schválně jsme změřila oba, abys věděla, že to není zas tak jednoduché 😉
Jsem si říkala, že bych je měla postupně měřit a psát si to, že se to pak při šití hodí. Ale většinu těhle tepláčků šiju jen do nápletu bez gumy, jak nelezou, tak to drží i tak. I když už se začínají otáčet. Což je sice fajn, ale pro mě to znamená poslední týdny statických dětí a začne peklo...

bordino
5. aug 2013

@sufik1 vidíš já mám přesně tenhle styl fotek ráda 😉 kéž by to muž uměl, u něj jsem ráda, když je na fotce alespoň část postavy 😀 😀

micikatka
5. aug 2013

ahojte. kedze na fotoblogu mi nikto neodpoveda, skusim tu. hladam nejaku sikovnu mamicku, ktora by mi vedela skratit saty. (su pod kolena a ja chcem nad, kedze som kratka) ale hladam taku co ma overlovku, a robila nieco take. dakujem kludne aj ip sa mozete ozvat. nechcem to zadarmo.

ucitelka70
5. aug 2013

@micikatka ahoj Katuška, ja ti skrátim, kedy prídeš domov?

zuzu_epona
5. aug 2013

Po troch týždňoch konečne niečo pridávam - ochranné návleky na Manducu som ušila len tak na rozcvičku. Potom moje prvé body - pokus, či to vlastne som schopná ušiť a hlavne olemovať 🙂 A potom žirafová kolekcia alebo čo všetko sa dá vytvoriť z pol metra látky, ešte naškrabem na šatku na krk. Lemovanie výstrihu pri krku som teraz šila prvýkrát, vďaka tejto diskusii a všetkému, čo tu čítam, to nie je najhoršie, ale nabudúce bude treba viacej naťahovať. A tiež bude treba zlepšiť fotenie. 🙂

ucitelka70
5. aug 2013

@zuzu_epona ja odpadnem teba.... ved je to perfektné...... a vraj začiatočníčka.... a na tú aplikáciu žirafy sa dávno chystám a nič.... neviem sa dokopať k aplikáciám... vlastným....

diapozitiv01
5. aug 2013

@zuzu_epona
No ja tiez kuk ako puk 🙂, perfektne je to.

zuzu_epona
5. aug 2013

@ucitelka70, @diapozitiv01 Ďakujem baby, ste milé, pochvala tu v diskusii vždy tak poteší 🙂 Strávila som pri tom celý víkend, včera ma bolela pravá noha v priehlavku a rozmýšľala som, z čoho to asi tak mám - no z pedála na stroji 😀

season
5. aug 2013

@zuzu_epona že zlepšiť fotenie? Ideš rovno na zakázku šiť? 🙂 🙂 🙂 moje prvé pokusy na OV veru také vydarené neboli.

sufik1
5. aug 2013

@bordino no hlavně když se líbí tobě 😵 ten můj chlap taky vždycky uřízne půlku hlavy
Já s tím focením taky musím něco udělat. Ten bílý podklad jak psala @crawler, no něco na tom bude....

terezita
5. aug 2013

@sufik1 ja nemam akorat cas nastudovat, jak na nej.. 😀 ale uz jsem si vcera i rozklikla jeden clanek, jen jsem ho ani nezacala cist.. 😀

zuzu_epona
5. aug 2013

@season Ďakujem, ono je to tak, že položené na zemi veci vyzerajú nejako lepšie, ale keď to Ondrejkovi oblečiem, tak mu to nepasuje okolo krku ☹ Buď mu to ledva prejde cez hlavu alebo mu to odstáva, asi to chce cvik lebo čo... 🙂 A tá žltá farba je na fotkách nejaká mdlá, v skutočnosti je veselá, živá.

lucijan
5. aug 2013

@bordino mě ty fotky přijdou krásný, taky bych to chtěla umět takhle vycvaknout, aby to mělo jakoby vnitřní jas... A já mám zase slabost pro Jolanku 😵 😵
A hadry teda taky dobrý 😀 😀 😀

season
5. aug 2013

@zuzu_epona to lemovanie okolo krku chce cvik - ja si odmeriam, kolko to má už zošité okolo krku cm a potom z toho dám len 3/4 dlžky na ten pásik na lemovanie a vtedy to pekne sadne. Mne zase krajšie vyzerajú veci oblečené, asi to neviem odfotiť 😝

ucitelka70
5. aug 2013

@zuzu_epona ja rada lemujem fineribom alebo jednolícom od elišky, dokonca dadkou.... pekne pružia

zuzu_epona
5. aug 2013

@ucitelka70 Body som lemovala jednolícom od Elišky, finerib nemám. Mám doma ešte obojlíce z detivbavlnke a prišla som tiež na ten rozdiel presne, čo píšeš. Nejako intuitívne som to skúsila olemovať tým pružnejším a je to celkom fajn.

mitape
5. aug 2013

@zuzu_epona krásne kúsky a tá žirafa na tepláčkoch super 🙂 lem okolo krku spravíš aj tak, že vystrihneš prúžok podľa obvodu hlavičky, odmeriaš priamo na hlavičke. naťahuješ tak aby to ľahko prevliekol, zošiješ a našiješ do vystrihu. malo by to sedieť a neodstávať 😉

terezita
5. aug 2013

@sufik1 jo jeste jsem si vzpomnela, nehledala tys to pred rokem dvema ten pruhovany tyrkysovo-zeleny uplet? kukaj.. http://www.farbenmix.de/blog/wp-content/uploads... je to od swafinga, v nemecku by mel byt urco nekde k uloveni..

sufik1
5. aug 2013

@terezita no jo, ty máš pamatováka 😵 😵 😵 😵 mě nadchla tahle kolekce od farmers.... http://www.farmers.cz/kolekce-earth/ ty to mají evidentně na zakázku, ale asi nejsou sami, kdo tu látku takhle vymyslel

terezita
5. aug 2013

@sufik1 to vis, ja si pamatuju temer vse, co neni dulezite.. 😀 😀 ja tuhle barevnou kombinaci mam taky rada.. 😉

sufik1
5. aug 2013

@terezita našla a tahle je teda taky pěkná.... http://de.dawanda.com/product/33605697-farbenmi...

mitape
5. aug 2013

tak po dlhej dobe aj ja niečo pridám . sloníkové tuniky, ušité už dávnejšie, len legíny chýbali k nim, + 3/4 legíny k tomu pre kamošku. Tepláky pre moje deťúrence a krstniatko a koníkové pyžamko na želanie Peťky

season
5. aug 2013

@terezita @sufik1 toto je žial, málo tyrkysové http://www.veselajehlicka.cz/uplet-pruhy-modro-... tak som dúfala, že to bude ono ☹

caramilla
5. aug 2013

@terezita ach, to jsem se po dlouhe dobe zase pokochala krasnyma barvickama a kombinacema. JA TE ZERU!!!!! 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@bordino Ta fotky synka v tom "černém hábitu" je absolutně neskutečná! To je jak Jezulátko a nebo malý Harry Potter. To pošli do nějaké soutěže o nadpozemské bytosti, já žasnu! 😀 A malá v kukle je taky super fotka, to ona umí, děti se ti fakt povedly fotogenický 😀