Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zuzu_epona
Perfektna praca, to budu cecule v perinke 🙂)a to sitie do obluka ma musis naucit 🙂)
Ahoj,
tak po dlouhé době ode mě trocha spamu 🙂
Nepromokavá bunda z šusťáku od Def, střih z ekozahrady, tímto moc děkuji Car za střih a fotonávod.
Teda byla to piplačka, jsem ráda, že šiju jednu bundu za sezónu 😅 . A s nepromokavými kalhotami je souprava hotová 🙂
Dále letní šaty šité podle nějaké staré Burdy a tílko z jednolíce z Batani, střih podle kupovaného tílka. (Vím, fotka nekvalitní, ale jsem ráda, že jsem vůbec našla čas se vyfotit.)
@zuzu_epona tak to by som mala začať šiť prsné vložky hej?lebo mne sa to stále ešte nedarí-len čo keď mne ani kvapka nazmar nevytečie
ale môžem to používať ako vatové tampóny
babenky, prosím vás pekne , podáte mi nejaké odkazy na návody na šitie vecičiek, a podobne???Dakujem
@diapozitiv01 Ze cecule v perinke 😀 😀 😀 Tie obluky sijem pomaly a snazim sa dost rychlo tocit latkou, pricom ocami sledujem noz, aby mi isiel po ciare. Ale zase nemysli si, niektore kolecka mam kostrbate 😝 ako sa podarilo...
@ellysa Prsné vložky sú veru dobrý tréning na oblúky 😀 Mne už teraz tiež ani kvapka nevytečie, ale zo začiatku by sa mi zišli.
@a.n.j.e.l.i.c.e.k Skús popozerať blogy dievčat, ktoré šijú, záleží, aké veci konkrétne hľadáš. Napríklad: http://ekozahrada.blog.cz/, http://susu-sufik.blogspot.cz/, http://jituli.blogspot.cz/, alebo aj http://www.farbenmix.de/index.php. Staci trosku pogooglit a ide to 😉
Ahoj, vůbec vás nestíhám, jen vždycky u kojení prolítnu nové fotky a prolajkuju to tady 🙂. Vždycky jsem dva tři dny doma, pošiju to nejnutnější a pak zase někam frčím. No aspoň se nenudím 🙂. Navíc mi u té deky od anfei vypadly oči z důlků a pak jsem je dva dny hledala, tak to je taky zdržení 😀.
@jitu22 nádherné věci pro holčičku! Máš cit pro sladění barev, už jsem si toho všimla i u klučičích věcí 🙂
@petkasv ten kočičkový obal je zatím pro mě nejhezčí ze všech, co jsi ušila. A odkud je ta džínovina? Nějak mi to uteklo…
@chea_rim no popravdě bych taky hadr na podlahu nedala, nějak se mi to ekluje… Ale chápu, že asi dobře saje. Na cizích stránkách jsem ale viděla, že baby šijou vkládačky z mikrovláknových utěrek, což bude v konečném efektu podobná věc. Pokud je to do kapsovek, tak je to asi ok, když to nepřijde do styku s kůží. Za mě ale je tolik jiných materiálů (já teď ujíždím na froté prostřizích - za málo peněz mraky látky), že si vyberu jinde 🙂
@caramilla krásný fotky, krásný šaty, sukně…klasika, nádhera, nuda 😀 😀 hoď sem někdy něco hnusnýho, ať se to oživí, máš to všechno nádherně dokonalé 😀
@anfei fakt zírám, kostky super, ale TA DEKA!!!! Já bych ji šila tak rok a ne 30 hodin. Jsi blázen, nechápu, k tomuto se nikdy nedopracuju!
@anastazieb stejně jako Jitu krásně ladíš barvy pro kluky, ukládám si jako inspiraci!
@ellysa super sukýnka!
@papajka ty nádherně šiješ, to nosítko nemá chybu!
@sufik1 mimi v maskách jsou úžasné!
@abigail1 nádherná softka! a taky obdivuju postavičku!
@kuna že 😀 😀 😀 taky se mi líbí ze všech nejvíc 😀 😀 😀 😀 to je tak když si konečně přeje někdo něco jinýho než slona, traktor apod, mě to obšívání už hotových obrázků prostě neba, tohle je kreativní, dlouho jsem přemýšlela jaké zvířátko a když mě pro holku napadla kočka tak se na netu objeví samá KITINA a to jsem řekla že ne, tak jsem kreslila 😀 😀 riflovina je od @animal z hromádky 😀
a aspoň malá ukázka:
bryndáky coby susupajc 🙂 A příkrmy můžou začít. Šila jsem je dvakrát, protože u první várky jsem prostříhala moc velké díry, některé byly velké i J., která má skoro 3 roky 😀
vkládačky od Poláška se stay dry vrstvou z Batani 😉 (je to fleece, co není na fotkách vidět)
opičková "popinka", jsem z těchto plen nadšená, takže se budu postupně zbavovat kapsovek a našívat tyto
@abigail1 Hele máš nějde střih na tu super postavičku 😀 Bych si takovou taky ráda spíchla 😵

Víkend som strávila pri prsných vložkách - šité pre Materské centrum. Už len so smiechom spomínam na marec, keď mi prišiel OL a nechápala som, ako sa dá na ňom šiť do oblúka 🙂 Po 60-tich kolečkách to už ide samo 😀