Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@soso výtvory krásné 😉 Patky myslím další nepotřebuješ, u OL je na slepý steh, ale ještě jsem jí nepoužila. Řasit můžeš na OL i bez speciální patky a na našívání gumy taky není nezbytná, já radši dávám gumu do tunýlku, aby šla upravit, než abych jí našívala 😉
@ellysa já s ní šiju všechno a vyměňuju jen, když všívám zip - taky mě přehazování štve, ale musím říct, že postupe času je to rychlovka, ale pravda je, že ji taky mohli vymyslet tak, že by se nemusel oddělávat držák patek😝
@mamata wou - já teda bez mističky ani ránu - asi jsem prase, ale denně mám 1-2 úplně vrchovatý 😅 😕
@soso tak to jsi hustá!!! skvělé výtvory 😵 bravurně zvládnuté lemování kolem krku! a celkově - myslím, že jsi talent a budu se těšit na tvoje výtvory s overlockem 😵
jinak já uff uff...šiju si už 3.den softshellku dle vlastního střihu a upravuju, pářu, předělávám...3 dny už dlabu na zakázky, abych měla v čem vyjít ven a doufám, že se doberu k něčemu nositelnému 😝 😅
@soso máš to překrásné!
Patky žádné, teda já žádné patky k OL nepoužívám. Když jsem neměla COL, tak jsem používala občas na trička skrytý šev a patku na to. Ale je to peklo, radši bych to vzala teď už asi dvojjehlou 😠 COL je teda taky peklo, ale u šití na prodej se jím musí projít 😀 😀 😀
@anastazieb no a nebo ji našiju na OL a pak přetočím, tak jak to dělá třeba Next 😉
@soso krásne..... ja používam iba patku na slepý steh..... ten veľmi často využívam..... riasiacu netreba, obyčajnou sa dá pekne riasiť... a kúp si k tomu ešte strečové ihly,
@katkacagy pri kúpe patiek dávaj bacha..... moja kmotra objednala zipsovú patku a nepasuje jej prichytenie..... ona má singer a tie univerzálne vôbec nepasujú, nedajú sa na rýchloupínanie nastoknúť, odfoť ešte zvlášť patku hlavne v tom mieste, kde sa upína.... alebo ak pôjdeš do kamenného obchodu, tak si zober vlastnú patku na porovnanie veľkosti upínania..., pri kráčajúcej nie je problém, ale pri zipsovej áno... a dvojihly si pozri strečové - vidím, aj ty šiješ z tých super lille látok...
Šikulky, ktora mate predplatne Ottobre priamo od nich. Mne teraz konci detske, tak som ho chcela obnovit, tam ale nie je ziadna vyhoda. Naviac ako "first-time subscriber" dostanem este jedno cislo zdarma. Je to tak, alebo som nieco prehliadla? Postovne platim tak ci tak
Jeeej baby, ja Vam naozaj krasne dakujem za povzbudive slova🙂 Moc si to vazim🙂 Este musim co-to posit, aby som sa zaucila a tesim sa na to🙂)
Ja tu obdivujem kazdy jeden Vas kusok, fakt sama nadhera a super inspiracia🙂
Pekny vecer🙂
@ucitelka70 Ďakujem. No veď práve že to, preto som si sem prišla po radu. Skúšala som patku zo sestrinej singerky, ale nešla mi nasadiť. Neviem o žiadnom kamennom obchode v mojom okolí. Prikladám foto mojej jedinej patky 🙂 Látky Lillestof sú naozaj krásne, ale pre mňa ten vyšší level. Najskôr si chcem natrénovať na tých lacnejších. 🙂
@mikulka45 dá sa niekde v SE kúpiť príslušenstvo na šijacie stroje?
@ellysa tak ja s kracejdou siju skoro vsechno 🙂
@katkacagy bodycka jsou pres hlavu ok, taky jsem z toho mela strach. Pro jistotu jsem to od krku jeste takmo pul cm obstrihla a dobry. Ale chce to nasit lemovani jako prouzek napul a pruznym stehem, pokud nemas OL, kdyby se to olemovalo prouzkem na tretiny, tak to pujde pres hlavu blbe.
@soso krasne tricka, hlavne ta kombinace s prouzkama!
@katkacagy ne veru... ty máš takú istú patku ako čo som spomínala - potrebuješ užšie upínanie......
@katkacagy http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?314,patka-kr... - nie je umelou hmoutou prichytenie ale kovové prichytenie o vidlicu.... či ako sa volá tá tyč.... overené, sedí na viaceré typy strojov
@katkacagy http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?295,patka-zi...
pozri toto - je univerzálna skoro na všetky stroje, ale u teba nie.... lebo tu je uchytenie oveľa širšie, ako tebe vojde.... ja mám aj toto, aj lodičku, ani tá ti nebude pasovať.... skúsim ešte pohľadať..

@soso fakt nádhera 😉