icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
1. sep 2013

@fionka1711 Tvoje plenky jsou nekrásnější, jaké jsem kdy viděla 😵😵😵 ta preciznost mě až zaráží - že je to vůbec možné takhle ušít😀? kde vůbec prodáváš? jsi na fleru?
@mahafi super, že jsi nad kostlivcem zvítězila 😉

mahafi
1. sep 2013

@crawler díky.. už mě to snad nebude strašit ze sna jako dosud.. 😀 (i když zdát se mi o ní bude ještě hodně dlouho 😀)

fionka1711
1. sep 2013

@crawler dakujem, to si ma potesila 🙂 dokladna som odjakziva a aj tam, kde netreba 😀 chce to len sit a sit a drzat lemovku rovno 😀 😀 predavam na sashe http://www.sashe.sk/majka.cicelova, ale teda moc to nejde 😒 ale tak aspon stiham popri skole a praci, ostava mi to ako hobby a vzdy sa tesim, ked ich niekto pouziva a nevyhadzuje umele plienky. Inak tvoja praca sa mi velmi paci, tiez sijes nadherne 😉 akurat dnes som pozerala tvoj album a krasne, cumim hlavne na tie krasne latky... ja teda nohavickove nesijem, lebo ich nikto nechce, vsetci len gatuse a kapsovky... tak sa musim uspokojit s PULom 😀

kuna
1. sep 2013

Děkuju všem za pochvaly!
@daisyr mně se ty aplikace líbí, takže se s nima klidně dělám 4 dny, protože se pak řeknu, že se na ty bodýčka zase budu dívat několik měsíců, tak ať to stojí zato 😀
@macin73 ale vždyť ty taky šiješ moc hezky a na těch aplikacích nic není, jen do toho 🙂
@jieff pajcla jsem svůj oblíbený blog http://mari-onetti.blogspot.com
@mahafi softka super, já tu svou první taky víc párala, než šila 🙂
@fionka1711 tak ty biobavlněné plenky jsou nádherné, takové mazlící, vzala bych si hned jednu do postele namísto plyšáka 😀

lilly2711
1. sep 2013

Žienky vdaka za pochvaly.
podarilo sa mi dnes usiť z lamy bundicku a z po usiti som prisla na to, ze som pouzila stary strih a mam zlu velkost ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Je to tak na 5-6 rokov podla toho, ako ju skusal Matej, tak ak by niekto vedel o niekom, koho by potesila tak sup IP 🙂 🙂 🙂 Miery pridam, ak bude treba. Dlzkovo je to asi ako kabatik.
aj ked mi je to riadne luto, lebo som mala len dva metre lamy ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ale tak snad predam a kupim lamu pre Juli, ktora tu teraz uz asi hodinu horekuje a hundre ako stary chlap. 😀

petkasv
1. sep 2013

@lilly2711 ta je krásná, taky musim vlítnout na nějakou mikču 🙂

jitu22
1. sep 2013

@kuna bodyčka jsou parádní. Šij dál, Tvoje věci jsou moje velká inspirace 😵 Akorát mě se do těch bodyn nechce pouštět. Spousta práce a vydrží jen pár Týdnů. Vojta ze všech velikostí hned vyrostl a zasekl se až na velikosti 86 (tu má už rok a půl a teprve teď vyřazuju). A šít pro Vali 86 mi zas přijde trochu brzo 😀 Ale podle toho, jakým tempem začala nabírat, sek ní brzy propracujeme 😀
A super blog 🙂

kuna
1. sep 2013

@lilly2711 ta je nadherna! A pro Juli usijes novou a jeste hezci ;)

@jitu22 to jsi me pobavila, ze ja, kopirka nejvetsi, muzu byt pro nekoho inspiraci 😀 . Ja si tak nejradsi najdu nejaky hezky blog a pak jedu 🙂. Ale dekuju, pochvala me moc tesi.

A jdu spat, prave jsem diteti po kojeni davala do postylky dudlika, aby byl v noci po ruce a kdyz jsem ho pak nasla ve sve posteli, tak jsem zjistila, ze do postylky jsem misto nej vrazila mobil. Potrebuju vypnout 😀

caramilla
1. sep 2013

@mahafi Máš ji pěknou 😉

kuna
1. sep 2013

A jeste jsem pokazila ten svuj zdroj, to psi trico je od Mutturally http://ruttu-nuttu.blogspot.com a uz mizim 🙂

caramilla
1. sep 2013

@lilly2711 kabátek je překrásnej, však ona do něj doroste 😉

caramilla
1. sep 2013

@kuna bodyna jsou boží. Na tom blogu, co si teď házela mě zaujalo to tričko-body ale nepochopila jsem, jak je to ušitý - jak je tam ta bodyovská část přišitá? 😕

daisyr
1. sep 2013

@kuna přesně, jak píše @jitu22 , také se mi nechce piplat zrovna s body, které nosí krátce, teď už mu vydrží déle, ale i tak, nejlépe se šije pro staršího, to vím, že to vydrží a pak to zdědí ještě mladší 😀

xsamsulovak
1. sep 2013

holky koukam ze jste tu vsechny moc sikovne, ja siju pro deti taky, pro panenky a na kocarky 🙂 taky se neco pridam 🙂

caramilla
1. sep 2013

@xsamsulovak máš to moc krásné, vítej 😉 😎

arlette
1. sep 2013

@fionka1711 krásné pleněčky 🙂
@lilly2711 no já se zase kochám, krása 🙂
@kuna parádní bodýčka! mohla bych poprosit o střih? Zjistila jsem, že naše lejdy postrádá několik kusů 😀

lenasss
2. sep 2013

@xsamsulovak jééé konečně někdo od nás.Vítej 🙂

sinala
2. sep 2013

Holky poradte prosímˇ, budeme mí stůl 90*180 a chci pořídit na něj běhoun, jak široký? Myslela jsem tak 50 cm

mahafi
2. sep 2013

Moc děkuju za pochvaly a líbiky, moc to těší 😵

mikulka45
2. sep 2013

@lilly2711 @kuna @mahafi @fionka1711 baby, radosť pozerať 😵

mamata
2. sep 2013

@sinala a budeš dávat běhouny na delší šířku jeden nebo na kratší stranu dva??

sinala
2. sep 2013

@mamata jeden delší

kuna
2. sep 2013

@caramilla jo, paní píše, že potřebovala "provést anální operaci" (miluju google překladač 😀 😀 😀 ), takže tam našila kus těch proužků. Mně se líbí ten jiný kousek na rameni, ten zadek je sice taky hezký, ale stejně je schovaný v kalhotech.

veronel24
2. sep 2013

@lilly2711 aka to je velkost

kuna
2. sep 2013

@xsamsulovak ahoj, ty jsi taky moc šikovná 🙂

macin73
2. sep 2013

Holky, poraďte prosím... asi už to tu proběhlo milionkrát, ale jak správně našít lem výstřihu u trička? Já to šila dosud tak, že jsem sešila oba ramenní švy, proužek si sešila a pak nastehovala do výstřihu a přišila na OL, případně ještě z lícu prošila rovnostehem... teď jsem se pustila do trička podle Ott. a tam je opět postup, že nejdřív sešít jeden ramenní šev, pak všít proužek, a pak teprve sešít druhý ramenní šev... zkoušela jsem to, ale přišlo mi to divné... ale asi jsem to blbě pochopila. Díky moc!!!

sinala
2. sep 2013

@macin73 lem našívám jak píšeš ty, sešít oba ramenní švy a přišít. Pokud lemuju proužkem složeným na třetiny, tak sešiju jeden šev, olemuju a sešiju druhý ramenní šev

daisyr
2. sep 2013

Takto vypadají odličovací tampónky (ze zbytků 😉 ), když máte doma samé kluky 😀 😀 😀

daisyr
2. sep 2013

@macin73 já dělám taky, jak píšeš ty, ale už jsem zkoušela i dle ott., bývá to tak i na kupovaných tričkách, možná to má tu výhodu, že našiješ patent natažený, jak potřebuješ, pak ustříhneš a sešiješ a nemusíš dopředu moc poměřovat, jak přesně dlouhý musí být, ale zase tam je ten šev.

mamata
2. sep 2013

@sinala co jsem proběhla doma svoje, tak maximum je 40 cm