icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

maryol
4. sep 2013

@bordino možno to s tým vypchávaním po ušití nie je až taký zlý nápad, poprípade potom ešte dokončiť prešívanie

ika84
4. sep 2013

poradte prosim odkial kupit kvlaitnu merino vlnu

lillyzelvicka
4. sep 2013

@maryol a to sis celé dělala? ta síťka je super

maryol
4. sep 2013

@lillyzelvicka poťah bol už vyblednutý od slnka, sedačka má iba snímateľný poťah, ale strieška je celá nanovo aj s clonou

anastazieb
4. sep 2013

@soso ja u OL na svy nepridavam nijak moc, jen asi 0.5 na ten sev. Siju tak, ze nic orezavat nemusim, jen pripadne nejake nite nebo krive ustrizenou latku.

kuna
4. sep 2013

@soso můžeš si nastavit šířku stehu - 0,5-0,7cm, odřezává se to za tím stehem a to si reguluješ sama. Těžko se to popisuje, uvidíš.

@jitu22 stejná zkušenost, s kočárkem nepustí sednout skoro nikdo, bez kočáru jsem seděla pořád 🙂

kuna
4. sep 2013

@maryol ty brďo, to je něco! Z čeho jsi udělala to vyztužení clony? Ta je super

mamata
4. sep 2013

@lenasss díky

zojec
4. sep 2013

@maryol waaaaaaaaau, tak ty si to uz urobila??? krasny je.. mnam, mnam 😀 😀 aj ked ja nie som velmi kocikova matka, v takom by som mozno aj vozila 😀 😀

mamata
4. sep 2013

@anfei ale jsou o číslo menší, jen prodloužené nohavice

maryol
4. sep 2013

@kuna neviem, či môžem prezradiť 🙂 🙂 🙂 veľmi dlho som špekulovala a po obchodoch všeličo obzerala, kým som sa k tomuto dopracovala 😉
@zojec 😀 ďakujem! tak na spanie dobré, nie? tá clona mi dnes poslúžila ako izolácia rušivého okolia a dieťa naozaj zaspalo 🙂

lillyzelvicka
4. sep 2013

@maryol super hezké čekám že se pak u druhého o to taky pokusím 🙂 mám taky Jané 😀

chumac
4. sep 2013

Holky, tak přidávám foto Kittynek, cena lidová 100 Kč za metr, poštovné dle ČP. Kdo má zájem písněte IP.

crawler
4. sep 2013

@soso záleží i s jakou přeností to budeš vystřihovat z látky ty díly - pokud opravdu pečlivě obkreslíš a pak při stříhání přidáš 1cm, tak to bohatě stačí😉

kuna
4. sep 2013

@rina76 @bordino ale i ostatní, chci šít podšitý overal s kapucí na zip a vím, že vy dvě jste ho šily. V jaké fázi jste všívaly zip, který chci dát mezi podšívku a vrchní látku? Mám strach, že už to pak neotočím zpátky.

zuzu_epona
4. sep 2013

Idem sa pochváliť - ušila som prvé veci, ktoré išli z domu, teda moje prvé kukly na predaj. Mám z nich veľkú radosť, lebo tu v Trenčíne viacero maminiek nosí svoje bábätká a kukličky sa nedajú nikde kúpiť.

diapozitiv01
4. sep 2013

@zuzu_epona
Perfektne, tak ty uz mas manufakturu 🙂))
Su z bambusoveho sportoveho upletu?

rina76
4. sep 2013

@kuna já zip všívala ke konci, nechala jsem si v podšívce na boku otvor a tím jsem to pak otáčela - jde to blbě, ale jde to.

kuna
4. sep 2013

@rina76 díky, takže to jde, i když už máš už ušité nohy? Já mám právě bůhvíproč pocit, že na nich bych se nějak zasekla...

elentari
4. sep 2013

Prosím, děvčata, o pomoc... chápu tenhle návod do kroku 9 (jsou všechno je sešitý akorát kromě postranních švů..) ale dál už ne https://docs.google.com/file/d/0ByHoZa8Z1a7CR2N... Jak tam sešije ty postranní švy? Asi jsem blbá... 😖

rina76
4. sep 2013

@kuna ano jde to 😉

rina76
4. sep 2013

@elentari sešít to jde a je to jednoduché, jen se to blbě vysvětluje - nemám to na čem ukázat 😉

elentari
4. sep 2013

@rina76 😀 Ok, začnu to šít, a až se k tomu kroku dostanu, tak mi to dojde? 😀 😀 Kdyžtak tě kontaktuju, jo?
Jo a prosímtě, to je sešitá podšívka k podšívce a svrchní látka k svrchní látce?

zuzu_epona
4. sep 2013

@diapozitiv01 Kukly na predaj som ušila z jednolícu od animal. Iba Ondrejko má bambusovú. Predsa len ten športový úplet je dosť drahý a nie som si istá, či by to niekto kúpil. Manufaktúru nemám 😀 len som si spočítala, koľko peňazí mám v látkach a zostala som mierne obarená... tak sa snažím aspoň časť dostať naspäť, aby som nebola v mínuse. 😝 ale na nule 😉

katka82
4. sep 2013

@zuzu_epona kukly kráásný 😵 😵 jé tak kolik peněz mam v látkách raději ani nepočítám 😀 😀 by sem dostala leda tak infarkt 😀

zuzu_epona
4. sep 2013

@katka82 Ja som to spočítala, našťastie vediem rodinný rozpočet a všetko mám zapísané. A teda od infarktu som nemala ďaleko 😀 😀 😀 Tipovala som polovičnú sumu. 😝

rina76
4. sep 2013

@elentari myslíš ty boky? Jsou všechny vrstvy k sobě, ale šev je uvnitř - není vidět. Až k tomu kroku dojdeš klidně napiš - najdu kousky látky a nafotím ti to v menším provedení 😉

elentari
4. sep 2013

@rina76 Takže to není začištěné? Šev je vidět? Napadá mě udělat francouzský šev, aby to bylo hezky začištěné...:-/

rina76
4. sep 2013

@elentari nemusí se to začišťovat - šev bude v rubu - bude zašitý uvnitř, z vrchu bude vše čisté na první pohled bude vypadat jako jsou ty ramenní švy - jen zpracování bude jiným způsobem