Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
poradte prosim odkial kupit kvlaitnu merino vlnu
@maryol a to sis celé dělala? ta síťka je super
@lillyzelvicka poťah bol už vyblednutý od slnka, sedačka má iba snímateľný poťah, ale strieška je celá nanovo aj s clonou
@soso ja u OL na svy nepridavam nijak moc, jen asi 0.5 na ten sev. Siju tak, ze nic orezavat nemusim, jen pripadne nejake nite nebo krive ustrizenou latku.
@maryol super hezké čekám že se pak u druhého o to taky pokusím 🙂 mám taky Jané 😀
@zuzu_epona
Perfektne, tak ty uz mas manufakturu 🙂))
Su z bambusoveho sportoveho upletu?
Prosím, děvčata, o pomoc... chápu tenhle návod do kroku 9 (jsou všechno je sešitý akorát kromě postranních švů..) ale dál už ne https://docs.google.com/file/d/0ByHoZa8Z1a7CR2N... Jak tam sešije ty postranní švy? Asi jsem blbá... 😖
@diapozitiv01 Kukly na predaj som ušila z jednolícu od animal. Iba Ondrejko má bambusovú. Predsa len ten športový úplet je dosť drahý a nie som si istá, či by to niekto kúpil. Manufaktúru nemám 😀 len som si spočítala, koľko peňazí mám v látkach a zostala som mierne obarená... tak sa snažím aspoň časť dostať naspäť, aby som nebola v mínuse. 😝 ale na nule 😉
@zuzu_epona kukly kráásný 😵 😵 jé tak kolik peněz mam v látkách raději ani nepočítám 😀 😀 by sem dostala leda tak infarkt 😀
@katka82 Ja som to spočítala, našťastie vediem rodinný rozpočet a všetko mám zapísané. A teda od infarktu som nemala ďaleko 😀 😀 😀 Tipovala som polovičnú sumu. 😝

@bordino možno to s tým vypchávaním po ušití nie je až taký zlý nápad, poprípade potom ešte dokončiť prešívanie