icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
27. sep 2013

@lenasss ja som šila z lamy a v zime - mal iba letný soft... hrialo ho dobre.... aj nohavice aj mikču mal z lamy.... aj čiapku - vyfutrovala som ale jednolícom.... a t.r. mikina ešte dobrá ale nohavice budem nadstavovať.... a na rok zase ušijem z lamy, neoľutuješ....

ináč drobec nenosí punčochy, tak má legíny - pod nohavice - jednolíc, obojlíc, finerib, lama..... a finerib tej lepšie zohrieva veru, ako jednolíc.... a osvedčené všetky.... len doporučovať môžem

katka82
27. sep 2013

@lenasss loni jsem šila spodky z bioberánka z MTX 😉 chlupem dovnitř 😀

petkasv
27. sep 2013

@lenasss clim z MTX 🙂

ucitelka70
27. sep 2013

@petkasv ja som z climu šila pre seba a trošku ma škrabe...

petkasv
27. sep 2013

@lenasss to bambusové froté není špatný nápad, myslím že dobré, pot to vsaje,ale nepustí, je to hrozně příjemné, ale na tu zimu nevim jak to bude hřát 😀 se skříní si mě pobavila já čekám kdy se rozpadne ta moje 😀 😀

ringcoriel
27. sep 2013

dakujem vam za odpovede. Este mam jednu asi blbu otazku. Mozem sit aj na OL? Alebo je iba na zacistovanie okrajov?

zarzuela
27. sep 2013

@patlalca vim ze ma eshop, ale nenasla nsem tam ten pruzny uplet ;(

ringcoriel
27. sep 2013

dakujem vam za odpovede. Este mam jednu asi blbu otazku. Mozem sit aj na OL? Alebo je iba na zacistovanie okrajov?

laeela
27. sep 2013

@ringcoriel OL zároveň začistí a sešije. Takže já třeba úplety šiju téměř jen na OL, pak maximálně lemování šiju na rovnostehu dvojjehlou nebo nějakým pružným stehem. Když budeš šít tkanou bavlnu, tak spíš záleží na tobě, tam většinou začistím na OL a sešívám pak na rovnostehu, přijde mi to víc profi, ale záleží na tom, co šiju, někdy jen sešiju na OL.

allymally
27. sep 2013

Holky, já se nakazila climem 😀 Nechcete někdo udělat hromadu? Mají posledních 9 a 13 kg 😀 Já teda do toho nejdu, ale kdyžtak bych si pro 3 kg zajela 😉

sinala
27. sep 2013

@lenasss z jersey

medvidekponco
27. sep 2013

@lenasss Bambusové froté je poměrně tlusté a vhodné na trencle určitě není. Navíc prostě dlouho schne. U nás se nosí jen bambusové spoďáry a i když dnes bylo 9 stupňů, tak si manžel ani syn vůbec nestěžoval, že by ho nějak chladily :D Fakt se toho neboj. Navíc za chvilku budeš mít doma krásný barevný bambus, tak můžeš dělat cool bambus spodky. Jdou na dračku i po příbuzných a přátelých 😀

jitu22
27. sep 2013

@crawler nebo já jsem teď šila oboustrannou nahoře na zavázání - stránku nebo dvě nazpět. Ta se ani nepřetčí 🙂 Na hlavě vypadá moc hezky

petkasv
27. sep 2013

@zarzuela ty chceš kupovat úplet a u Mráze, neblázni 😉 na netu je spousta eshpů, který nabíjezí kvalitnější, levnější a hezčí, chceš jednobarevný tak mrkni na batani.cz, bibu.cz, chceš s obrázky tak taky batani.cz, umelluzinky.cz, veselajehlicka.cz, sijemdetem.cz, mechulka.cz, gabinka.cz, unuodesing.cz, a další 🙂

sylvia30
27. sep 2013

@ucitelka70
@zuzimia dievčatá, ďakujem za odpovede, idem popozerať tie patenty a ost. látky 😉

terezita
27. sep 2013

@zikie @petkasv velurova nazehlovacka.. jedna z poslednich co jsem ulovila na fm ve vyprodeji.. uz ale zacinaj dochazet.. 😅

veronel24
27. sep 2013

baby nemate niektora na predaj 2metre vatelinu

sufik1
27. sep 2013

@crawler no zašila jsem na stroji, ale v ruce by to bylo míń vidět. A taky nevím, jestli tohle místo na otočení je nejlepší, asi by bylo lepší na jednobarevce těsně na obrázky...

medunka21
27. sep 2013

@sylvia30 naplety najdes aj na tkadexa.cz

martulinecek
27. sep 2013

@lilly2711 náááádherný,šiješ jen pro sebe nebo na zakázky?

lilly2711
27. sep 2013

@petkasv dakujem. No ..Nellie ma sa fajn, len tie hnusne zuby ma privadzaju do sialenstva 😝 je zahlienena cele noci prekasle a prave sa tu krmi voskovkou, takze cert riadny !!!!! Ale srdiecko poslucha, takze to je najdolezitejsie.
@laeela tak vela zdaru 😀 😀 😀 nesili sa tazko, ale ja som pre Juli s vyskou 138 robila velkost 134 a su straaaasne siroke 😒 😒 😒 😒

lilly2711
27. sep 2013

@martulinecek dakujem, sijem len pre seba, aj to absolutne nestiham vsetko, co treba a mam v hlave ☹ ☹

petkasv
27. sep 2013

@lilly2711 to je super, jsem ráda, že je to čert a že je zdravá 🙂

crawler
27. sep 2013

@anastazieb nebýt tvé etikety, tak nevím, že je to pajc 😲

zuzkasim
27. sep 2013

@veronel24 Vatelín bych měla, ale jsi na Slovensku☹

palosek
27. sep 2013

@lenasss na teple spodky klidně i beránka.dobře pruzi. Nebo i termofrote. Mtx má, ale to jsem nezkousela. Mám doma termofrote z wendy výprodeje. Znamy si z toho sil podvlikaci triko na zimu a spokojenost. Bral by ještě, ale dávno to vyprodali. 😀

palosek
27. sep 2013

@medvidekponco bude se hodit i na spodary? Bambus? Už se na něj těším.

elixia
27. sep 2013

Kocky, poradite, z ktoreho Ott je tento strih? Listujem na nete jak besna,ale neviem najst 😀

medvidekponco
27. sep 2013

@palosek Jj, já mám z toho kalhotky a bavlnu už na sebe nenatáhnu a to samé manžel. Ten teda nosí trenky 😀 Taky už bavlnu nevezme. On teda nosí i trika i teď v tomhle počasí pod mikinou a fakt jsem od něj neslyšela, že by ho to studilo.

anastazieb
27. sep 2013

@elixia 1/2013 myslím si, aspoň tam jsou podobné 😉