Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, nemáte některá na prodej metr, nebo půl metru bioberánka z MTX?
@zuzu_epona děkuji 😵 přesně to jsem myslela 😉
@jitu22 Asi ťa teraz budem častejšie otravovať otázkami o Tvojej bunde 😝 Nosici otvor vzadu máš dimenzovaný na nosenie v nosiči alebo v šatke? A aká si vysoká? Neviem totiž, aký dlhý zips mám zháňať.
|Holky máte krásné výtvory, ty žabáci jsou fakt skvělý, teď mě mrzí. že jsem si také kousek nevzala teď v té hromádce od ally. jinak já zatím ke stroji nesedla. akorát jsem dotvořila malému puzzle z kartonu a uháčkovala čepku a nákrčník. ale jdu hlavně s dotazem.... mám ušité capáčky,ale malému se hrozně krčí na patičkách,.. v čem je problém??mám to asi blbě ušité? děkuji
prichadzam s dalsou otazkou. chcela by som si kupit sijaci stroj. mam vyhliadnuty Bernina 330, pretoze ma aj overlockovu patku. viem, ze vacsina z vas ma samostatny overlock, ale z priestorovych dovodov by som to mala rada zabudovane v jednom stroji. mate s takymito patkami nejaku skusenost, alebo je OL proste OL?
@ringcoriel OL je prostě OL... Záleží jak moc šiješ a z čeho.
@ringcoriel přidávám se k tomu,že OL je prostě OL 😀 dokud jsem ho neměla myslela jsem si,že mi stačí jen OL steh a vystačím si s tím.A teď? bych svůj Ol za nic nevyměnila 😅
@anastazieb ked som bola na vyske tak som si sila v podstate vsetko na co som nepotrebovala OL. potom som mala prestavku, ale teraz cakam babo a rada by som s tym zase zacala, pretoze ta uspora penazi je poriadna. len teraz mam dalsiu dilemu, moj vysnivany bernina stoji tak 800€, OL dalsich cca. 400 - 450€. takze to budem musiet sit dnom nocou, aby sa mi tie naklady vratili... takze ked sa na to pozriem z tohoto hladiska, asi ta uspora az taka velka nebude... skor ide o to, ze budem mat to co chcem a ake chcem...
@zuzu_epona měřila jsem to na manduku, ale Bordi to má rozměrově podobně a sedí prý pohodlně i na šátek. Mám 170. Budu to všechno ještě přeměřovat a napíšu ty chybějící rozměry na blog. Už se mě na to ptalo víc lidí a já to z hlavy nevím 🙂
Tak jsme včera dorazili z dovolené, povídám rodince, že zakázky ještě nešiju, že kdo něco chce, ať si řekne. Málem se porvali 😀 Takže pyžamo pro Jolanku (povšimněte si barvy, ona chtěla růžovou!) a kanafasové kalhoty pro muže.
Prý jsem ta úplně nejlepší maminka na světě. Zda i manželka mi není známo 😀
@ringcoriel neviem ja ol nemam ale ja s upletov nesijem vela tak sa to da moj stroj celkom pekne obnitkuje a ked tvoj bude za 800e tak to uz by mala byt aka kvalitka ale ak chces sit profesionalne tak ten ol asi budes potrebovat
@ringcoriel :D úspora?
výdavky - hlavne na látky, na syslenie krásnych látok, ale na druhej strane - ak ti dačo pochybí, máš doma stroj, látky, ušiješ čo treba, z takých materiálov, aké si zvolíš a budete mať originálne kúsky.... a radosť z ušitého
@ringcoriel a este kym som nezavitala na tuto stranku tak som ani nevedela ako straaasne ten ol potrebujem 😀 😀 😀
@ucitelka70 to si pekne napisala
@ringcoriel a ten stroj už nemáš, čo si na ňom šila? a kúpila iba OL? a pozdejšie by si uvidela, či potrebuješ nový stroj na rovnosteh? ten OL oceníš, fakt hlavne je tam úspora času, kým by si šila niečo na rovnostehu, tak tu to máš za pár minút všetko.... a zvnútra je vypracovanie krásne, mäkké, poddajné
@ringcoriel Pokud budeš šít oblečení, je overlock fakt dobrý. Začistíš tím všechno, budeš prckovi šít kalhoty, když to bude holčička tak šatičky, sukýnky, pyžamka, to vše klidně z plátna, manžestru či dalších látek. Není to jen kvůli úpletům. Nůž ti ořezává kraj a hned se to začišťuje, tohle ti žádná mašina neudělá. Některé obchody dávají k nákupu šicího stroje poukázku na slevu na nákup dalšího, to se dá pak využít na ten overlock. Jinak nevím jak vydrží současné overlocky, ale dřív to byla jednorázová investice téměř napořád, mamka ho má nějakých 20 let, po celou dobu bez závady a šitím se roky živila. Mám obavy, že u mašiny se taková životnost nedá čekat.

@palosek nádhera 😵 😵 😵