Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bury pozri ku mne https://www.modrykonik.sk/blog/season/album/sea... obrazok 85 takú jednoduchú raketu zvládneš isto aj Ty, to bola moja prvá zložitejšia aplikácia. Opajcla som ju zo slipkov 😀 😀 😝
Musím se přiznat, že na tuto diskuzi chodím velice ráda, přijde mi tu fajn atmosféra, inspirativní, dost mě motivuje nezanedbávat své děti, teď jsem kolikrát i omezila šití "na kšeft" abych měla víc času na šití pro ně. Dostalo se mi rady, když jsem požádala a ty pochvaly hotových výrobků jsou parádním bonusem navíc. Dokonce jsem se s jednou fajn holkou odsud setkala i naživo🙂 Ale největší odměnou je radost mých dětí nebo pak zákazníků. Měla jsem prostě potřebu to sem teď po tom všem napsat! 😵
No vidim,ze sa zase potvrdillo,ze loz ma kratke nohy... ☹ Asi tri dni predtym kao sem dala toho pirata,som ho nasla aj ja,ked som hladala nieco pekne pre syna...ale mne bolo blbe sem verejne vycapit,ze to zrejme nie je jej fotka a praca 😖
V kazdom pripade, bola som dost v soku,lebo som si myslela,ze toto je jedna z mala diskusii, kde sa proste neklame a nepodvadza...ako v mnohych inych, uz v podstate inam na MK nechodim, len sem.
Ale ine som chcela....tento tyzden som zistila,ze surne potrebujem BB cream a kracajucu patku 😀 😀 Ale poradte,ako ju mam vybrat, na nete som nasla niekolko typov, je tam ze open toe,closed toe,5mm, 7mm......mam Brother stroj ale asi by som sla po Janome, ak som dobre pochopila, tak ta je podla vas kvalitnejsia...
ahojte
vcera som sila pre mm triko,dosila som ho az o 2 v noci,tak som si ho len prevesila cez zabradie,ze rano si ho cvaknem,rano hladam tricko nic 😨 ,zidem dole a mm nahodeny uz v novom triku 😀 ,odchadzal do prace do Talianska,uz mi volal ze dakuje za tricko,ze je krasne a teplucke,juj som rada,lebo on ma v siti nepodporoval,dokonca mi to zakazoval,a teraz mi dakuje no zmena 😀
Děkuju všem za pochvaly! 🙂
@sinala tato žába je jednoduchá, klidně ji pajcni, já ji taky pajcla 🙂
@bury nejdřív jsem udělala to klučičí, to je okopírované z netu a pak chtěla i dcera a ty špičaté nohy mi připomínaly baletku, ale zase baletka musela vypadat víc jako holka…tak z toho vylezlo toto 😀
@ellysa jsou ze svatebního tylu, je trošku jemnější, než normální. Já chci právě šít taky tutu sukýnku dceři. Ale teda překvapilo mě, že ani svatební tyl nedosahuje kvalitou tylu, který je na kupovaných věcech. Máme doma tutu z H&M a ta kupovaná je jemnější, splývavější. Ale tak na hraní to bude stačit.
ad kauza - dobře, vyjadřovat se nebudu, ale aspoň jsem díky tomu poznala návod na úžasného piráta, toho musím zkusit 🙂
a dokoncujem masku na maskarny do skolky,by ste neverili kolko radosti sposobila,rano ho vystrojim a cvaknem,este teraz dokoncujem siltovku z vrtulou
@ellysa strih na také rukavičky má rinna na blogu, šila som podľa nich... a super
@elixia toto máme viaceré http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?314,patka-kr...
@elixia máš toho moc na výber, ja som šla v strime do najlacnejšej a ptom do druhej najlacnejšej. 😀 potom baby našli nejaké lacné celokovové, ale nemám ju už uloženú mám nový pc, @ucitelka70 neporadíš link na Tvoju kráčajku?
@elixia - já mám tuhle http://www.nej-sici-stroje.cz/prislusenstvi-jan... je to Janome, ale jde dobře i na Brother a má ty kovový úchyty 😉
@ucitelka70 @season @bury dakujem kocky 😉
Inak, dosila som R, tricko z Lille, moj chapavy muz ho obzera a vravi - hm,pekne ale to je nejaka umelina nie?? Som si len pomyslela,ze asi by nerozdychal,keby vedel,ze ta 'umelina' stoji takmer 20 eur za meter 😀
@elixia hlavné vec, že je to biobavlna...
@season všímaš tú telepatiu? tesne pred tvojím príspevkom som uverenila.... :D, dnes došiel balík...... už sa perie 😉

@crawler - mně se šusťáky taky líbí 😉 je to veselý 😉