Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@petkasv no teda, šikovná holka 😉
@anastazieb no tak samozřejmě, že to že je stélka tvarovaná není záruka kvalitní obuvi. A ona ani žirafa kolikrát není známkou toho, že je bota OK. Jako já proti capáčkům nic nemám 😀 Jsou krásné, ale pro moje děti třeba naprosto nevhodné. Můj prostřední syn má lehce plochou nožku, takže u něj si na obuv potrpím a abych nebyla krkavčí matka, tak dopřeju i těm ostatním 😀
@dulkagabulka parádní houpačka 🙂
@anfei teda, moc povedené!
@palosek krásné i dort. Nás to taky čeká, příští týden se u nás budou slavit 5. nrozeniny, ale letos se mi s dortem patlat nechce.
@paulittav ahojky, našla jsem pár odkazů http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/vaipp...
https://sites.google.com/site/latkovky/na , hodně odkazů má na blogu @sufik http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/01/strihy-na... . Budu Ti držet palce ať se dílo zadaří 😉
@palosek a mne ten strih zrovna vyhovuje 😅 a nejen mne, vetsina zakaznic, co si tu mikcu koupila, se vraceji pro nove. jako ze tahne na krk resim nakrcnikem nebo satkem, kdyz fouka. jinak mi vyhovuje, ze je prostorna a ditko se do ni v pohode vejde. co mam jine mikiny treba od nextu, tak tam em. bojuje, ze nemuze protahnout hlavu do kapucy. je citliva na ouska (mela dlouho trable s dirkama na nausnice) a tohle ji aspon nestresuje 😅 jinak resenim je vzit o cislo mensi velikost a protahnout telo a rukavy 😉
@dulkagabulka wau super 😵 ta palica nema chybu si ju obalila latkou alebo namalovala
@papajka7 obalila som ju látkou, je to moja prvotina
Jak pracujete se softshellem? Včera jsem se pustila do stříhání, četla jsem, že po špendlíkách v něm zůstávají dírky, tak jsem střih nepřišpendlila. Furt mi to při kličkování ujíždělo a do těch 2 vrstev se strašně špatně píchalo, prsty mě bolí ještě teď. Příště to budu asi kličkovat po jedné vrstvě. Na ten flis se asi křídou kreslit nedá, ne?
@betelgeuzz na flis u softu se kreslit dá 😀 a celkem dobře
@betelgeuzz Pokud se píchá do kraje, pak to ničemu nevadí. Stejně je pak před tím vpichem ještě i šev. To musela být otročina, to stehovat ručně ☹
@betelgeuzz ja teda obkresluju strih ze ho na latku jen polozim, nespendlim. ale striham vzdycky jednu vrstvu, kdyz jsem lina, tak ten strih na druhou obtisknu. z te flis vrstvy softshellu to jde docela snadno. spendlim jen pri sesivani, ale to pak stejne sijes v te linii, kde mas spendliky. na flis se kreslit kridou da, ale musi byt vlhka. pak to tam je videt.
@betelguezz jsem myslela na normalni flis. na ten softshellovsky je to uplne bez problemu 🙂
@dulkagabulka wau tak prvotina nema chybu,je to fakt krasne 😵
@palosek děkuji 😀 já když jsem to viděla, tolika nádherných stromů a pak ještě jako bonus poličky ve větvích, no tak to sem musela mít 😀 ehm děti 😀 😀 😀 naštěstí Maxík byl ze stromu nadšen, pomáhal i malovat a pak jsem na jeho přání podle jiného obrázku namalovala tu mašinku, semafor, ještě tam chce někam motorku 😀
@anastazieb no člověk si řekne obyč vložky,ale na šití je to větší psycho jak nějaké oblečení...ale můžu Ti říct, že tyhle první jsem ušila pro sebe a střihově fakt paráda - na noc teda...takže díky za pochvalu, málokomu dojde,že to je docela dost náročný šití, aby to vypadalo k světu😀 tož díky! 😵
@betelgeuzz já jsem asi barbar....ale já do softu i píchám špendlíky..časem (po vyprání?) se to ztratí a střih jsem obkreslovala na líc, na ten soft se kreslí krásně 🙂
@betelgeuzz taky soft normálně špěndlím a křídou kreslím na rub(na ten fleec) 😉
@a_lexa krááásná soupravička 😵
@crawler vložky parádní 😵 já je šila jednou pro sebe a práce na tom jak na kostele 😝 to je fakt 100x jednodušší ušít tričko 😎

@crawler děkuji 🙂