icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

barcav
3. mar 2014

@crawler děkuji 🙂

arlette
3. mar 2014

@petkasv no teda, šikovná holka 😉
@anastazieb no tak samozřejmě, že to že je stélka tvarovaná není záruka kvalitní obuvi. A ona ani žirafa kolikrát není známkou toho, že je bota OK. Jako já proti capáčkům nic nemám 😀 Jsou krásné, ale pro moje děti třeba naprosto nevhodné. Můj prostřední syn má lehce plochou nožku, takže u něj si na obuv potrpím a abych nebyla krkavčí matka, tak dopřeju i těm ostatním 😀
@dulkagabulka parádní houpačka 🙂
@anfei teda, moc povedené!
@palosek krásné i dort. Nás to taky čeká, příští týden se u nás budou slavit 5. nrozeniny, ale letos se mi s dortem patlat nechce.

rina76
3. mar 2014

@paulittav ahojky, našla jsem pár odkazů http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/vaipp...
https://sites.google.com/site/latkovky/na , hodně odkazů má na blogu @sufik http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/01/strihy-na... . Budu Ti držet palce ať se dílo zadaří 😉

palosek
3. mar 2014

@barcav pokojík perfektně vymalován...ten strom se sovama je skvělý, nedávno jsme se na podobné motivy dívaly s holkama v práci 😉 😉 😀 😀 😀 😀

terezita
3. mar 2014

@palosek a mne ten strih zrovna vyhovuje 😅 a nejen mne, vetsina zakaznic, co si tu mikcu koupila, se vraceji pro nove. jako ze tahne na krk resim nakrcnikem nebo satkem, kdyz fouka. jinak mi vyhovuje, ze je prostorna a ditko se do ni v pohode vejde. co mam jine mikiny treba od nextu, tak tam em. bojuje, ze nemuze protahnout hlavu do kapucy. je citliva na ouska (mela dlouho trable s dirkama na nausnice) a tohle ji aspon nestresuje 😅 jinak resenim je vzit o cislo mensi velikost a protahnout telo a rukavy 😉

palosek
3. mar 2014

@terezita no, na neteri vypadala micka podstatně jinak než na dceři. Asi záleží ina postavě dítěte. A ségra byla nadšená. 😉 Aplikace jsem postupně našivala celý den. Sešiti dílů pak bylo hotové za hodinku. 😕 😀 😀 😀

papajka7
3. mar 2014

@dulkagabulka wau super 😵 ta palica nema chybu si ju obalila latkou alebo namalovala

dulkagabulka
4. mar 2014

@papajka7 obalila som ju látkou, je to moja prvotina

petkasv
4. mar 2014

@anfei ten je dokonalý 😉 velká gratulace 😵

betelgeuzz
4. mar 2014

Jak pracujete se softshellem? Včera jsem se pustila do stříhání, četla jsem, že po špendlíkách v něm zůstávají dírky, tak jsem střih nepřišpendlila. Furt mi to při kličkování ujíždělo a do těch 2 vrstev se strašně špatně píchalo, prsty mě bolí ještě teď. Příště to budu asi kličkovat po jedné vrstvě. Na ten flis se asi křídou kreslit nedá, ne?

sinala
4. mar 2014

@betelgeuzz na flis u softu se kreslit dá 😀 a celkem dobře

medvi11
4. mar 2014

@betelgeuzz Pokud se píchá do kraje, pak to ničemu nevadí. Stejně je pak před tím vpichem ještě i šev. To musela být otročina, to stehovat ručně ☹

terezita
4. mar 2014

@betelgeuzz ja teda obkresluju strih ze ho na latku jen polozim, nespendlim. ale striham vzdycky jednu vrstvu, kdyz jsem lina, tak ten strih na druhou obtisknu. z te flis vrstvy softshellu to jde docela snadno. spendlim jen pri sesivani, ale to pak stejne sijes v te linii, kde mas spendliky. na flis se kreslit kridou da, ale musi byt vlhka. pak to tam je videt.

terezita
4. mar 2014

@betelguezz jsem myslela na normalni flis. na ten softshellovsky je to uplne bez problemu 🙂

paulittav
4. mar 2014

@rina76 děkuju moc :o) Jsem na to sama zvědavá, mamka mě odpálkovala, že prej si mam sednout ke stroji a zkusit si to ušít sama 😀 Když se dílo podaří, určitě se pochlubím :o)

betelgeuzz
4. mar 2014

@sinala Teď jsem to zkoušela, a fakt ta křída jde. já teda jinak křídu moc nepoužívám, ale do ostatních látek se teda dvojmo píchá líp. A teď jsem šila z taftu a ten křídu vůbec nebral 😒
@terezita co myslíš tím obtisknutím?

rina76
4. mar 2014

@paulittav 😀 to zvládneš, máme to v rodině. Když i Petr zvládl kdysi ušít pro "malýho" Péťu manšestráky, tak Ty ty plínky zvládneš raz dva 😉

papajka7
4. mar 2014

@dulkagabulka wau tak prvotina nema chybu,je to fakt krasne 😵

jitu22
4. mar 2014

další pokus na COL - náklaďákové tričko pro synka aneb. triček s auty není nikdy dost 😉 S výstřihem jsem se natrápila, 3x přešívala, tak je to zvlněné. Ale to časem snad vychytám...

a_lexa
4. mar 2014

Holky jupíííí – moje první mikina. Strašně jsem se bála zipu – trochu mi to ujelo, ale šil se líp než jsem čekala. A tepláčky do kompletu nesměly chybět. Já vím, pro většinu z vás banalita, ale holky, já mám radost jako malý dítě!!

barcav
4. mar 2014

@palosek děkuji 😀 já když jsem to viděla, tolika nádherných stromů a pak ještě jako bonus poličky ve větvích, no tak to sem musela mít 😀 ehm děti 😀 😀 😀 naštěstí Maxík byl ze stromu nadšen, pomáhal i malovat a pak jsem na jeho přání podle jiného obrázku namalovala tu mašinku, semafor, ještě tam chce někam motorku 😀

barcav
4. mar 2014

@a_lexa je krásná 😵

alenf
4. mar 2014

@a_lexa krásne pruhované,ked som videla tuto teplakovinu,nevedela som si to na živo predstavit,ale uz teraz hej🙂,velmi pekny kompletík🙂

crawler
4. mar 2014

@a_lexa moc krásný,povedený komplet! 😵

crawler
4. mar 2014

@anastazieb no člověk si řekne obyč vložky,ale na šití je to větší psycho jak nějaké oblečení...ale můžu Ti říct, že tyhle první jsem ušila pro sebe a střihově fakt paráda - na noc teda...takže díky za pochvalu, málokomu dojde,že to je docela dost náročný šití, aby to vypadalo k světu😀 tož díky! 😵

palosek
4. mar 2014

@barcav A jaké barvy jsi používala? Na podklad? A na motivy? 🙂

saaralota
4. mar 2014

@betelgeuzz já jsem asi barbar....ale já do softu i píchám špendlíky..časem (po vyprání?) se to ztratí a střih jsem obkreslovala na líc, na ten soft se kreslí krásně 🙂

kamishek
4. mar 2014

@a_lexa parádní souprava 😵 taky jsem si tu teplákovinu neuměla představit v praxi a moc se mi nelíbila, ale tohle je dobrý 🙂

katka82
4. mar 2014

@betelgeuzz taky soft normálně špěndlím a křídou kreslím na rub(na ten fleec) 😉
@a_lexa krááásná soupravička 😵
@crawler vložky parádní 😵 já je šila jednou pro sebe a práce na tom jak na kostele 😝 to je fakt 100x jednodušší ušít tričko 😎

sinala
4. mar 2014

@crawler šít vložky, aby trochu vypadaly není sranda 😀 😀 😀 . A ten tvar na noc vypadá dobře🙂