Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Tak mylly je doma 😀 Čekala jsem obrbalík, když to bylo tak drahý a přišel takový balíček 😀 😀 😀 No jo, pul je prostě tenulinký 😀
PULy jsou jemňounký, takový zase jiný než jsem zvyklá. Nejhezčí jsou samozřejmě žlutý kytky na hnědé, kterých jsem vzala nejmíň 😀
Merino je teda úžasný, ta limetková - proč já jí nevzala 5 m? 😕 😵 Nádherná barva! A všechny barvy merina jsou moc hezký, teď už jen, aby záda byly zase brzo fit a přišel brzo ten coverlock a jdu na šití zimní výbavy pro Jasmínku 😀
Jinak některý jednobarevný PUL moc neodpovídaj těm fotkám na webu, tak jsem trochu byla vykulená třeba u té zelené. Ale kromě té zelené se mi všechny barvy líbí 😀
@crawler Já nevím, jak to máš s PPL, ale já vím, že kdekoliv v republice, kde jeden den do večera naskladní, tak druhý den v 9 ráno to mám doma, sama to naprosto nepobírám. Pračku naskladnili ve 4 odpoledne a v 9 ráno byla doma, ale Iva to posílala už k večeru, tak jsem čekala, že to dorazí až zítra, přesto pán v 6 ráno volal, že v 9 to tu mám 😀
já mylly čekám dneska.
Tady výtvor ze softu. Bunda na zip a je krytý ještě na patentky.
výsledek: spálený pedál u stroje, stejný se nevyrábí, opravit nejde a nový kompatabilní vyjde skoro na 800,- no to jsou kšefty. Nažehlovačky se blbě nažehlili a udělala jsem tam flek. Dneska už radši na nic nesaham. 🤐
ahojte
čítam túto tému už dlhšie, ste moc šikovné 🙂 Chcem sa spýtať, odkiaľ objednávate tie reflexné nažehľovačky? a čo stoja?
@gucz www.engross.cz
@caramilla toz at se zada rychle spravi!!
@sufik1 juuu, mylly!! 😵 co delas zitra? nebo pozitri? 😀 😀 😀
@terezita ale já nevím, co v té mylly bude. Asi jsme nějak pomotaly dodání do Prahy a nevím, jestli to budou věci jen pro mě nebo i pro jiné. Jen mi přišlo odkaz z PPL.
zítra nebo v pátek musím k doktorce, takže do centra a pak k Mrázovi. Mám tu pro tebe a Baarču ten soft a mTX2, už bych se toho ráda zbavila....
baby,nik neporadi jak našit velke zaplaty na tie teplaky? aby mali spevnene kolienka asi ako oteplovaky z HaM ? ☹ musim to cele rozparata,alebo iba tak nejak sa pokusit to ram našit ?
@terezita starou veritasku, kolem roku 70. Na chatě ještě Ladu někdy z roku 2000. Jenže na chatě a já tu mám spousta šití....béééé
uvažuju o novým, ale zas mi to přijde zbytečné. Na kolik vyšel ten tvůj?
dám vědět, kdy budu vyrážet, ale bude to tak kolem 8-9 ráno, sraz počítej tak počítej tak půl 10... (centrum nebo letná později)
baby, máte vyskúšané tieto nite? mnohé farby nití od Baleriny nemajú, tak rozmýšľam nad týmito..
http://www.stoklasa-sk.sk/nite-polyesterove-402...
@sufik1 ten kompletek je boží!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale štveš mě - úplně přesně 99% stejný jsem vymyslela pro Jasmínku, fakt, nekecám. A to dokonce i ty kytičky - jako, že tam našiju jen takhle jednoduchou s vystřihlým středem. Jako ty mi asi vydíš do hlavy nebo co🙂))) 😀
Ale alespoň teda vidím, že jsem to vymyslela dobře, je to fakt krásný! Jako vymyslela jsem i tu kombinaci barev - šedá bunda s růžovým a růžový gatě se šedým zdvojením. Přesně to samý, no...
Tak ten, komu komplet patří, může přijet na návštěvu a budou z nich dvojčata 😀 😀 😀
@martinkah jo jo, nitě mám, jsou super, jsem spokojená. Mám teda jen jeden odstín vínovej a je moc krásnej. Co mám odstíny od těch HADR, tak ty jsou všechny takový křiklavý, divný. Ale mám jen asi 5 - 6, měla jsem asi špatnou ruku🙂

@crawler Ty ještě nejsi poslaná, visí mi tam nedoplatek. Pokud jsi to posílala, napiš mi prosím kdy, ať to zkusím znova dohledat.