icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ivuska.h
12. okt 2011

@crawler Ty ještě nejsi poslaná, visí mi tam nedoplatek. Pokud jsi to posílala, napiš mi prosím kdy, ať to zkusím znova dohledat.

crawler
12. okt 2011

a fotečky - hromádky /a pár hromad/ všude, kam se podíváš 😉...A hromada na sofa se povážlivě zmenšila, co? 😉 Dnes udělám beránka a snad ještě něco ...😉

caramilla
12. okt 2011

Tak mylly je doma 😀 Čekala jsem obrbalík, když to bylo tak drahý a přišel takový balíček 😀 😀 😀 No jo, pul je prostě tenulinký 😀
PULy jsou jemňounký, takový zase jiný než jsem zvyklá. Nejhezčí jsou samozřejmě žlutý kytky na hnědé, kterých jsem vzala nejmíň 😀
Merino je teda úžasný, ta limetková - proč já jí nevzala 5 m? 😕 😵 Nádherná barva! A všechny barvy merina jsou moc hezký, teď už jen, aby záda byly zase brzo fit a přišel brzo ten coverlock a jdu na šití zimní výbavy pro Jasmínku 😀
Jinak některý jednobarevný PUL moc neodpovídaj těm fotkám na webu, tak jsem trochu byla vykulená třeba u té zelené. Ale kromě té zelené se mi všechny barvy líbí 😀

@crawler Já nevím, jak to máš s PPL, ale já vím, že kdekoliv v republice, kde jeden den do večera naskladní, tak druhý den v 9 ráno to mám doma, sama to naprosto nepobírám. Pračku naskladnili ve 4 odpoledne a v 9 ráno byla doma, ale Iva to posílala už k večeru, tak jsem čekala, že to dorazí až zítra, přesto pán v 6 ráno volal, že v 9 to tu mám 😀

ivuska.h
12. okt 2011

@caramilla Ona byla hlavně dost zábava zjistit, který je který, když jsem brala myslím 3 zelené a žádná moc neodpovídala fotce 😀 Ty kytky na hnědé mají jinou strukturu, než třešinky a taková ta divná kolečka, ty jsou fakt hodně měkké.

ivuska.h
12. okt 2011

@caramilla Mě jezdí svoz mezi 12-15 hod. Oni ty balíky mezi depama vozí v noci, takže ráno už si to řidiči zas berou a rozváží.

crawler
12. okt 2011

@ivuska.h jé ahá...tak mi prosím řekni kolik a já to z Fia hned pošlu....jsem na jiném PC a tabulky z googlu semi nezobrazují :-/ a kdy budeš posílat další várku?

ivuska.h
12. okt 2011

@crawler 587 Kč, č.ú. 670100-2207777115/6210. Přihodím to teda ještě ke dnešní várce.

crawler
12. okt 2011

@ivuska.h jsi zlatá, děkuji a hned posílám 😉

season
12. okt 2011

@katka82 Ja som ju už niekde videla, ale až teraz sa mi tak zapáčila, asi kvôli tomu vankúšiku 😉

sufik1
12. okt 2011

já mylly čekám dneska.

Tady výtvor ze softu. Bunda na zip a je krytý ještě na patentky.

výsledek: spálený pedál u stroje, stejný se nevyrábí, opravit nejde a nový kompatabilní vyjde skoro na 800,- no to jsou kšefty. Nažehlovačky se blbě nažehlili a udělala jsem tam flek. Dneska už radši na nic nesaham. 🤐

gucz
12. okt 2011

ahojte
čítam túto tému už dlhšie, ste moc šikovné 🙂 Chcem sa spýtať, odkiaľ objednávate tie reflexné nažehľovačky? a čo stoja?

terezita
12. okt 2011

@gucz www.engross.cz
@caramilla toz at se zada rychle spravi!!
@sufik1 juuu, mylly!! 😵 co delas zitra? nebo pozitri? 😀 😀 😀

gucz
12. okt 2011

@terezita ďakujem moc

sufik1
12. okt 2011

@terezita ale já nevím, co v té mylly bude. Asi jsme nějak pomotaly dodání do Prahy a nevím, jestli to budou věci jen pro mě nebo i pro jiné. Jen mi přišlo odkaz z PPL.

zítra nebo v pátek musím k doktorce, takže do centra a pak k Mrázovi. Mám tu pro tebe a Baarču ten soft a mTX2, už bych se toho ráda zbavila....

michamicha
12. okt 2011

ahoj,
jsem včera večer našla doma ještě nějaký patky co byly k tomu mýmu stroji, ale tu téhle nemůžu přijít co je zač a k čemu se používá 😠 hledala jsem na netu v e-shopech a nikde jí v příslušenství nemají ☹

nika
12. okt 2011

@michamicha to je Janome zipová, podle fotky si myslím že je stejná jako mám já.

denisocka
12. okt 2011

baby,nik neporadi jak našit velke zaplaty na tie teplaky? aby mali spevnene kolienka asi ako oteplovaky z HaM ? ☹ musim to cele rozparata,alebo iba tak nejak sa pokusit to ram našit ?

terezita
12. okt 2011

@sufik1 ja jsem tyhle dva dny docela mobilni, mam tu mamku, takze mi emminu pohlida a ja tu haldu muzu prevzit.. 😅 tak snad tam bude i neco pro nas.. 😵
jo co mas za stroj?

sufik1
12. okt 2011

@terezita starou veritasku, kolem roku 70. Na chatě ještě Ladu někdy z roku 2000. Jenže na chatě a já tu mám spousta šití....béééé
uvažuju o novým, ale zas mi to přijde zbytečné. Na kolik vyšel ten tvůj?

dám vědět, kdy budu vyrážet, ale bude to tak kolem 8-9 ráno, sraz počítej tak počítej tak půl 10... (centrum nebo letná později)

baarca
12. okt 2011

@sufik1 Já jsem čekala pořád na to Mylly, ale myslela jsem, že to půjde ke mne, ale mně nic nepřišlo. Tak nevím. Kdyby mi případně mohla Terka vzít ty moje věci u tebe, budu ráda.

vdovec
12. okt 2011

@ivuska.h a co já aco já?? už jsem taky poslaná?? 🙂)
teda tam stačilo vyměnit R za L a je to ještě vtipnější 🙂)

martinkah
12. okt 2011

baby, máte vyskúšané tieto nite? mnohé farby nití od Baleriny nemajú, tak rozmýšľam nad týmito..
http://www.stoklasa-sk.sk/nite-polyesterove-402...

martinkah
12. okt 2011

@denisocka tiez by ma to zaujimalo, ako zaplatat uzke detske teplaciky

ivuska.h
12. okt 2011

@baarca Asi jsem to trochu popletla, Sufika jsem poslala zvlášť a zbytek Prahy půjde k Baarci (vybavuju si teď z hlavy Terezitu) pravděpodobně zítra.

ivuska.h
12. okt 2011

@vdovec Myslím, že ano, ale nejsem si jistá, mám vypnutý počít
ač, píšu z mobilu...

animal
12. okt 2011

@caramilla jaké kolečka navíc, nestíhám číst, tak nevím o co jde?

baarca
12. okt 2011

@ivuska.h Fajn, já jen, zda mám chtít od Sufíka i látky z Mylly nebo ne 🙂 Můžu teda v tom případě ještě poprosit o ten zbytek merino oboulícu limetka, když to Car tak chválí 🙂 a půl metru černého patentu? Tu ve Flextextu mají patentů spoustu, ale černý jen takový už moc hrubý.

caramilla
12. okt 2011

@sufik1 ten kompletek je boží!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale štveš mě - úplně přesně 99% stejný jsem vymyslela pro Jasmínku, fakt, nekecám. A to dokonce i ty kytičky - jako, že tam našiju jen takhle jednoduchou s vystřihlým středem. Jako ty mi asi vydíš do hlavy nebo co🙂))) 😀
Ale alespoň teda vidím, že jsem to vymyslela dobře, je to fakt krásný! Jako vymyslela jsem i tu kombinaci barev - šedá bunda s růžovým a růžový gatě se šedým zdvojením. Přesně to samý, no...
Tak ten, komu komplet patří, může přijet na návštěvu a budou z nich dvojčata 😀 😀 😀
@martinkah jo jo, nitě mám, jsou super, jsem spokojená. Mám teda jen jeden odstín vínovej a je moc krásnej. Co mám odstíny od těch HADR, tak ty jsou všechny takový křiklavý, divný. Ale mám jen asi 5 - 6, měla jsem asi špatnou ruku🙂

caramilla
12. okt 2011

@animal tak možná to teda nebylo navíc, možná jsem to měla objednaný, už nevi, co kde objednávám. Mezi těma nažehlovajdama byly kromě obrázků i po jednom nastřihaný nažehlovací kolečka (plný). 🙂)))

animal
12. okt 2011

@caramilla to jsou zkušební vzorky, aby jsis to zkusila na ten druh látky, jak to půjde ten obrázek nažehlit 🙂