Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ahojte, nesil tu nahodou niekto nieco teple na nosic /manduca/ pripadne satka? ak ano nejaky strih pripadne rady, dakujem 😉
@caramilla já jsem takový prase, že Janiny homemade recy vlňákový legíny s trikem hážu do pračky na NORMÁLNÍ program na 40 a pak to proleze i sušičkou (ale máme teda šetrnné sušící programy...) a světe div se, ono to NIC nedělá, asi je ta vlna superwash (ale z toho svetru už nezbylo nic, takže to nezjistím...), nicméně ten svetr stál asi 40 Kč, kdežto mylly bych takto neničila ani omylem...
Slečna se vzbudila...protivná je už od rána a teď vypadá, že se z toho nevyspala ☹
@denisocka a čo tak našiť spredu na kolená najaký hrubší pás látky? že by si to cez bočný šev prišila, hádam vieš ako to myslím, to by mohlo byť dosť hrubé na zničenie. a budem musieť niečo vymyslieť aj ja, staršia tiež nosí domov často roztrhané kolená, ale tam skôr na rifle asi nejakú ozdobnú záplatu.
@terezita jako že máš funkční pedál navíc??? super!
@caramilla můj kompletek je tmavá modrá a růžovka. Tak aspoň tak. Kytičku jsem tam dala aby to šlo k těm nažehlovačkám. Vždycky slintám nad tvým blogem, co jsi zase vymyslela, tak aspoň malinko boduju. Fakt je, že dvojitý kolena jsou super. Ještě přemýšlím nad dvojitým zadkem pro ty větší.
@ivuska.h Mylly doma. super materiály. jen nechápu, jak jsi stříhala ten pul, klouže to jak sviňa. A jak jsem to merino moc nechtěla, tak je dokonalý. Hebounký a nekousavý. a ulítávám na bambusový teplákovině. Je dokonalá. Materiál i barva.
jo ještě k nažehlovačkám na soft.
chce to žehličku tak na prostřední, bez napařování. A žehlit, žehlit. pak nechat vychladnout a žehlit. Když to trhnete dřív nebo horký, odloupnese vám t jen kousíček a už s tím nic neuděláte (jako já). A taky se mi na růžový soft dostal kus tmavě modrýho. Nevím, jak se mi to podařilo, ale přesně od okraje žehličky. Takže to chce asi okolo nějak vypodložit, abyste fakt žehlili jen tu nášivku. Já to zkoušela špičkou žehličky a to zase šlo blbě. Taky uvítám rady. První 4 byly v poho, ale další 2 jsem zkonila, tak fakt nevím.
Holky jen dotaz trubky - ty nitě po 1000m jdou do normoš stroje, že jo? vejde se to tam, ne? díky
@medvi11 ahojky do kolika je ta uzávěrka vtc?a wendy.Jsem teď dorazila z města jdu dělat véču okoupat nakrmit a uspat malého .Tak ať to stihnu zkouknout 😀
WENDY fleece se myslím objednává na celé metry, tak by to chtělo dorovnat na celé metry, tak na to koukněte
@lillyzelvicka do 21,00
dotaz, pridala jsem se na jeden fleece a na konci radku je psano dle vzorecku 3m a pritom je tam zapsano 5,5 m? konkretne hyacinth, nevim jestli je problem i jinde
ahaaaa, diky!🙂
jsem nejak prisla na chut temhle barvickam....nemate nekdo nazbyt puletrik fuchsiovyho softu?😀jako doplnek k hnede na bundu, hmmmmmm 😵 😵 😵
asi ne, co?😅
@sufik1 a co to zkusit nažehlovat přes bavlněný hadr, na učňáku jsme běžně citlivější látky žehlili přes lněnou "prostěrku", ale v tomhle případě myslím stačí obětovat jednu bavlněnou utěrku. Pak lze použít i o něco vyšší teplotu, ale to je nutné předem vyzkoušet na zbytku co to udělá, každý materiál reaguje jinak. Každopádně se tím zabrání rozmazání. Jinak při nažehlování čehokoliv by se nemělo s žehličkou šoupat po látce, ale pouze pokládat. To jsou mé zkušenosti....
Zavírám stoklasu a jdu objednat prosím už žádné úpravy
@ivuska.h Ahoj můžu se Tě ještě zeptat na radu ohledně stroje? V e-shopu, kde chci stroj koupit mají vyprodaný BM 3500, ale jen o 300kč dražší je Brother DS 12 a přitom je to už elektronický typ. Nevíš o něm něco? Nějaké reference? Děkuji moc a odkaz zde: http://sici-stroje.heureka.cz/brother-ds-120/sp...

@medvi11 ajajaj, to ho jsem se bála ☹
Takže teda před šitím se s tím vlastně nic dělat nemusí a prát jako vlňáky. No to zase bude 😀
@daisyr já se nemůžu do tý tabulky dostat, nevím, jestli je chyba u mě?