Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sufik šila si podle tohodle návodu?http://mknvps.mkn.sk/navod-na-kozene-capacky
když jsem si dělala střih sama, tak moc neseděl, ale podle toho návodu sedí moc dobře.
@sufik1 jo, ještě jsem chtěla napsat, že u těch capáčků je to možná tím, že to uchycení gumy zespod máš moc blízko k okraji, pak to ty okraje nestahuje tak hluboko a vykukují ven. Ale jen mě to napadlo, šila jsem jen jedny 😀
@jieff šila jsem podle http://www.tackyliving.com/downloads/babyShoe.pdf ale problém byl hlavně ten, že ta horní kůže byla hrozně jemňounká a vytahala se při šití, takže jsem to zužovala. A že to bylo na futrovaný a já šila jen dvojitou podrážku... Ale sedí dobře. jen takhle bez nožičky jsou takový neforemný, na noze sedí hezky.
holky, kdo odbíráte OTTOBRE v němčině, přišel vám některé do mailu ten střih na bundu. Oni sice píšou, že je to jen pro německo, ale na fcb jsem viděla, že se tam hlásí i z jiných zemí a oni je odkazujou na zákaznický servis. Já chci ten střih taky 😀
@arlette aaa, uz to ctu. on byl totiz v nemecku problem, ze jim dorucily to posledni cislo s vic jak mesicnim spozdenim. ona to posta poslala zase zpatky do finska a tak tak jim jako omluvu nabidli ten strih. nevim, jestli by nam to proslo, kdyz v nemecku nejsme a casopis jsme dostaly vcas.. 😅
@vranovcanka ja čistím mastné fleky benzínovým čističem a dobré, nikdy mi barvu nevyžral, ale na soft jsem nezkoušela
@terezita tak jsem to nemyslela 🙂 Taky bych se ničeho nedomáhala, mě to taky nejde 🙂 ale některé holky tu psaly, že ottobre stále nemají a já už ho měla 14 dní doma, tak jsem si říkala, jestli třeba soudruzi neposlali něco aj do východního bloku 😀
mimochodem, jdu v pátek do MTX, tak kdyby někdo něco potřeboval, su k dispozici 😉
dakujem kocky za pomoc 😉
@laeela @zikie když bude, tak vezmu, ale jinak jsem se tam s nima domluvila, že až jim zase něco podobného příjde, tak mi dají vědět. Ono jim to tam došlo někde z barevny nebo tisku, to není jejich "dílo" 😉 Já jsem tam jednou vyhrabala i kus manžestru a plátno,... není to jejich, ale od někud to k nim dopluje s nějakýma prostřihama.
Jinak to bylo 50,- + DPH 😉

@petkasv @koki_melo ja ty uplety MM mela od jehlicky! ono podle me nejde o jakost, ale ze ty uplety samy o sobe jsou jiny level nez ty evropske.. 😝 ja je teda fakt nemusim, desne se srazi a jsou takove divne.. (obrazky fajn, ale to moc nestaci..)