Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
prepačte že vam tu zamorujem,ale hladam najlacnejšie 😎 našla som toto 2,5cm x 5metre za 4 libry . http://www.ebay.co.uk/itm/SILVER-Reflective-Fab... ja si to asi kupim,mam na čo našívat 😀
@denisocka to co mám vyhlídnuté já ( http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/70142/paska-reflex... ) je s DPH za149.94Kč / 5m . Ale jinak s žádnou reflexní páskou nemám zkušenost..tak nevím.. Vlastně ani nevím jestli je lepší přišitá nebo přelepená refl. páska 🙂
@daisyr jj,ja chapem.našla som čosi aj na SK http://www.eurodetektor.sk/reflexne_pasky.html
prečo to je an SK take predrazene ??
tak reference na nažehl.proužek: je super! přijde mi to 1*silnější než ty obrázkové engrossy po sloupnutí, ta fólie je fakt tenoučká a barevně je to o chlup tmavší než obrázky, ale fakt super! JEště jsem zvědavá, co to udělá po vyprání (teď nebudu prát ☹ ). Žehlí se na 110-130°C asi 2-4 sekundy, takže ani softshellu to vadit nebude.
@medvi11 paráda 🙂 zní to vážně dobře..tak už vím, že do té pásky půjdu..teď už jenom vymyslet kterou šíři 😒 ..kdyby už nikdo jiný nechtěl tak bych asi musela vzít celých 5 popřípadě deset metrů, že ano? Ta pěti centimetrová je nekvalitnější myslíš "jen" v těch okousaných okrajích, nebo je úplně jiná? A jak moc je okousaná? 🙂 A když už jsem v tom ptaní se..tak tu paspuli jsi viděla? Vypadá ok?
Paspuli si berou všichni, mám ji doma taky, spokojenost u všech 🙂
Jinak kvalitativně co se týče pásky a tak bylo 25 a 50 mm stejných, jen to "ohlodání" se mi nelíbilo...ale je možné, že se to trochu ožvejklo při posílání megabalíku poštou, ale nebylo to hned na okraji, ale jakoby ve vnitřní smyčce...prostě mi přišla ta 25mm lepší. A asi se bude i hůř nažehlovat ta širší. já to nažehlovala už na hotové gatě stáhnuté dole u kolen do gumy a byla jsem ráda, že jsem to tam nažehlila,...nějak...
ahojte,potrebovala by som pomoc. nesila ste niektora potah na autosedacku-vajicko?
@snehovavlocka treba tady http://www.makeit-loveit.com/2011/02/recovering...
ono toho je na netu hromada (jen jsem si toho vic neulozila). hledej kdyztak na googlu v anglictine..
@sufik1 jaaaj, no koukam, ze ten muj pedal je pekny dabel! jeste ze ta jehla neskocila az do oka! uff!! mne se to jednou taky stalo, za mlada, ale to jsem nastesti byla jeste brylovec..
ty bláááho :-/ @sufik1 to je teda síla :-/ tak od stroje radši dál 😝 a popros Ježíška 😉
Ted nevím,kdo se ptal ohledně beránka na kukličku, ale rozhodně mohu potvrdit, že beránek pruží a to dost! stříhal se mi zatraceně blbě kvůli tomu pružení a té šílené šíři 😉 konkrétně já budu šít malému čepici, kterou beránkem vyteplím. Ten bambus obrázkový jsem z Mylly vzala taky a já z něj hodlám ušít pyžamko a halenky.
Jinak už jsem na to líp...malý se stále drží...piju paralen hot drink a podobné nápoje a chodím spát v 8.00 jako mrtvola, ale počítám, že ke konci týdne k vám látky poputují, manža si chce vzít dovču, tak já bych to nabalíkovala a on by to hodil autem na poštu
co se týče mého budoucího stroje, tak jsem měla vybrané 2 eshopy a v obou vyprodali ten brother BM 3500 - dobrý, že? tak mám náhradní variantu brother DS 120 - elektronický a je jen o 300kč dražší než BM 3500...
@crawler hele setri se, my fakt tech par dni pockame. prece kvuli mtx nevypustis dusi 🙂
@sufik no fakt stesti, ze ta jehla minula oko. Bud rada, ze se ti to nestalo v lednu, do Vanoc daleko (pokud teda nemas narozky apod) i kdyz ja si loni najezila stroj pro jistotu uz v zari 🙂
Se tesim, az Caramilla doda fotky te sve nove bundy 🙂
Lakate me s tema reflexnima paskama, musim zkouknout tabulku. Cas do veecera,ze?
@crawler chapu spravne, ze doplatky das vedet, az vse nabalis? Abych neco neprosvihla.
Objednáno, zipy zrušeny 🙂
Tak jsme v pořádku doma, ale byla to síla 4h jsme stáli na dálnici v koloně, s ročním přetaženým, hladovým dítětem, fakt super věc.... Navíc jsem dostala krámy, rýmu a chtělo se mi furt na WC 😀
Ale celou dobu ve vzteku jsem byla ráda, že to nejsme my, kdo tam leží v troskách auta a nožky má ...
@crawler To jen ukazuje, že ten BM 3500 je sakra dobrá volba a dobrej stroj:D Ale podle mě jiným Brother nic nezkazíš. I když já z podstaty věci jsem spíš na klasiku, co se týče ovládání stroje, protože elektronika je to první, co se na spotřebičích rozbíjí. Ale u šicích strojů je to snad jinak 😉
@medvi11 Díky!
@daisyr To s tím špendlíkem v noze jsi neměla psát! úáááá, auuuuuu, to budu mít ještě větší hysterii než teď ... ☹
a tady ještě pro fanynky Šimonka pár fotek z dnešního krásného křtu, Šimonek v kolébce pro panenky, Jasmínka v novém předraženém komletku z HaM (co by maminka nikdy nekoupila a přece ho koupila 😀 ), a dvě nočníkovky. Konečně mám pocit, že se učení na nočníček zlomilo k lepšímu, už si říká v noci, v restauraci, na procházce a dneska čurala i do velkého záchodu 😀
@caramilla nesklamala si! Pekné, obe aj malý drobček. Aj ked som čakala farebnejšie nášivky 😉 pri deťoch sa to stratí, tiež som si kúpila Mickeyové tričko, aby som ladila s chlapcami 😀 ale do Tomáša už nejdem 😝
Inak vymyslela som mini semafor, ked som zatial bez zeleného softu, že som tam nacvakala farebné patentky, nie je taký veľký. Synovi sa páči, mne až tak nie, lebo to ešte nie je celkom to, čo by som nacapila na bundu... este musim trenovať.
@season staci zadat do googlu, kliknout na obrazek a vyjede toho dost.. http://coloringpagesforkids.info/lizard-colorin...
http://www.supercoloring.com/image_print.php?im...
http://www.google.de/imgres?imgurl=http://www.o...
@caramilla opet peeekna! ale teda taky jsem cekala divocejsi barvy 😅 hihi a teda simonek vypada uzasne v te panenkovske kolibce.. 😀
@caramilla softshelka super 😉Jinak moc Ti to sluší se Šimonkem v náručí! 😵co se týče stroje, tak vůbec bych tu elektroniku mít nemusela, aleproblém je, že stroje levnější než brother bm 3500 bud nemají to, co chci a nebo u nich je rovnou napsané, že nejsou určeny k větší zátěži, ale jen pro příležitostné šití, což na mě nedělá ten nejlepší dojem ...no a pak už jsou jen ty dražší elektronické...tak jsem vybrala ten nejlevnější po bm3500...jako já pořád váhám, ale včera jsem hledala reviews v angličtině a našla jsem jen spokojené uživatele, tak snad to nebude trefa vedle...záruka 3 roky i s tím, že si pro stroj přijedou a pak ho pošlou zpět, což mě bez auta na vesnici vyhovuje...
ještě jsem se chtěla zeptat...Máte některá takový střih na plenu, že se na čtverec 50x50 vejdou 2 pleny? počítám, že bez uší, ale dvě celá těla? ten můj se tam vcelku nacpe, ale chtěla bych vyzkoušet i jiné a inovovat .-D

@medvi11 a kdybych si z toho chtěla vystřihnout třeba kolečko, tak myslíš, že by to se to dalo taky? Jsem si říkala, že bych si koupila tu 5cm aby z toho šlo když tak něco vystřihnout a když bych chtěla rovnou ale užší pásku, tak bych si ji rozpůlila.. a zabila bych tím dvě mouchy jednou ranou..ale jako netuším jestli by to takhle šlo ...