icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
17. okt 2011

@terezita 😀 😀 😀 Jako růžovo-fialovou? 😀

@crawler Jo jo, šimonek je myšička malá. Škoda, že tam chovacích tet a strejdů a dědů a bab bylo asi 100, tak se čekala fronta. No, ale když se pokadil, tak těch dobrovolníků zase moc nebylo, resp. jsem byla sama, tak to jsem ho měla pro sebe a on kadí tak často, že jsem si ho teda užila 😀
Jinak léčení prý vypadá na půl roku a dozvěděla jsem se zase víc o tom problému - hematom mu vyplnil celou levou hemisféru, která má u novorozence velikost palce u ruky a on tu levou má zvětčenou na průměr 5 cm! Švagrová říkala, že když viděla ten snímek, vypadly jí oči z důlků. U miminka prý se ta komora může roztáhnout a díky tomu nepraskne a dítě přežije. Fakt drsný. Nesmí mít žádné otřesy hlavičky, ani autem by moc jezdit neměli. Rizika, která se mohou vyskytnout mi radši neříkala, něco jsem věděla, ale radši to vědět všechno nechci. Snad to dopadne dobře, ale bohužel stále je Šimonek teprve na cestě léčbou ☹ Příští týden jde na UTZ, tak se alespoň dozvíme, jak se to vstřebává a jaký je pokrok a já se modlim za dobré zprávy!!!

rebelie
17. okt 2011

@season O žádné ještěrkové aplikaci nevím, mám někde postahované šablony na malování na sklo, tak jsem podobné ještěrky kreslila manželovy na mikinu, ale ještěrkovou aplikaci jsem nikdy nedělala...
@caramilla Jo, Tobě ta bleděmodrá fakt sluší, mně by ani neslušela - což je svým způsobem výhoda, neb já bych se z toho praní zbláznila... Ale já teď 2 softshelky mám, takže šití bundy pro mě nehrozí... Až dojde soft, vrhnu se na tu nosící vložku, a pak chci udělat flísovou vestu pro manžela (jenže z domu látek nějak nereagují a to jsem objednávala před týdnem - asi to budu muset urgovat).

rebelie
17. okt 2011

@season Tak v tom prvním odkazu od terezity jsou přesně ty ještěrky, které mám někde stažené a co se mi líbí...

caramilla
17. okt 2011

@rebelie 😀 No, to mě teda motivuješ, abych si ušila ještě jednu inverzní hnědo-světle modrou. Ale mám už málo hnědého softu, @animal, bude muset být zase objednávka 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

vdovec
17. okt 2011

@caramilla softshellka fakt parádní 🙂).. já vám ty bundy normálně závidím.. malý i tobě 🙂)
a že bude nová objednávka na softshell? no já jsem pro.. bych zkusila taky bundu 🙂) @animal

animal
17. okt 2011

@caramilla ta světlemodrá na té bundě se mi líbí, já u dospělých jsem spíše na klasickou kapuci, ale je to otázka vkusu. Zase je to trochu něco jiného 🙂 a sluší ti.

crawler
17. okt 2011

tak stroj objednán...ufff jsem nemožná, když se mám rozhodnout o něčem, co už přeci jen něco stojí...takže ve středu mi doputuje domů Brother DS 120 a k tomu jako dárek 18 000 metrů nití 😀 no se těším jako malá 😵

daisyr
17. okt 2011

@caramilla bundička krásná, mě by asi také tato barva slušela a na teda mně se ta kapucka líbí i na tobě, je to takové originální a proč ne. Šimůnek je nádherný, hlavně mu přeji to zdravíčko. Jasmí je šikulka, já nevím, jak toho svého na nočník naučit, nijak si neříká, je to lump.

@crawler gratuluji ke stroji 🙂

palosek
17. okt 2011

@crawler ...jsem se dívala do tab MTX, že tam ještě nemáš moji platbu???Jsem jí posílala 11.10.??? 😕

palosek
17. okt 2011

caram: ta tvá bunda je taky super, mě se to s těma kytkama moc líbí. Škoda, že mám softbundu koupenou .(, ta mi vydrží snad do smrti 😀 .Dnes jsem našívala kytku malé na kalhoty, no je to fuška a stejně to není úplně tiptop .( .
ester.: hoď prosím tě podklady pro platbu Lamy, ať to mám všechno z krku 😉. Mám totiž zálusk na nový kabát 🙂

crawler
17. okt 2011

@palosek platba došla v poho, neboj, já si to píšu do vytištěné tabulky a plus bych tě měla mít zapsanou v listě "realita", ne?

caramilla
17. okt 2011

@animal No, tak kulatá kapuce je samozřejmě co do funkčnnosti zvlášť na sotfshellce praktičtější, že 😀 Ale tu má každej a já nerada davový věci, že 😀

@palosek Kytky se daj našít i na kupovanou softku, i když teda asi blbě, no 😀 Dneska jsem Jasmíně koupila na mimáči minisukni s hnusnym obrázkem (nějaká příšera z Hello Kitty nebo co), přes kterej našiju něco vkusnějšího. Jako cena sukně vyšponovaná kvůli tomu hnusnýmu obrázku a já ho tam nechci 😀
Jsem prostě magor...

Dneska přišel Beran z MTX a také coverlock, takže se od rána učím šít na coverlocku, 3/4 hodiny navlékání nití, 3/4 hodiny pokus o regulaci nití a 3/4 hodiny zkouška, jak se na tom šije. První 2 hodiny jsem ho chtěla okamžitě dát na aukro 😀 😀 😀 Ale už jsem si snad trochu zvykla, ušila jsem leginky a boďo z mylly merina a myslím, že na první šití na COL je to hodně dobrý 😀 ALe furt šišatý, ale vyladím to!

terezita
17. okt 2011

@caramilla 😀 😀 😀 ty si blazen.. tak proc to kupujes? 😅 okoukni a rovnou doma usij.. 😀
teeda a coverlock je uz doma? tak to preju brzke zkamaradeni!! 😵
@crawler teeda gratuluji k vyberu!

sufik1
17. okt 2011

pro ty, které objednávaly mylly puly a nemají vzorník patentek:
PS: jestli někdo z Prahy budete objednávat ze šd, přidám se

opice B10 žlutá, B26 hnědá
hvězdy na modré B10 žlutá, B8 tyrkys, B58 tm. modrá B59 sv. modrá
Sloni B8 tyrkys, B55 oranžová, B44 zelená, B26 hnědá (ale je světlejší)
mariane kytky B38 červená, B54 červená
berušky velké bílá B37, B54 a B38 červená, B14 zelená
berušky malé to samé jako velké
auta B14 zelená, B10 žlutá, B38 a B54 červená, B40 oranžová

jednobarevné pul
oranžová B40
žloutkově žlutá B10
světlounká zelená o tón tmavší patentky B14
světlá indigo modrá B48

sufik1
17. okt 2011

@caramilla coverlock závidím, bunda super

crawler
17. okt 2011

@terezita děkuji a doufám, že s ním budu spokojená 😵 pár dní se mnou nic nebude, to bude jen študovat návod 😀

@caramilla chtěla jsem napsat to, co terezita - proč utrácíš za něco, co mnohem líp ušiješ ty sama?

jinak dotaz - dnes mě pošťačka nechytla- byla jsem ve sprše, takmi něcoleží na poště - @medvi11 copak už se posílalo VTC? je to možný? já že nic jiného mi nepřipadá v úvahu :-/ vždyt já myslím, ještě ani neposílala money :-/

jinak dneska už soplím mnohem míň, takže se chystám na stříhání 😉 zbývá mi tyrkys výplněk a tyrkys finerib 😵

kuna
17. okt 2011

@caramilla no ta bunda je super, skoda, ze mam softshellku koupenou, urcite by me na ni taky chytaly kroupy 🙂 A prani neva, kup si impregnaci na softshell a muzes ji prat klidne kazdy vikend 🙂

Jinak s Simonkem je to boj, chudaci rodice i vy ostatni, ted se o nej budete asi porad bat. Hlavne, aby nebyl moc akcni a nechtel si brzo sedat atd. a nezpusoboval si ustopady . Ale je super, ze to ty male deti takhle zvladaji, ze je to telicko tak prizpusobene a dokaze se napr. zvetsit komora, atd.

@crawler jupi, stroj na ceste! Ja jsem si ten muj lonsky nesla jako oko v hlave 🙂. Pan mi nabizel, ze mi ho vecer zaveze domu (prodejna kousek od nas) a ja tehule jsem si ho radsi vzala hned (ale autem, takze jsem ho nesla jen kousek), abych se mohla zacit kochat a zkouset. Predtim jsem poslala dopryc muj predchozi kram, takze jsme pak pri siti vrneli oba - ja i stroj 🙂

crawler
17. okt 2011

@kuna 😀DD já budu taky vrnět a nebudu mít myšlenky na nic jiného 😵 chudák manžel - teď jsem nemocná a pak rovnou přivezou stroj, tak nevím nevím 😀 to mu nemůžu udělat 😵...

caramilla
17. okt 2011

@kuna CO je přesně impregnace na softshell, kde se to dá koupit? Pošli odkaz 😀
@terezita ; @crawler No, protože věci, co jsou ušitý z jemnýho manžestru a rifloviny, doma nešiju, protože jsem nikde nesehnala látku na to. Jako hezkou, měkkou džínovinu nebo manžestrákovinu. Jestli víte, kde to dostupně sehnat, tak sem s tím. A i tak je pro mě jednodušší koupit sjetiny riflí na mimibazaru než to doma šít. Jedny rifle bych šila asi tak týden a stejně by bylo vidět, že jsem to šila doma, takže si je koupím za 100 Kč na netu a za těch 1000 hodin ušiju dalších 100 výrobků 😀
Já to právě mám zase nastavený opačně - co si můžu koupit v dobrym stavu na bazaru za pár korun, tak to mi přijde zbytečný doma šít, šiju to, co si nikde nekoupím 😀

COL je doma, na stole v bordelu, nevejde se sem položit už ani jeden jedinej špendlík. Jak mám bloklý ty záda, tak nemůžu manželovi pomoct stěhovat tu pracovnu, takže za chvílu budu šít asi i na kuchyňský linde. Ale deptá mě to, nic se sem už nevejde a všude je bordel a Jasmína všechno furt vytahá...

Sázela jsem těď asi hodinu tulipány a na tý bedně s cibulkama to vůbec není vidět, nějak se mi ty cibule přemnožily, nepoužívaj antikoncepci, hrůza!!! 😠

terezita
17. okt 2011

@caramilla na rifle presivam moje a m. 😅 a mam to zadarmo😀 a tulipany ja rada 😵

medvi11
17. okt 2011

@crawler jo, to bude tvoje VTC, šlo to v pátek 🙂

medvi11
17. okt 2011

@caramilla pěkná, pěkná...jen čekám, co budeš dělat, až bude Jasmínka chtít tu Kittynu 😀 😀 😀

medvi11
17. okt 2011

Jo a doobjednávka VTC dojde zítra!!! Doufám, že kompletní...podle ceny by to i mohlo být...

crawler
17. okt 2011

@medvi11 A posílala jsem už prašule? mě pořád nejde google, tak se mi nezobrazují tabulky, tak nevím kolik kč ani kam, tak jestli ti ode mě penízky nedošly, tak mi písni a omlouvám se za zdržení :-/ !

medvi11
17. okt 2011

@crawler Pošlu ti to přes IP 🙂 ať to tu nedohledáváš v diskuzi...

medvi11
17. okt 2011

@crawler koukám, že už taky nevíš, co a kam a komu a za co platit, to je dobrá výzva!

crawler
17. okt 2011

@medvi11 je to maglajs, moc hromadek v tom říjnu 😀

medvi11
17. okt 2011

@crawler já už to táhnu od září, do toho 3 děti a jejich kroužky (ano, už i batole chodí na kroužky...)- nějak už nevím, co jsem platila a co ne...něco se hlásilo před prázdninami a platilo tenkrát, něco se platilo až teď,, do toho organizace dvou hromadek,...mám guláš 🙂

maryol
17. okt 2011

@snehovavlocka ja som šila, mám v albume

caramilla
17. okt 2011

@medvi11; @crawler Taky mám totál bordek!!! 😀 A jako ještě k tomu vlastně 3MTX najednou 😀 😀 😀

@medvi11 Až bude chtít kittynku, tak mám 2 možnosti: 1. vyhodim ji z domu, 2. odpářu přišitou aplikaci 😀 😀 😀