Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Tak sovičkové tričko je dost možná zničeno 😢 Manžel se vrátil s Klárkou z práce (měl ji dnes s sebou) a pod výstřihem kydanec čehosi, co látku odbarvilo do jiného odstínu fialové... Prý nepila nic moc kyselého a neví, z čeho to je. Se picnu, fakt. Měla ho dnes poprvé na sobě.
tak čiperka zaplaceno a snad to zítra odešlou 🙂 dneska jsem se teprve teď zastavila. Chci dnes přeměřit zbytek baleriny a zítra si s balerinou popovídat o těch chybějících centimetrech, už mě to rozčiluje.
@medvi11 dělám v ní úplně všechno, ale 2 plechy naráz ne . Třeba koláče (2x koláčová forma nebo 1x koláčová a 1x bábovková)se mi tam dva vejdou - jeden dávám dolů na otočný talíř a druhý dávám na mřížku nad něj, ale na plech, tam je jen jedno patro - jedině mít jeden plíšek na otočným talíři dole. všechno je v ní rychle - nejvíc vařím v páře - brambory 5 minut, rýže 7, těstoviny na skus taky 7...Je k tomu i základní nádobí. Já využívám všechny funkce a všechny fungují na 100%...pak už mám jen jednoplotýnkový vařič, kde vařím polévky /krupičné kaše,vejce ve skořápce,apod./ ale všechno ostatní v troubě.
@caramilla víš co...kupa lidí má multifunkční stroje, ale neumí je používat...a používá 1 funkci. já ne, nechci milion spotřebičů v kuchyni, takže jsem chtěla jeden, co umí všechno a on fakt umí - ono se v ní dají dělat i ty kaše a pudinky, ale jsem zvyklá dělat je na plotýnce, ale třeba ji časem zahodím a budu dělat i pudink v troubě 😀 a takhle hodlám znásilňovat i všechny funkce stroje - by the way - je úúúžasnej 😵 vybalila jsem ho před chvílí a zatím jsem otevřela jen návod...je k tomu i DVD, tak tam budou třeba nějaký videonávody či co já vím 😵 tak snad bude vše ok fungovat 🙂
@crawler No, vidiš, já jsem zase ten případ, co si myslí, že každý stroj nejlépe udělá tu jednu věc, na kterou byl vyroben. Trouba peče, pračka pere, sušička suší, mikrovlna mikrovlní, stroj šije, overlock overlockuje a tak 😀 😀 Mám to tak u všeho - proto mám klasickou zrcadlovku, u které na každou záležitost dávám jiný objektiv, protože jeden objektiv nikdy nenafotí hezky všechno a pokud je moc multifunkční, tak nefotí hezky zpravidla nic. Stejně mám mobil na mobilování, foťák na focení... jen PC je trochu multimediální, neb nemáme doma ani TV ani rádio a obojí máme v PC. TV jen ivisilání, rádio máme i zaplacený poplatek 😀
Tak doufáím, že sis k tomu stroji zapálila alespoň vánoční prskavku nebo jestli to máš k narozkám, tak dortovou svíčku. A těšíme se na výrobky! 😉
tak jsem změřila další kalhotovinu, již třetí role s chybějícími centimetry 😠 a rozbalila jsem roli s hnědým softem a je tam šedý flíz, takže to ani nebudu měřit zatím a doměřím šedou kalhotovinu a zítra volám do baleriny o vysvětlení. Je možné, že ten hnědý soft je také ve variantě 5/10 jen s šedým flízem (správně má být s černým). Protože paní mi povídala při objednávce, že černý soft 5/10 s černým flízem nemá, že ho má ve stejné variantě s šedým flízem, tak jsem ji to odmítla, protože jim má teďkom brzy dorazit nové zboží. Tak se budu muset optat, zda ten hnědý soft je ve variantě 5/10 když má ten šedý flíz. Ale s šedým flízem asi chtít nebudete co? Kdyžtak to mám vrátit asi že?
@dankakk vlkost netaha, vsetko sa vcucne do vkladacky a flis dotykajucich sa noziek to nejak netaka na ten frote povrch, u vrchnych gatiek sa mi stava, ze natiahne cez tie chlopne pod ktore sa vklada vkladacka ako u flipiek vnutri gatiek, a smerom na zapinanie,... ale to je po celej noci napr. robia mi to aj origos flipky.
bezne su vkladacky na ritke nie do uplneho nasiaknutia, cize to nema kedy nasat. a este... pranim trocha zdrsnie ten povrch, ale neviem ci to nie je tym ze ja periem aj na 95..
vrchne gatky kolo noziek netahaju, lebo zahybam frote fo vonka, a noziciek sa dotyka ta zaterova vrstva,
papa
doměřila jsem šedou kalhotovinu a jsem nasr..á až až...... zítra bude asi živý telefonát do baleriny. šedé kalhotoviny je 48,61m z 50metrů (ale za to balerina nemůže) to je origoš role od dodavatele.
ahojte. prosim vas vedela by mi niektora poradit kde najdem strih na pul nohavicky? myslim taky ktory ma aj sama odskusane. budem vam velmi vdačna.
@micikatka Moje střihy najdeš na www.ekozahrada.blog.cz 😉
@animal Já jsem také pro vrácení, také se mi ježí chlupy při kombinaci hnědé a šedé a jednak taky budu navazovat na to, co mám. Ach jo, zase s tím jsou starosti jako minule ☹ ☹ ☹
holky, dotaz k řezacímu kolečku. Jak dlouho vám vydrží ostré? Mě tak sotva měsíc. Dělám něco špatně, nebo je to normální? A dá se nějak nabrousit nebo jen vyměnit čepel?
@ivuska.h tak to je ulava!
Neviem, kto tu písal o plastových oknách, ale akonáhle sa len vymenia za plastové okná, treba vetrať dvojnásobne, najlepsie nejakým oknom v byte stále. U nás v paneláku to je hlavne v krajných bytoch a hore, sme mali zaplesnenú celú skrinu zozadu, lebo bola moc blízko pri stene ☹ ja by som susku prave teraz brala, ked je tak vlhko a aj v zime, ale tie náklady prevádzkové ☹
A
@crawler tá truba sa dá zapnúť aj bez toho, aby "microvlnila", ja teda mikrovlnu by som zrušila, keby mi to doma prešlo 😝
@season Mně ani těch 6-7 Kč za sušičku 7 kg prádla (odstředěného na 1300 otáček) nepřijde moc, když pak už většinu nežehlím...ale stála asi 22000 ☹ to se musí nějak rozpočítat k ceně vysušeného prádla...
My větráme, ale když jde mrazivý vzduch na vlhký strop, je to plíseň jak vyšitá - v té koupelně...máme okno jakoby nad vanou, odkud stoupá pára, srazí se na stropě, pak ledový vzduch (sice nestoupá vzhůru, ale stejně to proudí kolem...) to ochladí, pára se zkapalní a furt je to mokré, neschne to a plesniví...Větrání jo, ale ne takto...
Naše novostavba naštěstí s vlhkostí problémy nemá, první rok jsme dávali pozor, abychom větrali a vlhkost nevzrostla nad 70 %, teď už to nějak extra neřešíme, větráme jen podle pocitu. Plíseň nikde žádná, zároveň ani tepelné ztráty nejsou nadměrné, takže vylučuju možnost, že by to větralo samovolně netěsými okny atd. Žádná zvláštní opatření nedělám, při vaření používám digestoř a v koupelně po umývání pustím odtah (bez otevřeného okna ale stejně moc nefunguje), ale nějak to nedramatizujeme... Prádlo doma teda nesuším, máme sušárnu a plínky dávám do sušičky.

@crawler taky jsem pokukovala po takové troubě...může to nahradit i klasickou troubu, jako že nemáš už klasickou? Pečeš v tom třeba 2 plechy cukroví najednou nebo jsem mimo? Potřebovala bych se "zbavit" jednoho krámu v kuchyni...máme asi 13 let starou mikrovlnku s grilem a horkým vzduchem, čekám, kdy doslouží, ale klasický plech se mi tam nevleze, tak max.pizza nebo malý římský hrnec nebo pekáček, ale krom pizzy už musím vyjmout otočný talíř, protože je to malé...já bych vzala vestavnou právě místo trouby a mikrovlnky a musela bych si to dát výš (máme troubu jakoby pod varnou deskou - ale na jiné zdi)