Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@jancasoch Moc se mi líbí na kostýmu ten výstřih lemovaný růžičkami, to jsou ty s opálenými okraji, že? A krokodýlkový komplet je parádní. Jen nechápu, jak můžete dávat na oblečení ty plastové patentky. Mě drží tak dobře, že jdou rozepnout velmi ztuha, na kabátek bych je nemohla dát. A to mám od různých dodavatelů.
Tak vybava do skolky dosita 3. zari 😎 Troje "slimky" a jedny "gorace". Uvidime jak oboji vydrzi v ostrem provozu 🙂
Edit - aha foto nejde vkladat z mobilu, tak dokumentace bude, az bude internet v notasu. Siti zdar! 😉
@jieff @zojec @saaralota díky, šila jsem 80, pak jsem teda vyměnila za jeans 100. Ale to se jehla zasekla v tom softu a nechtěla ven, až mi to bloklo stroj. Takže výsledkem jsou 3 zlomené jehly 😝 Ručně to nešlo už vůbec. tak jsem to obešla tak, že jsem ty místa, kde je šev a tolik vrstev, vynechala.
@jancasoch kostým krásný. 🙂
NOVÁ SOUTĚŽ NA ZÁŘÍ "PANÍ PAJCKA 2014"
.............................................................................................
O co se hraje: SOUTĚŽ O TITUL "PANÍ PAJCKA 2014"
Od kdy do kdy: od 1. 9. - 30. 9. 2014
Vyhodnocení: po 30. 9. zveřejním všechny fotky u sebe v albu, bodování viz níže.
Odměna za získání titulu: "dárečkový systém" - výherkyně obdrží od každé soutěžící originální dáreček na téma "šití" (bráno dosti zeširoka, i lahvinka slivky je šití neb slivka uklidňuje a inspiruje 😎 viď @caramilla (ne Car nechlastá, ale nápad je to její).
Podmínky soutěže: každá soutěžící si vybere předlohu, kterou vopajcne nejlíp, jak jen umí. Předloha může být komerční (next, zara, triola...) nebo nekomerční jako Fler (jo je to komerce, ale ne masovka), "kamarádky z MK" atp.
Hodnoceni: každá soutěžící bude moci po odeslání svého výrobku a zveřejnění soutěžních fotografií hodnotit a vybírat PANÍ PAJCKU. Bude moci udělit pěti nejzdařilejším výrobkům 5 až 1 bod, 5 tomu nejlepšímu a 1 bod tomu poslednímu z pěti nejlepších. Fotografie hotových výrobků včetně předloh soutěžící zašlou na můj mail, následné bodování bude probíhat skz IP, fotografie výrobků budou anonymní, aby nedocházelo k manipulaci. Já jako zveřejňovatel nebudu moci hodnotit, ale mohu se účastnit.
Kritéria pro přijetí pajcu do soutěže: aby byla zajištěna alespoň minimální "spravedlnost" a nevyhrálo rudé tričko s aplikací rudého kolečka, byly stanoveny povinné prvky. Každý soutěžní model musí použít alespoň dva prvky na jeden pajc.
*zip
*knoflík
*alespoň dva druhy látek
*aplikace
*stužka
*průchodky/stahovací systém
*volánek
*řasení
Berme to s humorem, pokud jsem na něco zapomněla, prosím o připomenutí. Kdo lajkne, soutěží.
Do soutěže smí i starší modely, ale samozřejmě se tím soutěžící ochudí o to, že jeho model už bude okoukaný a může se to odrazit v hodnocení. Pajcu zdar!
jako říkaly jste, že nabíjet druky je o nervy... ale že to je tak deprimující záležitost, to jsem opravdu nečekala! 🤐
@elentari ted jsi me uplne vydesila! chci zkusit usit me prvni body (uz je nastrihano) s drukama.. se mi do toho vylozene chce.. 😀
holky, mam prebytky techhle moraviatexich latek:
bio jednolic kone 5 metru - 140/m
vyplnek pruhy hnedo-sede 1 metr - 204/m
bio finerib zirafy 3 metry - 136/m
Holky, dám na jednu šířku teplákoviny z MTX dvoje tepláky vel. 122 - 128? Předpokládám, že půlka dílů by byla hlavou vzhůru, píší šířka 200cm, teoreticky by to mělo vyjít, ne?
@terezita když si to bodýčko ušiješ, tak se pak u tebe stavím pro ty látky a půjčím ti kleště, tak si to můžeš rovnou nacvaknout 😉
A ještě se vás zeptám, na co vše jde použít beránek z MTX? Ten bavlněný.
Sice bych si měla počkat na DD, ále... Konečně jsem ukončila ročník ve škole, překonala únavu v těhotenství, vdala sestru a můžu se vrhnout do šití. Takže první vlaštovka - porodnické vložky, inpired by @jitu22. Jádro z bamb. aksamitu a konopno-bambusového flísu, pak úplet (většina recy úpletových šatů a pyžama), silnější plátno z Ikea. Celkem 18 kousků. Nevím, jestli to už nebylo vymakáním techniky nabíjení druků ale v druhé polovině už jsem neměla ani jeden vadný druk - ale také jsem vzala nové balení druků. Nejdříve jsem nabíjela lesklé, potom jsem přešla na černé, oboje od Rolandu. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
baby CR mam otazku, kde by som mohla zakupit pruzkovanu plavkovinu?? dostat taku kupit? kamaratka by to chcela na kostym na korcule.. mala by to byt pipi dlha pancucha 🙂 alebo nejaky napad na latku?? dakujem 😉
@terezita nevies kolko by vyslo postovne na Slovensko? Vzala by som tie zirafy ak su este volne a neobtazovalo by Ta poslat ich 😅

konečně jsem stáhla fotky z foťáku, tak se mohu taky trochu pochlubit, že si neválím jen šunky a nedávám jen "to se mi líbí"
1 - dárek ke křtinám pro jednu malou princeznu
2 - dárek ke křtinám pro synovce - tak TROCHU pajc @caramilla - asi spíše hodně, měla jsem ty krokouše schovaný pro našeho Jíru, ale nakonec se mi ten Caramillí komplet tak líbil, že jsem to musela pajcnout. Jen se mi tedy vůbec nepodařilo v 😢fotit tu krásnou barvu toho kojoplyše - smaragdovou 😢
3 - kostým na táborovou hru víly - pro naši "skoropuberťačku"