icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
26. sep 2014

@lilly2711 No ty nejsi normální, úžasné 😵

sufik1
26. sep 2014

@lilly2711 já ty tvoje věci žeru. Prý na běžný nošení 😝 😝 😝 😝 pro většinu z nás je to vrcholný výkon.
A myška mě teda dostala. krásná.

koki_melo
26. sep 2014

@lilly2711 dokonalé jako vždy!

petkasv
26. sep 2014

@lilly2711 jako ty rifličky jsou božský, normálně na ně pořád čučím, já se budu muset překonat a ušít Rozárce, protože ona má tak debilní velikost, že jí žádné nesedí a nemá nic krom softu na zimu, a v tom do obchodů chodit nemůže 😀 a furt si říkám, že přeci nějaký koupim a už hledám přes měsíc 😀 tak se hecnu a ušiju, děkuju za nakopnutí 😀

bordino
26. sep 2014

Tak jo, zdravím z nového bydla, můžete třikrát hádat, kterou místnost jsme zprovoznili jako první 😀

macin73
26. sep 2014

@bordino ať se vám dobře bydlí a Tobě dobře tvoří!!!

macin73
26. sep 2014

@lilly2711 až budu jednou velká, chtěla bych mít takový cit pro detail a šikovné ruce, jako máš Ty... myška je neodolatelná, ukládám si ji do virtuální knihovny a třeba se někdy zmohu na slabý odvárek... 😕

lilly2711
26. sep 2014

@petkasv dakujem, ved to, ze ja som pracne skusala kupit, ale bud to su vsetky siroke v pase a sede akoby site na plienku este, alebo su uzke a kratky sed a to pre Nellkine kypre miery eeee 😀 takze tiez som sa musela prekonat, ale stalo to za to 🙂 . Softky mame tiez, ale do skolky su zbytocne, tam ich prezliekaju do skolkarskych overalov, ked idu vonku a vnutri stacia tenke gate. Strih je fakt super, bola som dlho skepticka, lebo na fotkach aj strih vyzera nic moc, ale na postave fakt super. Mozno ju presvedcim na par foto 😉
@koki_melo dakujeeeem
@sufik1 dik kazda pochvala potesi. Myska vznikla odkukavami Nellkinej usitej, lebo ked som skusala pajcnut z nextu, tak to vyzeralo ako chora krava a nie ako mys 😀 😀 😀 😀 tak so m posadila mys na stol a kreslila.

kamishek
26. sep 2014

@kuna tak fígl sice nemáš, ale díky za odpověď 🙂 vyzbrojí se tedy trpělivostí, budu zkoušet a třeba na tu dvojjehlu na více vrstvách (vč. gumy) časem vyzraju 🙂

koki_melo
26. sep 2014
zuzkasim
26. sep 2014

@lilly2711 Krása! Myška má na šatičkách dokonce kapsičku, to nechápu, je to skvělé. Kalhoty do detailů, mě se s tím většinou nechce šít🙂 A osvědčily se ti plastové patenkty na zapínání kalhot? Máš to všechno úžasné.

petkasv
26. sep 2014

@lilly2711 tak to se těším na fotky, no u nás je to hodně podobné R. je malá, hodně malá nosí 74velikost a to jsou všechny kalhoty široké v pase na plínku a ve dvou letech vypadá hrozně, takže se prostě musim překonat a budu doufat, že budou aspoň ze třetiny tak krásné jako ty tvé 😉
@bordino gratuluju ať se vám zdají krásné sny 😉

koki_melo
26. sep 2014

@bordino zdravím teta! Byla po tobě sháňka, zda chceš limetové nebo modré veverky 😀. Mrk FB 😉 .

macin73
26. sep 2014

@koki_melo nechceš mi jich pár poslat? vypadají skvostně, to bude dobrá snídaně... jsi hospodyňka jak z Ameriky 50. let (je ta široká kolová sukně Ti teda chybí 😝 )

anastazieb
26. sep 2014

@lilly2711 absolutní nádhera, jako vždy!!!

bordino
26. sep 2014

@koki_melo veverky beru jakýkoliv 😀

argo1
26. sep 2014

@koki_melo Ty seš regulérní provokatér!!! 😀 😀 😀 (buchty, nákrčník, mejkap pryč, ....) až jsem si cvrnkla do gatí 😀
@lilly2711 Kráááása! Ta myška je boží. A tolik propracovaných gatí - ty jseš jak manufaktůra! 🙂

argo1
26. sep 2014

@bordino Gratuluju k bydlení! Pracovnu tiše závidím a ať se ti v ní dělá dobře, vše co si přeješ 🙂 🙂

kuna
26. sep 2014

@koki_melo ty jsi se zbláznila s těma čtverečkama 😀. A buchty vypadají úžasně, náhodou odkaz na recept nemáš? Asi nemáš, co, toto bude nějaký recept ještě po babičce... 🙂 🙂

@lilly2711 moc ráda bych to pochválila, ale nejde to, protože jsem úžasem zapomněla mluvit 😀 😀 Ty mě vždycky dostaneš, já nechápu, jak to můžeš mít vše tak nádherné a precizní! Ta myš je dokonalá, ty detaily, jeden steh jako druhý, plynulé našívání aplikací dokolečka, mně by mohli ruce pozlatit, ale toto bych v životě neušila 🙂. A aplikaci myši jsem dělala jednou a dopadla hrozně, vypadala, jako kdyby nás doma chtěla sežrat 😀. Tu tvoji si uložím a možná jednou pajcnu 😀

papajka7
26. sep 2014

@lilly2711 ahojky rada ta tu vidim,mne fakt s tvojich veci spadla sanka 😵 😵 😵 😵 ,este som nevidela tak dokonale nieco usite ako tvoja myska 😵 ,nadhera aj tie nohavky,velmi sa mi pacili ta zadna kapsa na gombik,tu ak dovolis niekedy pajcnem 😅

@koki_melo si super,ze si tu hecujes nas tu k vykonom aj velmi dobre zabavas 😀 😀 😀

papajka7
26. sep 2014

este ked tu obsmrdam skusim nieco pridat ,posila som ovela viac,ale este nemam fotky v PC 😝

zojec
26. sep 2014

@lilly2711 wau ..sanka dole.. :D mala by si castejsie zavitat, lebo tu na vavrinoch pospime 😀 😀 ach jo.. kde su este moje aplikacie.. a to som sa minule tesila, ze mi to uz aj celkom ide 😀 😀 idem sa zahrabat a este pilne pracovat 😀
@koki_melo nakrcnik 😀 😀 😀 zena, mna dnes bavis 😀 😉

anielik
26. sep 2014

@kuna @koki_melo
ahojte, ja som este vlani sila "nakrcniky" odmeradala som si obvod hlavky a presne take som si to odstrihla. Deti ich miluju a uz som ich sila aj dalej.
Kedze som trochu leniva, tak ja som si spojila flis a trickovinu a nasledne som si ich zosila aj na boku. A posledne bolo zositie spodku...
deti uz pytaju aj jesenne tak spravim asi aj take na teraz 🙂 neuveritelne ale capice sme potratili, nakrcniky nie 🙂

priajam foto... len nocne foto z mobilu ale snad pomoze 🙂
a moj asi posledny vytvor....viem viem bude to aj lepsie 🙂

terezita
26. sep 2014

@koki_melo je fajn, ze sem hazes ta veledílka, aspoň se taky vyhecuju něco dělat.. 😁
@bordino At se fajn bydli a taky sije!!
@lilly2711 opět nádhera!

A my budem mít nakrcniky jine.. 😜 jen jsem je smikla velké, budu je muset zmenšit 😇 takhle je dam pres sisku i ja..

koki_melo
26. sep 2014

@kuna tak tady máš ty buchty, buchto 😉 .

0,25l mlíka, část ohřeješ a zaděláš kvásek (půl kostky droždí, 3 lžíce PH mouky, 3lžíce cukru), necháš vzejít.
Do mísy dáš 0,5kg PH mouky, 80-100gr cukru, vanilkový, 125gr rozpuštěného másla, špetka soli, 2žloutky, kůra z citronu, přidáš zbytek mlíka, vzejitý kvásek, zaděláš těsto, dáš do postele nebo do teplé trouby nebo nad hrnec s teplou vodou, přikryješ utěrkou a jdeš šít čtverečkový nákrčník. Jakmile máš hotové 4 nákrčníky, dáš těsto na vál, vyválíš cca 1cm placku, malou skleničkou vykrajuješ kolečka, na které dáš náplň (2tvarohy s cukrem, žloutky nebo půlkou vanilkového pudinku, já přidala dneska i med, můžeš rozinky, rum, nebo varianta povidla, mák, co chceš), uděláš ranečky, které dobře spojíš, namáčíš do misky s olejem (nebo máslem) a skládáš do vhodné nádoby spojem dolů (ta silikonka je parádní, nelepí se to), trouba na 175 a pečeš cca 1-2 nákrčníky (30-40min, dle trouby). Mezi tím můžeš dát kopýtka na stůl. Jediné, co silikonka udělá zle, že po vychladnutí byla na dně voda, takže bych doporučila ještě horké vyklopit celé na mřížku a až poté rozdělit na dílky, pocukrovat a spapat 🙂.

mikulka45
26. sep 2014

@lilly2711 tak som sa pokochala a mozem ísť spat 😵

alenf
26. sep 2014

@koki_melo neni mozne 😀 😀 😀 ty si to vazne dala??? 😀 si perfektna:D!!!

macin73
26. sep 2014

@koki_melo recepis s laskavým svolením ukládám, ač nejsem oslovená buchta 😀 😀 😀

alenf
26. sep 2014

@lilly2711 Lilly máš krásnu inšpiratívnu prácu,vždy čakám kedy sem dačo pekné a nové pripneš.🙂

alenf
26. sep 2014

@koki_melo krásne su🙂