icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mariast
27. sep 2014

moj prvopocin... stale obdivujem vase prace a slintam, ake krasne a jedinecne veci tu sijete, tak som objednala latky a skusila.... par milych zienok mi odpisalo a pomohlo.... verim, ze ma prijmete medzi seba... dakujem vam

koki_melo
27. sep 2014

@mariast vitej 🙂 Krásné dětičky a práce!

petkasv
28. sep 2014

@mariast super prvopočin, fakt krásné 😵

kuna
28. sep 2014

@mariast vitam te mezi nama a jsi talent, moje prvopociny vypadalo o hodne hur 🙂

kuna
28. sep 2014

@bury a nemuzes si je nechat nekde usit? Myslim, ze toto nebyva moc drahe a nebudes se s tim muset mordovat ty....

bury
28. sep 2014

@kuna - no asi by to šlo, ale tak nějak jsem si myslela, že i když jsem mimo, tak bych to mohla zvládnout a trošku se zabavit. Něco jsem kupovala už hotový, tak se to jen zkrátí, tak začnu tím a až mě to nebude bavit, tak to nechám někoho ušít 😉

palosek
28. sep 2014

@mariast krásné prvotiny. Já bych se na počátku do softu říznout bala. 😉 Těšíme se na další výtvory. 😉

palosek
28. sep 2014

Tepláky pro neteř...Záda me bolí ať šiju nebo ne...tak zkouším, co vydrží... 😀 😀 😀

genkai271
28. sep 2014

@ucitelka70 - dakujem,hodis mi úprosim tu foto? bola som tyzden mimo pc, som sa neozvala 😉

argo1
28. sep 2014

@mariast Vítej mezi závislačkama na krásných látkách! Máš to krásné, moje prvopočiny byly na vyhození 🙂 😀

sinala
28. sep 2014

@bury šít záclony není vždycky sranda a boky začišťuji na OL🙂

sinala
28. sep 2014

@mariast vítej MÁŠ TO MOC HEZKÉ A NA PRVOPOČIN TO NEVYPADÁ, zapl se mi caps lock 🙂

alenf
28. sep 2014

Baby bola by som vám vďacna za vysvetlenie aké su rozdiely medzi fleecom--polar fleecom--antipilling fleecom--micro fleecom??? 😕
Pozerám tu na mikiny a ako blbeček neviem aké mám vlastne vybrať na mikiny nám aj detom.Ktoré sú chlpaté-tá lama???
Pekne prosím 🙂

anastazieb
28. sep 2014

@alenf Normální flís hodně žmolkuje a je po pár nošeních takový hnusný. Antipilling (protožmolkující) úprava je lepší, ten vypadá pořád stejně víceméně. Polar flís je podle mně pořád normální flís, akorát jiný název, mikroflís jsou takové ty deky, na jedné straně kratší chloupky, na druhé delší. Jiný je pak coral a wellsoft (lama), to jsou takové ty flísy dlouhé, chlupaté.

zuzu_epona
28. sep 2014

@mariast Vitaj medzi nami, krásne si ušila, nech Ti to takto pekne šije aj naďalej 😉

anastazieb
28. sep 2014

@alenf na normální flísku je dobrý antipilling, na chlupatou wellsoft (lama) nebo coral 😉

alenf
28. sep 2014

@anastazieb takže ten co stoji okolo tych 4€ ci 120-130kč a píšu fleece je teda obycajny,ano?Nechcem taky co bude hned vyzmolkovaný,to vyzera ako daky čínsky brak mikinka:(.Preto sa informujem.

anastazieb
28. sep 2014

@alenf ano, zřejmě ano. Ale i antipilling může být levný, nemusí nutně stát víc.

sinala
28. sep 2014

@alenf tady zkopírováno z jedněch stránek POLAR FLEECE

Takto jsou obecně nazývány všechny počesané pleteniny ze syntetických vláken, které byly vytvořeny jako mnohem levnější náhrada oděvních textilií z přírodních vláken, ze kterých byly (a jsou) vyráběny oděvy s vysokými tepelně-izolačními vlastnostmi. Klasickým příkladem jsou vlněné výrobky. Tyto materiály však patří do nejvyšších cenových skupin. I přes téměř dokonalé finální úpravy je velkou nevýhodou vlněných výrobků náročnost údržby. Zde dostávají prostor výrobky ze syntetických vláken, jejichž údržba je velice snadná a životnost (stabilita vzhledu a vlastností) velmi dlouhá. Syntetické počesané pleteniny – POLAR FLEECE – si získaly na trhu svou stálou pozici právě pro svoje skvělé tepelně-izolační vlastnosti, nízkou cenu, vynikající stálobarevnost a velkou pevnost, snadnou údržbu a nízkou hmotnost finálních výrobků.
Díky naší dlouholeté specializaci na zajišťování výroby mnoha druhů POLAR FLEECE s antipilingovou úpravou různých úrovní a druhů, jsme vám nyní schopni nabídnout v ČR nejširší sortiment těchto kvalit v nepřeberném počtu moderních barev . Tyto POLAR FLEECE se dělí podle kvality použitých nití, různých druhů konečných úprav a gramáže hotové látky.
Výběr začíná u nejlevnějších variant POLAR FLEECE z filamentových přízí (při výrobě je použito nekonečné vlákno DTY a FDY), to je látek PRIMAPOLAR a MULTIPOLAR, pokračuje přes dražší a jemnější kvality z míchaných střižových vláken – SOFTPOLAR až k dnes nejpopulárnějším MICROFLEECE z mikrovláken s názvy MICROPOLAR, MICROTEC a MICROMOSS, které zaručují výrobkům tolik požadované funkční vlastnosti. Nejluxusnější řadu tvoří fleece z dutých a podélně tvarovaných vláken THERMAL-TEC, s registrovanou značkou THERMO-IFE
Je dobré vědět, že název POLAR FLEECE je obecně používaný název pro mnoho různě funkčních a různě kvalitních látek. Existuje nepřeberné množství záměrně podobných kvalit tak, aby se mnohdy prodával „dojem“ místo skutečné technicky definované reality látky, v podobě přesného složení, gramáže,druhu povrchové úpravy a použitých vláken.

alenf
28. sep 2014

@sinala dakujem,super vystižne povedane🙂.Takže budem hľadať antipiling a microfleece🙂

alenf
28. sep 2014

@anastazieb a kvalitovo su ake od mechulky a batani?

palosek
28. sep 2014

@alenf antipiling se da koupit i levněji než 120/m. Microflis je tenoucky, může byt i na tričko. Dívej se na gramaž. 😉 A taky není antipiling jako antipiling. Ale třeba flisy, co mám z Wendy, tak jsem spokojena. 😉

alenf
28. sep 2014

@palosek tak samozrejme že nechcem tenké,tych 240g a viac.a kde je aj lacnejsi okrem hromadok?Skoda,že to neviem chytit do ruky,tu v obchode nechcem kupovat,na metri maju navrch pri niektorych aj 3-4€ a to je uz dost.

anastazieb
28. sep 2014

@alenf to nevím, já mám z hromadek.

sinala
28. sep 2014

@alenf já jsem kdysi kupovala mikroflis u batani a měla jsem ho jako vnitřní vrstvu plenky, takže byl často praný a na vzhled byl pořád hezký. Jen je to už 3 roky co jsem ho kupovala

sinala
28. sep 2014

@alenf já si myslím, že cena do 130 Kč/m za fleece je dobrá. Mě jednou vyšel flís z hromádky na 176 Kč/m 😒 sice i s poštovným, ale přesto. Takže někdy je lepší koupit normálně v eshopu 😀

alenf
28. sep 2014

@sinala ja som si vravela že však mám čas,zoberiem neskôr,no a teraz by som už robila mikiny a nemám ☹ !Preto musim kúpiť teda v shope a zistujem s čim máte skusenosti vsetky 😉 Tiež som pri tom batani zakotvila,ma pekne farby na kombinacie🙂len postu ma 250kč na slovensko,nevies ci aj zasielkovnu nemaju?

koki_melo
28. sep 2014

@alenf Alenko, zkus paní Batani napsat, zda by byla ochotná poslat zásilkovnu, třeba jo. K vám je to 3EUR a třeba by to bylo zajímavé pro více švadlenek u vás, že by měla nějaké nové zákazníky na Slovensku.
A nebo se SK baby domluvte a udělejte společnou objednávku, nad 3tis je poštovné zdarma. Vezmete pár teplákovin, svetrovinu, fleece, nějaké Ottobre a je to hned. Neznám ceny látek u vás, ale pokud mají na metru 3-4EUR navrch, tak 3-4 eur je průměrná cena fleecu v obchodě tady - toho nejlevnějšího, potisk 5-6.

alenf
28. sep 2014

@koki_melo bola som v metrovom tu v meste,milion latok tam je a pozerala som s dakym vzorom je okolo 9€ fleece,cisty je do 7,5€.Tak to si radsej dakde objednat.Myslíš tej Ive Šidlovej?To by bolo super keby suhlasila,inak bude posta miesto 3€ az 7-7,50€:(.Idem skúsiť napísať,som zvedavá čo odpíše🙂,dakujem Klári za nápad🙂
@anastazieb
@sinala
@palosek
@koki_melo Baby ďakujem za pomoc a rady ohľadne materiálu,pomohli ste mi 😉

sunnyday28
28. sep 2014

@alenf Ja by som sa na fleesovu hromadku pridala... aj na softshell ak sa nejaka hromadka chysta 😀