Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zojec neboj určitě to přejde 🙂 mě teď hodně pomohl ten nástup do práce a vím, že ty další miminka, která k nám chtějí mají u nás místo a je na ně i čas, Jirka se teda teď spíš přiklaní k pěstounské péči, že by to po těch všech útrapách bylo možná snažší a neriskoval by to co bylo s Rozárkou po druhé, ale já bych ještě těhotná být chtěla 🙂
@caramilla, @terezita kluci se vám fakt povedli 🙂 jsou krásní, vymazlení 😀
@zojec Už jsem to myslím i psala, vždycky jsem si přála 3 děti nějak blízko sebe. První dva jsou, a pak nejdřív muž nechtěl, v práci jsem dostala bezva místo na projekt na 2 roky, o jedno jsme přišli... Třetí je o 6 a 8 let od těch starších a už chápu, že přesně takhle to mělo být. Starší i dost pomůžou, je to super. Zvažovala jsem i svůj věk, dala jsem si určitou hranici, do které to naštěstí vyšlo. Kdyby však čistě náhodou prcek přišel po té mé stanovené hranici, samozřejmě bychom ho přijali. Děti jsou dar a já to tak beru, přijmout je a vyloženě neplánovat, spíš si je přát a pak počkat, jestli se přání vyplní. Držím palce aby to vyšlo tak, jak má.
Baby idem otravovat 😀 Jezisko sa vyjadril, ze som posluchala a zasluzim si vlastny sijaci stroj. No ja si neviem vybrat. Chcela by som, aby mal viacero stehov, aby mal aj nejaky overlockovy steh na uplety, zaroven aby som mohla experimentovat aj s vysivanim trosku a samozrejme, aby stroj aj nieco vydrzal... no milionari nie sme, tak som kukala na Veronicu 404 s orezom latky, nemate ju nahodou niektora? Aka je? Alebo odporucate nieco ine v podobnej cene? 😅 Nie som a ani nebudem profesional, sijem len pre nas, tak sa obraciam na vas skusene sicky, co poradite... dakujeeeem 😎
@sunnyday28 já mám nově Veroniku champion 505 a jsem spokojená. Nevím jaký je ten ořez, ale overloku se určitě nevyrovná. Pokud máš možnost, šla bych si ho vyzkoušet
@sinala dakujem 🙂 To sa asi overlocku ani nemoze rovnat, ale tiez necakam, ze sa moje vytvory budu porovnavat s profesionalnym sitim. Teraz sijem na starej Elne pozicanej od svokry, sije skvele, ale nech robim co robim, na upletoch to casom praska, alebo vytrhava dierky. Doteraz som sila viac z tkanych materialov, ale vidim to na upletove roky teraz, kym baby maju taku velku spotrebu leginov a triciek 😕 Stroj by som potrebovala vratit svokre, lebo uz nezijeme v jednej krajine a ked si potrebuje nieco obsit ona, tak by musela k nam zakazdym cestovat letecky lol. Takze nemozem kupit len overlock, potrebujem aj rovnosteh, preto ta dilema 😅
@sunnyday28 Nadi pozri brother stroje http://www.eltecosk.sk/sijacie-stroje/index.htm aj domaci aj elektronicky🙂 nozno vyberies daco,ja som bola v banskej stiavnici pon a ujo Kubínsky mi aj pekne povysvetloval🙂
@sunnyday28 a ihly vymienas za strechove ked sijes uplet? 🙂 ja by som tiez radsej prisetrila na OL, ako kupovala rovnosteh s orezom. .. aj teraz budu mat OL singer v lidli za 150€ . urcite aj tento singer usije 1000x lepsie ako takato kombinacia rovnostehu a OL. je to podla mna ako pracka so susickou.. ten akoze OL steh na rovnostehu sije strasne pomaly.. ale ak mas moznost, tiez by som isla ten stroj radsej skusit 😉 ak budes sit vela, raz si ten OL aj tak kupis 😉 ako asi 90% zien v tejto diskusii :D a pomaly 50% ma uz aj COL 😀 😀 🙂
ahoj holky. Koukám na tuhle diskuzi už dlouho a hrozně se mi líbí vaše výtvory (jen si tu tak slintám do klávesnice, neb to je meta pro mě, zdá se, nedosažitelná :o)). Po půl roce (nebo roce?) tvrzení, že si ten overlock už fakt koupím, jsem si ho konečně koupila a pomalu začínám zkoušet šít... Během svého přemítání jsme u rebelie s boudovou něco společně pošily a bylo to pro mě inspirující!
A teď proč píšu, že to není jen tak 🙂 , obracím se na vás s prosbou, jestli některá nemáte na prodej pár tkaných etiket do švů ( Handmade Homemade, MAMA factory atp., nemusí to být jeden druh, klidně mix). Když byla někdy dřív ta hromadka, ani ve snu mě nenapadlo, že budu někdy něco šít a teď je nikde nemůžu sehnat ☹ nebo jestli nevíte, kde bych je mohla pořídit. Díky moc.
Zienky, chcem sa poradit, ci nemate skusenost s touto chybou pri siti. Cievka so spodnou nitou sa neotaca, stoji a nitka sa iba odvija. Vysledkom je, ze odspodu sa nitka iba akoby huzve, nezatahuje. Dakujem za kazdu radu.
Měla jsem chuť na flísové šatičky. Kdo by chtěl zkusit, doporučuju. Dobře se šijí, jsou příjemné a teplé. Jen mě mrzí ta fotka, dnes celý den nevysvitlo sluníčko, vyvážení bílé jsem foťáku zadala, zeď moc bíle nevypadá, když se pokusím upravit v programu, červená je divná. Takto je aspoň ta červená podobná reálu🙂
@alenf @zojec Dakujem, ako pozeram, tak pozeram, som z toho cim dalej tym vacsi jelen... neviem co je dolezite pri strojoch a co je dobre mat a co nie. Trochu sa bojim kupit najlacnejsi stroj, aby potom nevysiel drahsie prave na opravach a nadstaveniach. Viem, ze overlock aj rovnosteh naraz kupit nemozem, uprimne, kebyze nasa stara Lada ma aspon nejaky stretchovy steh (cik cak nepocitam), tak by som dala opravit tu a nelamala by som si hlavu nad novym strojom. Preto ma asi aj laka Veronica, zda sa mi jednoduchsia. Skusila som stretchove ihly, aj hrubsie, aj elasticke nite, a bola som jak ta Klara - v noci sije, cez den para... 😅 Hm, tak ze by som zacala lacnejsim rovnostehom a setrila na overlock? Len potom uz bude treba aj pristavbu na sijaciu dielnu hehe 😀
@sunnyday28 Já bych se teda taky přikláněla k tomu koupit rovnosteh a potom došetřit na Overlock. Taky si myslím,že 2v1 je nic moc a vše co je 2v 1 tak stojí za prd. Uvidíš jak koupíš rovnosteh a budeš šít tak na Ol našetříš rychle 😀 já koupila v Lidlu a jsem zatím spokojená.
ahojte, chcela by som z nazehlovacej folie vyrezat obrazky. co mi poradite na vyrezanie? moze byt nejaky tuzkovy rotacny skalpel? Alebo nieco ine? minule som to robila manikurovymi noznickami a to teda nebola moc vyhra, bolo to take nejake ozubene🙂. dakujem

@zojec Zojka, vyderzaj! Ja mela 1.krepelku v 37, druhou v 38.A furt hlodam, jestli by se ten chlapecek třeba nepovedl. Je mi ..hoooodne.