icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
5. okt 2014

SOUTEZ ZENY POZOR!
Na koho se holky jeste krome @jitu22, se kterou jsme domluvene na dodani dnes (snad do vecera) ceka?
Kdo jeste neco ma, prosim, poslete mu to, rada bych uz fotky dnes vecer zverejnila. Diky moc!
PS. Mate se na co tesit...😉

zojec
5. okt 2014

@koki_melo ja sa uz neviem dockat :D :D juch, juch 😀 😉

lenasss
5. okt 2014

@koki_melo Na mě nečekejte. Nestíhám jak kluci onemocněli nemůžu sedět u stroje ☹

koki_melo
5. okt 2014

@lenasss ☹ ☹ ☹ příště? Hlavně ať jste brzy fit!!!

zabza40
5. okt 2014

@koki_melo můžu dostat mail ,mám tu jeden pajc 🙂

sinala
5. okt 2014

jedna souprava z termofroté a seriovka legin pro holky 😀

behulka
5. okt 2014

@anastazieb my sme v materskom centre šili tašky z toho IKEA Bomulu a detváky ich maľovali, tá látka bola fajn, aj farby na ňu chytali dobre.

behulka
5. okt 2014

@sunnyday28 mňa tiež napadli tie stretch ihly, či používaš. Ja OL nemám, šijem už dlho a veľa na klasickom stroji, aj úplety - bavlnu, merino aj bambus - triká, spoďáre, čapice... dierky sa mi robili pri normálnych ihlách, keď som nevedela aké používať.
Najčastejšie používam klasika cik-cak, menej potom tie "pružné" stehy - pri tých stroj šije ako slimák.
Ak by som si mala kupovať stroj, skôr zvolím dobrý rovnosteh, než lacnejší rovnosteh a OL.

sunnyday28
5. okt 2014

@behulka dakujem, ja som to myslela tak, ze usije sa mi to dobre, stehy drzia, elasticke vsetko sijem cikcakom, dokoncene je to fajn, ale po takych troch praniach, cize chvilke nosenia sa na namahanych miestach robia dierky. Napriklad pod pazuchami. Uz som to skusala sit vselijako, podla seba, aj podla navodov, najprv prisit nezosity rukav a zosit cele naraz aj s bokom, aj prisit uz hotovy rukav na zasity bok (neviem ci sa dobre vyjadrujem), skusila som aj presit volne rovnym stehom, aj elasticke nite... ale bud to zacne praskat, alebo sa zacnu robit dierky. Mozno je to tym, ze som sila z pouzitych latok - triciek, teplakov atd. Bola by som nerada, aby sa mi to stavalo aj na novych latkach. Tiez to vidim na novy rovnosteh, ja na tychto iny elasticky steh nemam okrem cikcaku klasickeho, tak uvidim ake to bude s inym stehom 😀 a ze elasticke stehy idu pomaly to nevadi, aj tak sijem ako slimak, aby som nesla moc krivo 😅

petkasv
5. okt 2014

Mám nějaké novinky, konečně jsem s chutí sedla k mašinám a za včerejší večer vzniklo toto 🙂 kromě té mikiny s butonky, tu už majitelka nějakou dobu nosí 🙂

alenf
5. okt 2014

@petkasv tie mikinky máš krásne,tiež by som takú chcela mať 😉 ,ten strich je výborne riešený,asi z vlastnej hlavy,však? 😀

anastazieb
5. okt 2014

Holky nemáte náhodou některá cca 2m zelené a tmavě modré teplákoviny? Nejlépe elastickou? Díky

petkasv
5. okt 2014

@alenf na tom střihu není nic těžkého, ale je z mé hlavy 🙂 děkuju 🙂 jen já tu žádnou ani nemám, triko jsem vystavila a už je fuč, je to hrozný a to jsem čekala že si ho nechám a že je šité pro mě, já mám prostě smůlu 😀

petkasv
5. okt 2014

@anastazieb hráškovou má batani a jinak tkadexa má zelený velký výběr: -)

alenf
5. okt 2014

@petkasv :D no to tak chodí:D,povedz že nedáš a basta fidli :D a ako robíš ten stojačik navrstvený čo je na cyklámenovej mikine,mne je furt zima na krk a toto by bolo perfiš:D

petkasv
5. okt 2014

@alenf je to tunel 🙂

alenf
5. okt 2014

@petkasv dakujem a uz si to skusala aj z fleecu alebo len elastickej teplakoviny a upletu? 🙂

zuzu_epona
5. okt 2014

@petkasv Neskutočne krásne šiješ tie mikinky, idem na nich oči nechať. Si fakt veľká šikula 😉

ucitelka70
5. okt 2014

OT - hlúposť kvitne v každom veku....

včera som si odpálila noťas - hrala som karty dala som myšku na klávesnicu...... a pozabudla som na to a zatvorila som kryt, a bum - praskol dispej, nedá sa nom nič robiť.... poraďte riešenie - ročný noťas podotýkam...

petkasv
5. okt 2014

@alenf no z ničeho jinýho jsem to nezkoušela, ale myslím, že z flísu to bude dobré, je to vlastně to samé jak tu holky šijou nákrčníky 😉 ale třeba ten na tý buttonkový mikině je vystuženej, protože jinak by takhle nedržel 😉
@zuzu_epona Zuzi díky moc 🙂 hodně mě ty mikiny baví 🙂

alenf
5. okt 2014

@petkasv a ešte taká smelá otázka 😀 koľko ho máš vysoký? 😀

petkasv
5. okt 2014

@ucitelka70 no tak to je mazec, ale já si loni ulomila pant měla jsem noťas půl roku, odešel teda i harddisk, tak jsem to hodila na reklamaci, a opravit - vyměnit hard nebyl žádný problém, to udělali hned, ale ten pant mi neopravili respektivě mi řekli, že je nutné opravit celý obal notasu a že to stojí půlku novýho, takže já koupila nový 😉 a u obrazovky si myslím, že to bude hodně podobné 😉 nebo možná zkusit tam namontovat nějaký, ale fakt nejsem počítačový expert a nevím jak to funguje 😖

petkasv
5. okt 2014

@alenf každý jinak 😀 ale to jako fakt 😀 některý mám 40 některý 60cm ale mám tam ještě jeden vlastní fígl, a ten říkat nebudu 😀

alenf
5. okt 2014

@petkasv 😀 chápem,výrobné tajomstvo 😀 😀 .Už aj tak si mi dosť povedala,myslím,že mi tých 40 bude bohate stačiť:D

anfei
5. okt 2014

@petkasv Ty mikiny máš fakt krasný. Vypadaj muchlovací 😉 Jo a peknej melír 😉

lilly2711
5. okt 2014

Ahojte zienky,
idem len narychlo pridat par fotiek. Veci dosite uz par dni, ale doma lazaret, takze som musela dat vsetko bokom. Vsetci mali doma chripku, ja som mala minuly tyzden, ale skor len prechladnutie, ale deti mali cely vikend 40-tky aj s manzelom. Samko aj zvracal a Matej hnackoval popri horuckach. A to mi maju zajtra rano operovat pruh, tak to som sakra zvedava, ci tam nepojdem zbytocne. A to este ani nie u nas v nasej nemocnici, ale do Edinburhgu sa musim na koniec mesta trepat. Budem nadavat jak pes, uz to vidim. 😝
Vkladam slubene fotky. V riflickach len narychlo cvaknute cestou do skolky, takze som ju nechcela velmi dirigovat. Snad je vidno dobre strih, fakt sedia krasne, su nase oblubene.
Teplaky s minikou co som sila pred tym v akcii v parku.
Satky tiez z minula s myskou, tiez oblubeny kusok aj so sakom, vdacne vecicky, dobre nositelne aj kombinovatelne.
A spominane mikiny, nakoniec som nerobila so sovickou, ale v jeden den ma napadli vsetky tri navrhy, tak som ich minuly tyzden realizovala a vzniklo toto. Strih som trosku upravila, nemam rada moc ku krku, tak som zvecsovala priekrcnik.
Zelena s mackom sa mi zle nafotila farebne, je to syta zelena travova, na fotkach vyzera vyblednuta, ale inak mi to neslo. Macka som obkreslila z netu z omalovaniek, celkom mi vysiel podla predstav.
Fuchsiova s dievcatkom a pudlikom je vymyslena z hlavy, tak to aj vyzera. Pes nie je uplne taky ako som chcela.
Modra s muchotravkou ta bola v hlave uz dlho, odkedy mam doma z Mylly muchotravkovy uplet na modrom podklade.Este k tomu dost zbytok 😀
Tento tyzden to bude dost zaujimave kym sa deti nedaju doporiadku a ja potom pruhu, potom pokracujem. Mam vyspekulovanu suknu zo zbytkov teplakoviny pre Nellie a menzestraky pre obe baby. mamka mi kupila krasny petrol menzester taky hrubsi jesenny s elastanom, tak sa tesim.

bury
5. okt 2014

@lilly2711 - náááádhera 😵

anielik
5. okt 2014

@caramilla ta sukna je uzasna 🙂 uz viem ako bude vyzeraz ta moja... ale ty ju budes mat uz vynosenu ked ja ju vobec usijem 🙂

crawler
5. okt 2014

@lilly2711 dokonalé!!!!!!já z Tvých výtvorů vždycky padám na ústa---slovy ani nejde vyjádřit,jak jsou nádherný 😵 😵 😵 a uzdravte se!😉

mitape
5. okt 2014

@lilly2711 Zuzka, normálne že mi sánka padla 🙂 tie tvoje kúsky sú famózne. a pes nemá chybu 🙂 😵 Modelka super 🙂