icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

vianne
8. okt 2014

@anfei Peppa je bozska :D uzasne....nam krpec na nej tiez fici...super napad...snad budem tiez tak sikovna a nieco mu vytvorim

jitu22
8. okt 2014

tady jsou ty moje medvědí šatky, tentokrát trochu líp vyfocené. Víc fotek je na blogu (jituli.blogspot.cz).
Byl to teda masakr. Aplikaci jsem nejdřív celý večer našívala na stroji a pak druhý večer na chalupě dodělávala v ruce všechny detaily - vločky, hvězdičky, sníh, oči a spol. Vlastní šití pak už byla rychlovka. Střih jsem dělala podle fotky šatů z mimibazaru, na které jsem náhodou narazila a líbily se mi, aplikaci podle leporela, co máme doma.

aerin
8. okt 2014

holky ja sem prestanu koukat, to je na depresi!!!! 😀 😀 😀 nevim co chvalit driv 😵

caramilla
8. okt 2014

@jitu22 Jsi neskutečná zvětšený detail aplikace je fakt vodvaz! 😵

jieff
8. okt 2014

@koki_melo ty jsi svojí pajcovací soutěží popohnala holky k tak krásným výkonům! Já měla v plánu se přidat, ale ted mě zaměstnávají jinčí srandy, tak jsem se k tomu nedokopala. Každopádně moc se kochám! Je to nádhera a ta tvoje mikča se mi líbí moc! Víc jak originál!
@kuna a @javyb...holky obě to máte krásný a obě jste mě dostaly druhou verzí...to je bomba!

aerin
8. okt 2014

ja jsem rada, ze jsem se nepridala, pac to by byl teda trapas 😀

crawler
8. okt 2014

@anfei 😲 😲 😲 nemám slov...jsi génius a nervy musíš mít jako ocelová lana!!!!Klobouk dolů!
@caramilla hódně dobrý 😵 takový bych si nechala líbit 😵

koki_melo
8. okt 2014

..petite Parisienne...

terezita
8. okt 2014

@koki_melo jsem si rikala, kde ses dneska flakala.. 😅 😀

crawler
8. okt 2014

@jitu22 tohle je taky na přímý spoj do bohnic😀

crawler
8. okt 2014

@koki_melo hele,nic ve zlým,ale ty jsi taky magor!😀 já sice jak tydýt valím jedno merino body za druhým, ale určo mě to stojí míň nervů než kdybych měla na kontě tolik kabátků co Ty😀 klobouk dole, že se ti do toho chce...!btw - fakt si některá dala body sama sobě? 😀 😎

zuzkasim
8. okt 2014

@jitu22 Wow, to je nádhera, na té původní fotce to vůbec nevyniklo a dost mě zmátly šaty, vedle jiné šaty a obrázek, tady v reálu je to skvost! Ty bych si schovala pak i pro vnoučata🙂

koki_melo
8. okt 2014

@crawler to je simtě sáčko-svetřík!

A k těm bodům, bylo to v rámci humorného pojetí celé soutěže a mého komentáře, ať si nedáváte body samy sobě, nikterak to neovlivnilo výsledky a byl to vtípek 😉 .

caramilla
8. okt 2014

@koki_melo Malá má super tepláky! Pak nafoť detaily, až budeš mít chvilku, moc mě zajímají!

koki_melo
8. okt 2014

@caramilla pani! To nejsou tepláky! To jsou naše džigoše! Džínové legoše!
😀

crawler
8. okt 2014

@koki_melo jsem si asi seděla na vedení😝 napadlo mě totiž,že jsi mě diskvalifikovala právě kvůli tomu...dělám ted dost kravin (např.jsem si roztavila víko od parní nádoby,protože jsem dala rýži na gril místo vařit v páře:-/ ), tak by mě ani nepřekvapilo,kdybych omylem dala body sama sobě😝
no jo...sáčko-světřík- pravda že 😀

zojec
8. okt 2014

@koki_melo odpadla som.. kedy to stihas zeno?? 😅 😝

jitu22
8. okt 2014

@zuzkasim já jsem si to pokazila tím, že jsem dodělávala v noci a neměla jsem to pořádně vyfocené. Tu předlohovou fotku jsem posílala jako koláž a asi by to nebylo dobře vidět. takže to ve výsledku nevyniklo. Ale neva. Líbí se mi a to je hlavní 🙂

ringcoriel
8. okt 2014

@jitu22 tie saticky su naozaj úžasné. Naozaj az teraz vynikla ta precizna praca. Chcela som sa spytat, medvedici su stepovany ručně alebo na stroji? Prip aky je to steh?

crawler
8. okt 2014

už jsem tady dlouho neprudila svýma výrobkama, tak taky přispěju aspoň zlomkem
čepičky
výbava Fanouškovi do školky (mimo toho trika a 2 tepláků jsem stihla i pyžamo, ale je v provozu, tak nemám foto)
pak takové blbůstky jako tubus,kukla a rukavice
softky - má nejoblíbenější kombinace - smaragd+antracit
a protože se Fanoušek začal bavit focením, tak přidávám i něco z merina
softka vyfocená na Fanym,protože ho to bavilo,ale je mu o číslo menší (mimo to, že je holčičí😀 ) + kalhoty
liščí body

katka82
8. okt 2014

@crawler krása 😵a super že Fanyho opět baví modeling 😎

sunnyday28
8. okt 2014

Boze baby, zase ake vytvory, sama krasa, idem si oci vyocit. Nechapacky, ako to dokazete tak dokonale v takom kratkom case! A veru vaham ci teraz pridam moje prve softky 😅 Strihla som trasucou rukou do softshellu od Batani a nakombinovala som volaco... Mala som to v hlave trosku inac, ale nemam chvilu kludu v tomto zivote, tak sa stalo, ze mi tie ruzove kusky nepasuju, je tam milion sicich chyb, kedze sa ucim za chodu, ale mam z nich radost 😀 A dieta ich nechce vyzliect 😎 Fotky su z rana, kedy este na nich chybal gombik vpredu a dalsie gombiky na gumu v pase, ale Em rano nasla nohavice na sijacom stroji a hned vyzliekla pyzamove gate a navliekla si do nich holu rit 😀

katka82
8. okt 2014

@sunnyday28 prvosoftky jsou kráááásný 😵 😵 ani se malé nedivím že je nechce sundat to je ta nej odměna,že? 😉 😀

koki_melo
8. okt 2014

@sunnyday28 prvosoftky? Parádní!!!

crawler
8. okt 2014

@katka82 ještěže existují gumoví medvídci😀

saaralota
8. okt 2014

@jitu22 aplikace je naprosto luxusní!!!!

jitu22
8. okt 2014

@ringcoriel na stoji. Je to celé obšité hustým entlem v barvě sametu a přes to štepované tyrkysovou, dvojitou nití, steh vypadá jako hřebínek. Stejně, akorát ve větším, jsou i ty kopečky

katka82
8. okt 2014

@crawler jo to víš,ani kuře zadara nehrabe 😉 😀

terezita
8. okt 2014

@sunnyday28 fakt prvotina? jsou nadherne!! 😵

sunnyday28
8. okt 2014

@katka82 no to ano, to potesiii 😀 Clovek ma potom odvahu na blaznivejsie vytvory 😝
@koki_melo dakujem, prvosoftky 😀