Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@82erika dakujem, to je finerib, tento konkretne od Batani .cz 🙂
Vypadol nam internet na par dni, naspat do doby kamennej, tak nam neostalo nic ine, len sa pustit do kopania zahrady 🙄 Popri tom som stihla strihnut aj do ruzovych sneckov a aj do zirafiek, lebo je u nas brutalny nedostatok bodiniek. Cestne slovo, sijem ich o cislo vacsie, zo stroja rovno do obehu a kym ich operiem, tak uz zas narastie! Kedze to boli rychlovky, patrilo by sa mi ich pridavat az po polnoci do DD, len neviem ci ten internet vydrzi a neskoncim zase s rylom v ruke hehe 😕 Zase ta kvalita tych fotiek je na bode mrazu, uz sa sem aj hanbim chodit! 😔 body z modrych slimakov ani odfotene nemam tusim, pridam neskor. Nedarilo sa mi velmi s fineribom tentoraz, na jednych som ho natahovala moc malo a na druhych prilis vela, ale nastastie modelke take detajly zatial nevadia 😀 Vzdy je lepsi odstavajuci patent, nez hola rit najma v tychto chladnych veceroch 😝
@alenf ako to ide s tym overalom? Ja som este nenazbierala odvahu, ale uz budem musiet, kedze sa ma ochladit... 😨 A ta fleece aplikacia na mikine - podlepovala si ju niecim? Sila som dalsiu ciapku z fleecu pre neterku a chcela som tie listky prisit cele, ale strasne sa to tahalo, tak som ich nakoniec nechala volne ako aj na prvej ciapke, len neviem co sa s nimi stane po oprani 😅 su prisite len rovnym stehom v strede (ako keby stopka), neviem ci je to dobre vidiet...
@koki_melo ale dobrý... Jen teda já moc nejsem na nepraktický kousky oblečení jako jsou svetry obecně a první, co mě napadlo, že musí tahnout na záda a k čemu to je. Prostě co se musí žehlit, prát ručně, nejde zapnout až ke krku a rychle oblíknout a svlíknout, to mi nesmí do domu....
Ale pokud to bereš jako módní doplněk, tak super. Myslím, že si svého kupce určitě najde.
@caramilla Přestože dlohé sukně nejsou můj styl,tak tu tvoji bych si koupila z fleku... Budu muset na jaře zauvažovat...
@koki_melo Super a vtipně vyfocený model. Vivian třes se 🙂
@crawler Ti tvoji kuliši jsou fakt sladcí. Obdivuju tvoji preciznost šití... Já si dnes říkala jestli si ty ruce radši dobrovolně neuseknu, protože co předváděly, to svět neviděl. Kdyby se moje děti trošku zasnažily, šilo by jim to líp než mě...
@sunnyday28 ahoj,mám ho ušitý len niekde musím zohnať zips do toho,potrebujem taký 60cm žlto zeleny,lebo som kombinovala fleece s inou jednofarebnou na patenty a lemovanie dookola.Mne sa šije dobre,nemám roztiahnutú ani aplikáciu na mikine a to nie je vôbec podlepovaná. 😉
@ringcoriel nevím, jestli už někdo neodpověděl, já jsem našla náhodou tohle http://www.vodnanka-eshop.cz/vodnanka/eshop/55-...
Ahojte, neplanujete niekto predat COL? prip.kombinaciu OL a COL? na bazare som nasla, ale oba uz boli na druhy den predane 😀
Tak ještě něco málo ode mne- moje oblíbená Ottobre kombinéza- tentokrát fleecová a s přebalem mezi nohama a tygrovo skořicová kombinace- moc se mi líbí- měla jsem ji v hlavě už dlouho a doufala jsem, že bude v reálu tak dobrá jako v mých představách. Z 1,1m lille jedno triko, dvě body, čepička a šátek- je to málo nebo dost? Nafocené mám jen jedno body- ostatní už mí malí modelové nosí. Větší kulich měl z trička takovou radost, že tu celý večer řval jako tygr 🙂

@ringcoriel ja som ottobre brala aj priamo z finska, a potom aj vecicky.sk 😉