Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
U nas se budou vysvetlovat lipa (mina jim rika "supliky" - jak se to vysouva z takovych tech zviratek)
Toto je prave takova jedna detska otrocka prace po dlouhe dobe a hrozne ji to bavilo, kroutila zadkem, jako na molo by to bylo sladke, ale na foceni silene. Ja ji letos dala na dvoje tanecky a je to sila, co to s ni dela, a to mela asi 4 lekce 😝
já trénovala na svatbu taneční sestavu a Kristý musela se mnou, vždycky si vytáhla sukýnku a i po svatbě chce pořád tancovat s maminkou...jak si vyndá sukni, tak se musí tancovat 🙂 úplně chápu Mínu, že jí to chytlo!
já ušila dvě nákupní tašky pro babičku a tetu na zítřejší oslavu, pak se máme přesunout na jinčí oslavu a tak jsem ušila něco i pro dětský oslavence, jen Toník teď lehnul s vysokou teplotou, tak asi pojede jen pulka rodiny a druhá si bude lebedit v posteli!
a málem bych zapomněla na "veledílo" - sukýnku z mého nenošeného tílka. V té by Kristý i spala, a kdyby si do ní dneska neprostřihla pořádnou díru, nosí jí doteď - předpokládám, že rychlost zašívání díry bude delší než rychlost ušití sukýnky!
SOUTĚŽ
Nechcete se taky zapojit?
http://ekozahrada.blog.cz/1410/soutez-o-nejnapa...
drobnou cenu vyhrává každý 😀
@caramilla Slint, slint... toto se mi líbí moc, všechno, krásně sladěné. Co je zač ta mikina? A vestička? Ty barvy!
@jieff Tvoje povedené trenýrky mi připomínají, že bych měla zvětšit střih a těm mým rarachům taky nějaké našít.
Hodila jsem všechny 3 ratolesti do vany, mám 10 minut pro sebe, krása, nikdo mi tu neleze do výšek, neotvírá skříně... A v dnešním mrazivém večeru mě napadly další blbinky na šití, kdy jen najdu čas na realizaci?
@sunnyday28 vydareny... a aj krasna modelka....🙂))
@zuzkasim Mikina je Pomp de lux, nosime ji uz 3. zimu, je uplne super, ze ma pevne naplety a za ty to zarazis na rukou a nohou,spatne se shani, ale da se to, ja uz mam pripravenou vetsi🙂 Ulovenou na mmb, jen jak jsou zadane, byvaji drazsi. Vesta je zara, kupovana pro krystofa do foroty, protoze se mi strasne libi a sehnat neco tak akorat naducaneho, s kapucou a hezkou barvu pro kluka, je fakt docela sila, takze kdyz jsem ji videla, tak jsem ji rovnou koupila, je to 110, ale mine prave je krasne, Krystof ma stejnou v 74, a ja mam hodne podobnou damskou, takze budeme vsichni 3 stejni, asi jeste tak 14 dni, nez K. vyroste z te 74 😀
Me se ta sukne strasne libi, ale mina rekla, ze je moc hneda - proste malo obrazkova nebo zuzu, tak premyslim, co s ni udelat, aby ji nosila 😝
@zuzkasim no to je nádherné!!!! Ty taštičky... krása.
@terezita Na mikulášské boty spotřebovávám různé stužky a blbinky, co jsem kdy nasyslila. Docela mě to baví, střih jsem si po předchozích letech už taky vychytala (on se asi dá i někde najít, ale většinou si dělám svoje a pak se divím, že finální výsledek je trošku odlišný než byl úmysl🙂 ). Potřebuju mezi těma taškama na kočárky i něco kreativnějšího, i když teda tašky se mnohem líp prodávají.
jakou máte zkušenost z teplákovinou počesanou z wendy http://www.produktservis.cz/katalog/upletove-ma... Vypere se ta tmavá trochu? Třeba tmavě modrá nepočesaná z mtx se mi po několika vypráních dost vyprala a udělala takový "vintage look", který bych právě teď potřebovala. Ale chci počesanou.

@sunnyday28 😵 malá má úžasnej výraz 😉 😀