icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
8. nov 2014

@zuzkasim Já zkoušela vše možné a nakonec jsem se vrátila ke klasice dírky a ploché knoflíky... Ale mě šije stroj i dírky a přišívá knoflíky. Druky jsou na to žehlení blbé, ale není to zase nerealizovatelné.
@terezita jsou krásné, taková typicky dušičková záležitost na zimu 😀

jieff
8. nov 2014

moc děkuju za pochvaly a jitu díky, žes holkám napsala kde se dá houpačka sehnat, já to nevím, my jí dostali. Sehnaly jste?

zuzimia
8. nov 2014

@zuzkasim
Na krásny damaškat jedine cvernove gombiky a pekne vysite dierky, to uz tak nejak k tomu materialu patri. Neboj, to das raz-dva. Najhorsia je prva dierka, potom to uz ide!

koki_melo
8. nov 2014

@zuzkasim jdu pozdě, ale dala bych knoflíky, k tomu damašku se hodí víc.

zuzkasim
8. nov 2014

@zuzimia
@koki_melo Částečně je to pravda, ale to zapínání a rozepínání při převlékání je pěkná otrava. A musím přiznat, že průhledné plastové patentky na žloutkovém damašku vypadají dobře.

Potřebuju další radu. Čeká nás v létě stěhování a už to řeknu i nahlas, moje vlastní pracovna. Pokoj nebude velký na to, co všechno tam potřebuju mít, takže musím vše dobře promyslet. Máte žehlící prkno, pokud ano, tak jaké, co se vám osvědčilo? Jsem v tomhle nepolíbená, vždy se u nás žehlilo na stole. Stříhám v obýváku na zemi. Když mi teď na stole stojí overlock, který si přinesu z ložnice, nemám kde přižehlovat, proto mě napadá to žehlící prkno... Pak bude mít overlock svoje místo na nějakém stole, tak abych mohla zase u šití rovnou i přižehlovat, na nějakém dalším stole asi budu stříhat. Mohla bych si prkno přát už teď na Vánoce a do léta nechat schované, příští Vánoce toho bude do nového bydlení asi potřeba hodně...

macin73
8. nov 2014

@jitavlad to bys byla poklad! Pošlu IP.

vondandy
8. nov 2014

@zuzkasim , me se osvedcilo prkno z Ikea, je hodne stabilni, plynule vyskove nastavitelne... a protoze na stole jsou stroje, tak na nem i mensi veci striham... mam v podstate pracovni prostor do L

daisyr
8. nov 2014

@zuzkasim též bych dala patenky a nežehlila přes ně (jednou jsem zkoušela přežehlit ztvrdlou plenu s patentky a ty se opravdu natavily 😒 ) Ale na zapínání to je super, lepší, jak knoflíky. Zip je také dobrý, ale zase já ho nerada našívám 😉
dočítám, pravda, já to dávala na bavlnu, damašek je jiná liga, ale průhledné mohou vypadat i tak dobře
Jinak já mám žehl. prkno od Viledy a je fajn, poměrně lehké a větší prac. plocha. Teď koukám na typ, je to Vileda Viva Express Smart. Jen mi tam manžel přihnul ty šikmé plochy na odklad žehličky, aby byla více nasvislo.... Měla jsem zkušenosti i s jinými, ale toto mi přišlo asi nejlepší. Ještě dobrá byla ta, co měla dole pod prknem odládací plochu na prádlo, ale zase už bylo menší, horší odkládací plocha atd. Parní stanici nemám.
@terezita krásné šatky

crawler
8. nov 2014

@zuzkasim a já šila povlaky s tím překrytím -čili žádné zapínání a to mi přijde nejlepší😀

crawler
8. nov 2014

@zuzkasim já mám obyč prkno za 700kč z Tesca,mám ho trvale rozložený v dílně,protože je fakt,že je potřeba každou chvíli...ale já mám dost místa,tak jsem nějak nemusela řešit,jak velký a tak, takže jsem v tescu vzala to větší - mají tam i takový prdítko malý,ale to by mi teda nestačilo 😅

bulinka
8. nov 2014

Ahoj holky, nevíte kde bych sehnala střih na dětskou šatovku? Něco jako tadle?

bulinka
8. nov 2014

🙂

palosek
8. nov 2014

@bulinka mám doma podobnou po velkých holkach, ze bych ti ji obkreslila? 😉

bulinka
8. nov 2014

@palosek to by jsi byla zlatá 🙂

palosek
9. nov 2014

@bulinka a velikost by mohla být kolem 104.....možná 😉

kuna
9. nov 2014

@zuzkasim já mám leifheit, nevím ale, jaký typ. Má extra velkou pracovní plochu a je vyšší, než prkna běžná. Kvůli tomu jsem si ho koupila, protože předtím jsem měla nějaké obyč z KIKA či odkud a při mých 176cm se mi moc pohodlně nežehlilo. Má na boku vlastní zásuvku, takže zastrčíš do zásuvky to prkno a do něj pak žehličku. Odpadá mi nutnost používat při žehlení prodlužku, protože prodlužka je jakoby to prkno.
Zatím ho mám cca 3 roky a dobrý, doufám, že dlouho vydrží 🙂

jitu22
9. nov 2014

@mariast dej do vyhledávání houpací křeslo nebo křesílko. Byla tam ta křesílka určitě minimálně dvě, hned jsem na to koukala. jinak aukro, bazoš, sbazar atd.

sunnyday28
9. nov 2014

Tak zase pridam par kuskov, prisli mi zase nejake latky, tak mam co robit 😀 zase nestiham fotit, usijem nieco lebo nevyhnutne musim, inak by museli deti behat s holym zadkom 😖 Tak to potom aj vyzera. Vysoko nedostatkovy tovar najnovsie - teplacky, leginky, a mikiny mam rozsite, snad sa mi podari ich odfotit kym budu zabrindane 😀 Teplacky nie su krivo usite, len som ich rychlo rozkladala jednou rukou, v druhej dieta, cvakla mobilom a az teraz vidim, ze nie su uplne rozlozene 😅

caramilla
9. nov 2014

@sunnyday28 Krásný děti a dokonale sesazené proužky, orosila jsem se jen z toho pohledu! 😀

laeela
9. nov 2014

@sunnyday28 taky tak, jako Péťa, sesazení proužků teda obdivuju. 🙂

caramilla
9. nov 2014

@zuzkasim Já mám jako Eva prkno stále rozložené a stejně "zabordelené", je to výborná odkládací plocha 😀
Žehlím na prkně po své babičce z dřevěných pilin, je těžké jako blázen, ale nerozbitné 😀

snowwitch
9. nov 2014

Tuhle diskuzi už nějak nestíhám, ale šiju, sice málo, ale....
Sukně dle @petkasv a roste mi doma modelka, když zjistila, že se J. fotí, začala hned pózovat taky 😀Fotky jen z mobilu, neb fotit neumím ☹

petkasv
9. nov 2014

@snowwitch Ty tvoje princezny jsou fakt kočky, okatý, krásný, kabátek a sukně super 😵

snowwitch
9. nov 2014

@petkasv Hele, ty ty záševky prošiváš hustým cikcakem, viď? Já to zkoušela, ale ten můj stařík se s tím moc nekamarádí ☹ A díky za pochvalu 😉

ucitelka70
9. nov 2014

dnes som sa venovala celý deň strihaniu a šitiu,dve tričká, ale iba jedno som stihla dokončiť,

crawler
9. nov 2014

@caramilla no přesně- zabordelené ho mám pořád -skvělá odkládací plocha navíc a když musím žehlit, tak musím vyklidit aspoň ten potřebný kousínek😀ále já zaneřádím každý volný prostor, který se vyskytne- je to jako mor - vidím místečko a šup tam s nějakým krámem😀

zuzkasim
9. nov 2014

@crawler
@caramilla Nebojte, myslím, že to moje prkno dopadne stejně🙂 Ale už mám pár tipů, napíšu je Ježíškovi, ať nich něco vybere, nemůže to mít tak jednoduché, že dostane jen jediný model. Teď jsem šila jako Sára - v noci šije, ve dne párá. Možná je to v tom přísloví obráceně? Co jsem včera večer ušila, už mám vypáráno.

sufik1
9. nov 2014

Tak jsem krtka stihla přesně před oslavou.... měl velký úspěch. Žížaláček se na mě vrhnul, úplně mě povalil a dal mi pusu. paní @kuna děkuju

petkasv
9. nov 2014

@snowwitch nene, prosím tě, to dělám na riflovině, pokud nešiju riflovou nití, ale na těžké riflovině, na riflovině to má batani a na jiných látkách bych to tak nedělala, toto projíždím rovně 😉

sisikana
9. nov 2014

@sufik1 to je paráda!!!! juniorovi by se něco takovýho určitě taky líbilo 😵

jste mě vyhecovaly..jak tu tak čtu a koukám, co všechno stíháte, tak jsem šla do sebe a včera jsem ušila pro princeznu tuniku 😀 tentokrát je to Svenja se vším všudy 🙂 no a růžová a princezny.. co vám budu povídat, odmítala ji celej den vyslíct a zítra v ní prý půjde i do školky (kupodivu ju za celej den nezasvinila..) to pyžamo jsem šila už dřív..

@snowwitch to sáčko je moc krásný! tos šila?

@crawler tý jo, to je parádní pracovna!

v pátek mi přišly další látky..taky pozoruje nepoměr mezi přísunem a odsunem? 😅 jen když ono je tolik krásnejch látek! 😅