Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Tak já se tu klidně přiznám, že prckovi dávám PULky po holkách (jedny růžové, jedny něžné kytičkové v růžových odstínech) a všechny kalhotovky včetně těch s holčičími vzory. Samosebou mu teď ušiju klučičí vzory, ale PULky už nové pořizovat nehodlám - má i dvoje klučičí, to musí stačit 🙂. A AIO mám jednu taky kytičkovou a dvě v ryze holčicích barvách, stejně už je neprodám, tak je prostě taky dávám.
tak já na doma dávám i holčičí věci, ale málo, vypadá to fakt divně 😀, ale zase nebudu pořizovat nové tepláky do hlíny 😀 😀 😀
@kuna podsivat je nemusis, ale budou tak pevnejsi a lip drzet tvar. jojo, zuzka je podsivala.
ja budu mezi to davat asi jen flisovou deku, se mi nechce extra neco objednavat.. jeste tu mam vlastne neco na kabelky.. ronar? vubec netusim, jak se ty vyplody jmenujou, ale do kabelek jsem to nikdy nedala, tak se mi na to jen prasi.. 😀 😀 😀
@macin73 Termolín se prodává v různých tloušťkách? Fakt nevím, neřeším to, když potřebuju, objednám co je, mám ho třeba 3 metry, až dojde, sháním znovu... V Brně tohle naživo koupím max. v tom Ragosu, ale tam jsou cenově úplně jinde, než jsem zvyklá, nakupuju přes net třeba u Miruš. Pak si taky nepamatuju jak se která výztuž jmenuje, a když něco objednám, divím se, co mi přišlo. Ale vždycky všechno spotřebuju, použiju to třeba na jiné věci🙂
Kapsičky určitě podšít, stačí třeba kousek starého prostěradla, něco světlého, aby neprosvítal vzorek nebo tmavá barva.
@macin73 kdyby jenom doma, už je mám i vyprané a připravené k vyžehlení 🙂 Ještě ale nemám tu výztuhu (nakonec jsem objednala jakýsi ronopast či co 🙂 ) a tu spodní látku, ale chystám se si právě nachystat ty kapsičky. Právě na tom panelu nic o podšití nepsali, tak jsem myslela, že mám vše. No nic, prostěradlo někde snad vyhrabu.... 🙂
@caramilla @macin73 jestli chcete kapsovky, zrovna budu dávat na bazar 6 ks 3-10 kg a ještě nemám nafoceno cca 20 kousků 5-14 kg. Pár je tam holčičích, ale většinou unisex... dvojky už pijou a čůraj a kapsovky mají tak na hoďku a jsou durch.
ale došila jsem teď snad už poslední dvoje svrchňáky. Patery na dvojky jsou málo...
Tak to mě těší, že není můj syn sám za úchyla 😀
@sinala Kvalita úplně stejná, 6 měsíců intenzivně na 60, bělící prášek prané 3x týdně a mají trochu žmolíčky všechny druhy.
Kryštofovi kapsovky sedí dobře, ale on začínal na velikosti, na které Mína asi ve 14 měsících končila (Ale odpovídá to, ona měla v roce 8,5 kg, on měl v půl roce 8,5 kg), takže teď budu muset asi zvětšit na největší velikost:-P
já mám kluka prvního, holčičku druhou. Teoreticky by mohla nosit klučičí věci, na holce se to spíš snese než naopak. Ale jak mám 5 synovců a syna, tak Týnce šiju a nakupuju (v hrabáku, na MMB a ve výprodejích) nové holčičí. Prostě si to chci užít,když můžu 😀 Plínky teda nosí s autama, bagrama a spol. po Vojtovi, nových jsem ušila asi 5. A svrchňáky měla holčočí NB a klasické až teď. Doteď nosila modré 😀
Akorát tchyně pokaždé komentuje, že mám tu holku načinčanou i na doma a jestli to není škoda. Nevím, jestli ssi to mám nějak brát osobně, když už to komentuje rok a čtvrt. No, když už kupuju hadry, tak snad nebudu kupovat hnusné, ne? Když si můžu vybrat krásné věci za pár korun. No a za ušetřené peníze pak nakupuju pekelně drahé úplety, ze kterých šiju 😎
Blbé je, že Vojta byl velký a buclatý (v roce měl při stejné délce o 2kg víc), kdežto Týnka je žížala. Takže jí jeho věci jsou mnohem později, střihy nesedí a musím hledat jiné. Třeba Danaika, kterou V. nosil někdy od tři čtvrtě roku, tak u té Týnka teď v 15m propadne výsřihem 😒
@sunnyday28 tahle látka je super. My nosíme pyžámko už druhým rokem (šiju větší, tak dyl vydrží, ale už fakt musíme vyřadit 🙂 ) A i přes časté praní, je pořád hezké, nežmolkatí..... A je moooc příjemné. Unosíte 😉
@zuzkasim jj, našla jsem ho asi ve třech... http://www.tkadexa.cz/tkadexa/eshop/10-1-VYZTUH..., právě zvažuji, zda nejdřív prubnout místní galanterku, nebo rovnou objednat...
@macin73 Šla bych zlatým středem🙂 Ten nejtlustší je podle mě zbytečně moc, je to spíš na deky, ten tenký je hodně tenký, aspoň vatelín o gramáži 80g/m čtvereční je jen na polštářky, prostírání apod. Ono sice ta gramáž u termolínu může vypadat na pohled jinak než u vatelínu, je to jinak dělané, ale myslím, že by to zhruba odpovídat mohlo.
@macin73 Mohl by být i vatelín. Vatelín sám o sobě je nadýchanější, můžeš ho rozcupovat rukou na malé kousky, když chceš třeba plnit hračky. Termolín nerozcupuješ. Co dáš jako výztuhu do takhle malého kapsáře je fakt jedno. Jen doporučím kapsičky našívat přes všechny 3 vrstvy, kdybys je přišívala jen na plátno, mohly by se vytrhávat.

@anastazieb jj, přesně. Jako neříkám, že nikdy vůbec, teď na hory mu třeba vezmu záložní lyžařské rukavice růžové, ale u těch počítám-doufám, že je ani nevytáhnem z tašky, to by ty svoje musel fakt ztratit 🙂