Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@a_lexa Máme od Leifheit mop Piccolo http://www.domaci-outlet.cz/leifheit-mop-piccol... už druhý, jsme s ním spokojení. Nevím, jestli je i na plovoučky, tam by to možná chtělo něco, co se vyždímá ještě víc, ale na naše lino a dlažbu je to akorát.
Mám taky nešicí dotaz. Nemáte někdo pro děti duhu od Grimms? Mě se to moooc líbí, ale děti mívají kolikrát jiný názor, je to neskutečně drahé, proto dost přemýšlím, jestli koupit... Nebo třeba, hrají si vaše děti s kuličkovýma drahama? Taky bych raději dřevěnou.
holky, a ty mopy, umí to ždímat opravdu hodně do sucha? Pořídila bych něco mamině na chalupu, ale podlahy tam neschnou (starý kamenný barák, který se vytápí jen na víkendy a i v létě je uvnitř zima), tak vytírá tím předpotopním mopem se sundávacím hadrem, že prý nic jiného tak kvalitně nevyždíme. Zápěstí ale samozřejmě trpí. nebo tím s nastříhanými cancoury, který se sice vyždíme dobře, ale zase nic moc nevytře.
@zuzkasim My duhu máme a je to nejlepší hračka, co jsem kdy koupila, rozhodně to za ty peníze stojí. Hraje si s tím Mína furt. Třeba z toho úplně nestaví stavby, ale dělá z toho lodičky, postýlky, tunely, občas i staví, ale to má taková období, třeba před rokem z toho dělala překrásné stavby, letos si s tím hraje zase jinak. Navíc to krásně vypadá, je to i lahodící oku. Má ji rád i kryštůfek. Za mě určitě doporučuji do toho ty peníze investovat. Obdivují tu to všechny návštěvy. Já jsem zastánce dát třeba jen jednu hračku, ale za to pořádnou, lepší než 10 hraček za dvě stovky 😉
jinak si myslím, že Kryštof si s ní pak vyhraje ještě víc než Jasmínka, protože on je hodně technický typ. Takže ta pravděpodobnost, že jedno z tvých dětí si s tím bude stále hrát, je velká 😉
@jitu22 víc do sucha mi přijde, že ždímá ten "točící" ( co dávala sufi), ten sešlapávací ždímá méně (Resp. aby byl dost suchý, chce to hodně energie a snažit se).
@zuzkasim
Mame kulickovou drahu od firmy Lena, je to ceske, plast, mame ji uz asi pet let a uvazuju,ze klukum koupim jeste jednu,hrajou si s tim oba hodne casto,tak par kousku rozbili,ale jinak je to neuveritelny drzak. U kamaradky si hrali s drevenou,byla moc hezka,ale ne tak variabilni.
A taky pridam dotaz.Mate nekdo Logico piccolo?Matikovi ho najde pro stromkem,ale nevim,ktere karty jsou idealni na zacatek,libily by se mi vsechny, penezence uz mene. Diky.
@caramilla A jakou kuličkovou dráhu máte? Mám tedy předběžně vybranou spíš menší...
@jam3 Logico piccolo máme už několik let a prosadila jsem to i do práce, kde si to velice rychle oblíbili jak kolegyně tak děti a následně rodiče. Vzhledem k tomu, že ty naukové jsem mohla půjčit z práce, domů jsem dětem koupila nějaký rozvoj geometrického myšlení, z prvouky co se z čeho vyrábí, pak jakési základy bezpečnosti - jsou tam i křižovatky, kluky to hodně bavilo. Nyní jsou u nás v kurzu vyjmenovaná slova🙂 V práci máme snad celou řadu češtiny, velkou část matematiky a různé další na rozvoj myšlení, pravolevou orientaci, dokupovali jsme i Mini lueck. Nejdřív koupit rámeček a třeba dvě sady karet, pak se dají karty dokupovat třeba na narozky, další Vánoce atd. Když na to budeš dávat pozor, tak se to nezničí, dá se to třeba po dětech prodat. Nenašla jsem snad žádné karty, u kterých bych si řekla, že ty se jim až tak nepovedly. Cenově to vyjde vše stejně, nedávají slevu ani školám☹
@zuzkasim u nas na montessori maju tu duhu ja som nevedela na co to je ale maly ako to chytil do ruky uz nepustil ukladal si to staval si tunely ani som nevedela ako sa to vola a kde to hladat. takze si mi poradila len este zistit kolko to stoji sa aj bojim pozriet 😀 a gulickovu drahu mame aj my s leny a hrava sa s nou denne nie v kuse ale tak par krat si hodi gulicky
taky něco přidám - střihy mám pořád stejný, ale dávám to sem proto, že to je třeba jiná barevná kombinace, než jsem dosud šila... 😀 holt novinky si můžu vymýšlet až došiju seznam objednávek, potom, co sem hází @caramilla tak se nemůžu dočkat střihnutí do hamburger liebe 😵😵😵
černá + petrolej
šedo-tyrkysové káro-merino
černo-malinové softky
žirafky+čokoládově hnědá (pořád jsem trotl hledala ladící růžovou a nemohla jsem najít až mě kopla tahle hnědá a myslím,že je to o hodně lepší,než kdyby to bylo lemováno žužo)
hnědá+tyrkys
@caramilla Jo, já v té rychlosti mezi požadavky dětí blbě četla. Tak to je ještě lepší zpráva, že si děti s duhou hrají, no, kdyby tak šla sehnat trochu levněji... jako fakt mi to přijde hrozně moc☹ Muž by se nikdy nesměl dovědět cenu, by si myslel, že jsem se zbláznila a musela bych něco většího teď před Vánocema prodat.
@crawler máš to krásný.Hlavne to zacisteni bundy to je precizní!@zuzkasim adventni déčko jsem neznala, díky za tip. Krásný omalovankovy kalendář je na blogu zlesa.blogspot.com... Promiňte to strašný psaní píšu z mbl
@zuzkasim Můj muž sice taky protočil panenky, ale pak ji prohlédl a řekl, že to opravdu je na výrobu náročné, protože je to vyřízlé ze dřeva, které musí být 100% suché, aby nepracovalo, nekroutilo se a nepraskalo. A že je tomu cena vlastně docela úměrná. Že to není fik fik a je to 😀 Provedení je opravdu 100%, hladké, rovné, nic nepraská, není to ohlé. Hračky od této firmy jsou opradu strašně drahé, nemůže jich člověk mít doma moc, my máme duhu, dešťovou hůlku a korálky a všechno je úžasné a oblíbené, dokonce si to beru i já na uklidnění, už jen ty barvy 😵
Ahojte dlho som tu nebola tento rok som takmer nič nesila teraz som robila zateplovaciu kapsu zo softu a prichádza otázka
Viete poradiť prečo mi stroj nepresije viac ako tri vrstvy? Vôbec mi chapac nechyta vrchnu nit, hrubkou to nebude už som sila aj viac vrstiev
Poradíte?
@zuzkasim Díky za tip na adventní kalendář, i když jsem si říkala, že nebudu dětem na netu ukazovat žádný hry, tak jsme to zkusili a kluci byli nadšení z "Draci v hrnci" a vařili jsme asi půl hodiny a chtěli pořád dokola. A proto, že nesmí sahat na PC, tak jsem všechny ty úkony musela dělat já 🙂
@crawler Fíha, ty jsi čím dál tím víc precizní, smekám! Začištění bundy je excelentní, ostatně jako i gatě a trika. 🙂
@caramilla můžu se k te duze zeptat? Už jsem na ni koukala vloni, ukazovala ji i muzovi, nelíbila se mu cena... ale tak kdyby se daly dohromady peníze, co děti dostávají, asi by se to dalo (pozadala jsem babičky, ať nekupují tunu dalších krámů a radši přispějí na něco, co by smysl melo). Ale k me otázce - jak moc je ten barevný lak odolný? Jde mi o to, že máme doma dlažbu a už se stalo, že fungl nové kostky od Mindoku utrpěly hned sram, protoze když spadly (třeba poskladane na sebe), tak se roh toho laku ustipnul 😖 . Díky.
@crawler Na dřevěné píšťalce 😉
@argo1 já jsem to zatím míně (radši) neukazovala, ale taky jsem vařila docela dlouho absurdity a nasmála jsem se. Hele, jde to hrát i na tabletu? 😀
@macin73 určitě se neboj, není to jakoby lak na povrchu, ale jsou to barvy, kterými je dřevo natřeno a barvy jsou zapuštěny dovnitř, nejde to odštípnout, to jsem si 100% jistá. Dokonce to tu žužlají na návštěvě miminka a někdy i K. a nikdy nic, ani špinavá pusinka. Takže určitě se neboj 😉
Já třeba letos vůbec nekupovala pod stromek hračky, jen hry a výukové pomůcky. Mě právě přijde duha nad 100 hraček, přesně, jak píšeš, bych to udělala. A manželům je někdy lepší ceny neříkat 😀 Já mu neprozřetelně řekla, kolik stál metr látky s krtkem a on málem zkolaboval 😀 😀 😀 Když si to tak vezmeš, tak máš 1,5 m látky s krtkem nebo tu duhu, a teda dámy, nevím, jak bych se rozhodovala 😀 😀 😀 😀
Baby nestiham Vas docitat, akurat fotkami sa tu nadchynam, a som aj rada, lebo citanie tychto stranok ma vzdy stoji vela penazi 😖 Najprv som nevyhnutne potrebovala sijaci stroj, potom samozrejme latky a teraz zas potrebujem tu Duhu 😔 Achhh, uz som ju objednala babam pod stromcek... 🙄 😀 😀 😀
Par rychloviek, mam tu nastrihane vsetky darceky pod stromcek co mam v plane, ale najmensej zacali ist zubky, tak toho moc nenaspi ☹ A tym padom ja neposijem, neviem ci to do tychto Vianoc postiham, obdivujem vas, ste ako speedy gonzales, fakt 😎 😎 😎 Tisic chyb ako vzdy, zase budem davat maslicky na zakrytie nedostatkov hehe, ale co uz... Uz na tie gate nemam nervy, presivala som ich dva krat - prvy raz som zabudla na sed, druhy raz, lebo nohy boli malej moc uzke, tak vznikli tie trojuholnikove vsadky lol. Su cele podsite, tak uz ma aj presla chut presivat este aj ten vrch 😅 Nas adventny kalendar a priprava na Vianocne fotenie - ciapky. Asi ostanu aj jedine co na fotenie usijem pri tychto zuboch 😖 😀 😀 😀
ahojte, tak OL som konecne rozbehala...aspon do stavu,ze mi robi stehy takeho tvaru,ako by mal🙂. Nie su sice este dokonale,musim doladit napatie niektorych niti. Ale...mam iny problem....para sa mi to...je to mozne? zosijem dve latky a ked kontrolujem,ako pevne su zosite,tak na niektorych miestach ani nie su zosite...je to napatim nite,ci cim?

@a_lexa já mám v podstatě to samé co holky,ale do viledy taky jen vymáchám vyždímám nohou zacvanu a jedu dál.Máme v celém baráku plovoučky a teda zatím jsem spoojená http://www.vileda.cz/cs/produkty/mopy-a-kyble/e...