icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

a_lexa
13. jan 2015

@jieff tričko je pěkné, manžel vtipnej, ale ten obleček na psa je naprosto luxusní 😵 - zrovna se na nějakej chystám (už 3měsíce) a nemohu se dokopat udělat střih. 😝 😝 Nakonec vezmu psa a potupně s ním půjdu do obchodu, kde nějaký koupím. ☹
@jitu22 bomba - to je fakt úžasné. Šikulka jsi. 🙂
@caramilla - no tedy, nádherné 😵 a já mám potah na madlo z PULu - chtěla jsem něco co se dá otřít hadrem, je pěkné a nezávadné pro případné okusování (které se nekonalo) 😅 a hlavně aby to ladilo s dekou: https://www.modrykonik.cz/blog/a_lexa/album/val...
@bury jůů, ty tepláky jsou parádní a na triko se taky chystám, akorát tedy musím dát jiné rukávy 😉 - možná žluté 🙂 .
@sufik1 ty jo, těm to sluší 🙂 - krásné.

evaon
13. jan 2015

@caramilla Ty si extremistka 😀 😀
Ja som dala svoj "aplikacny vrchol" vcera, na suprave pre neterku. Nestihla som to cele cvaknut, tak aspon narchlo - medzi dverami, aj to bez nohavic 😉 Ale teda nebavi ma to 😝

mehlo
13. jan 2015

@a_lexa Tak já našemu psovi ušila šusťákový obleček někdy na začátku podzimu a vyrostl z něho, ani jsem se nenadála a ted už chodí minimálně měsíc a půl bez oblečku, protože nejsem schopna ušít novej. Ale kupovat ho nebudu.

mehlo
13. jan 2015

@evaon to jsou nádherné aplikace!

evaon
13. jan 2015

@mehlo Dakujem, neterka bola spokojna 😵 ... ale hrozne dlho mi to trvalo....

argo1
13. jan 2015

@caramilla Nánožník i fusak jsou bomba! Ty ještě čekáš velkou zimu, co? 😉

@sufik1 Ještěrky jsou parádní! Obdivuju všívání 2 zipů, do dvou kombinéz. mě by jeblo 🙂

@jitu22 Skákající tučňáci nemají chybu 😵 😵 😵

@jieff Obleček na psa je jak kupovaný, super! Dovnitř jsi dávala fleece? My máme krátkosrstou fenu a hrozně se do fleecu zabodávají chlupy. Na nový obleček mám střiženo cca 4 roky a nevím co dovnitř (z vrchu je kočárkovina) ... no ale hlavně se mi nechce ho šít, když ten starý jí pořád sedí 😀

argo1
13. jan 2015

@evaon Tvůj aplikační vrchol je úžasný! Pro mě úplně nedostižný 😉

terezita
13. jan 2015

@evaon parádní!
@a_lexa jee, asi Te pajcnu 😁 tohohle pulu mam doma jeste hromadu.

a_lexa
13. jan 2015

@terezita pajcuj pajcuj vykrůcaj - my už stejnak nejezdíme 😉 - max po zahradě.

caramilla
14. jan 2015

@argo1 No, čekám! Doufám, že se vyplní předpověď ČHMÚ a od konce ledna do února mrzne a sněží. Páč právě teď jsem dodělala nacvakávací vložku z merino beránka 😝 a i celý fusak, ale je tak velký, že se do něj vejde i Mína, budu ho za sebou vláčet jako vlečku 😖 To je tak, když člověk šije na přerostlé dítě a má až moc velké oči 😀
@evaon aplikace je fakt překrásná, jednoduchá, líbivá. A ta žirafa je super a má i ouška, ne jako ta moje odfláknutá 😀

crawler
14. jan 2015

Já obdivuju všechny aplikace! Já se sem tam na nějakou zmůžu, ale nebaví mě to- hlavně to neustálé měnění nití...😝

lenasss
14. jan 2015

Zdravím po delší době,pořád nešiju 😅 ,ale dnes šel manžel od vánoc poprvé do práce a já se těším až vytáhnu ottobre a vytáhnu si střihy na ty věci co už jsem před vánoci nestihla. Jen jestli mě kluci nechají aspoň trošu šít. 😉
Holky to není ani možné jak jste všechny šikovné,já si o takových aplikacích můžu nechat jen zdát 😒 nějak na ně nemám nervy 😅 ale teda opravdu krása,koukala jsem na vše už z nemocnice a všem tleskám 😉

jieff
14. jan 2015

@a_lexa díky za pochvalu - jakýho máš psa?kdyby to byl trpasličí jezevčík tak ti můžu střih poslat.

jieff
14. jan 2015

@argo1 šusťák, vatelín, fleece - jak si panička přála - ale šilo se to blbě - moc rovný to nemám. Jsem si ale řekla že na psa dobrý...

bury
14. jan 2015

@lenasss - jéé čerstvá trojnásobná maminka 😉 gratuluji k dalšímu chlapákovi 😉

macin73
14. jan 2015

@jieff podle čeho jsi sila to panske triko? Libi se mi to reseni na ramenou. Je to tam jen nasite, nebo je to vsazene? Děkuji!

bury
14. jan 2015

holky mám otázečku - už se to tu myslím řešilo, ale výsledek si nepamatuju... všíváte na tričkách do švů na rameni nějaký to zpevnění, jak si žádá Ottobre? nebo je to zbytečnost.

kornelia
14. jan 2015

Dievcata myslite, ze tieto nite z LIDL su vhodne a kvalitne? Myslim tie na sitie, voskovane trojpriadzove, alebo na tie sa mam vykaslat?
http://www.lidl.sk/sk/ponuka.htm?action=showDet...

kornelia
14. jan 2015

@bury Krasne aj teplaciky aj tricko je super. Co ma ale zaujima a videla som to uz na viacerych fotkach, ze aky sev pouzivate na ukoncenie rukavov a spodku, vyzera to ako dekoracny steh. Viem, ze poriadne by tam mal ist steh s dvojihlou, alebo teda original coverlockom, ale toho sa dopredu bojim a rozmyslala som, ci sa to bude dat nahradit. Ja momentalne len zbieram skusenosti a tipy, stroj este len pride, ale ked som to teraz videla, tak reku sa opytam na to. Vyzera to tako pekne.

zuzkasim
14. jan 2015

@lenasss Gratluju k přírůstku! Ať vám Tobík krásně roste a je spokojené miminko, abys mohla občas zasednout i k mašině🙂
@bury Ano, všívám, jsem zvyklá to tak dělat, ani jsem si nevšimla, že v Ottobre to doporučují, návody nečtu (ani moc nemám jak, leda by ho začali vydávat v češtině).

laeela
14. jan 2015

@zuzkasim A co tam dáváš?
Já ničím nezpevňuji, zatím se mi nestalo, že by se někde šev vytahoval, nebo rozcházel.

laeela
14. jan 2015

@kornelia já jsem obvykle líná přendávat dvojjehlu a ještě mám vždy problém, kam dát tu druhou nit, takže zakončuji buď cikcakem nebo takovým účkovým stehem, moc voleb na stroji nemám.

vondandy
14. jan 2015

@bury , ja na ramena u pevnejsich upleti nedavam, ale u tahavych bambusu nebo viskozy ano ... mam tu spulku tkalounu sirokeho cca 3mm...schova se mi presne do OV stehu...

zuzkasim
14. jan 2015

@laeela Mě mamka švadlena řekla "do ramenního švu si přišij nějakou šňůrku", tak to dělám, nebudu čekat, až se mi něco vytahá nebo rupne🙂 A je fakt, že na spoustě kupovaných věcí to tak taky je, na některých ne, ale přece nemusím šít jak špatně placený Číňan 😎 Dám tam, co najdu, když si koupím oblečení, často na něm bývají tenké saténové stuhy, aby oblečení nespadlo z ramínka, tak někdy ty, nějaké jsem dokoupila, snažím se, aby to bylo aspoň přibližně barevné, jako samotné oblečení nebo nitě.
@kornelia Lemy zakončuju dle nálady buď dvojjehlou (ne vždy se mi chce povolovat napětí spodní nitě) nebo tříkrokým cikcakem, ten se mi i líbí. Místo této sady nití z Lídlu bych si koupila, co zrovna potřebuju. Jako někdy se hodí mít od každé barvy kousek, taky jsem si kdysi takhle koupila sadu v Ikea, ale džínová nit ti stačí jedna na dlouhé roky (pokud džíny a kabelky s takovým prošíváním nešiješ denně), na co perlovky, nitě s lesklým efektem? A speciální nit 10x, není ani napsaná, na co je speciální...

sislik2010
14. jan 2015

Tak mám ušito narozeninové tričko pro Veroniku. Aplikace je podlepený úplet a ta chlupatá teplákovina warmkeeper. Mě se líbí tak doufám, že Veru se to taky bude líbit. 🙂

ada21
14. jan 2015

Ahojte, chcela by som vas poprosit o radu, kupila som si stroj (Janome 920), a potrebujem poradit ako mam obnitkovat latku ked chcem nieco sit. Teda, ci mam pouzit ten overlokovy steh, alebo ci mam latku dvakrat zahnut aby sa neparala. Skusala som sit tym overlokovym stehom a tak mi to stahuje latku. Chcela by som skusit sit tutu sukne pre dcerku.

kornelia
14. jan 2015

@zuzkasim Praveze, ja pozeram len na tu jednu sadu, kde su len nite klasicke, nie tie perlovky a rozne ine s efektami, je tam sada 10ks normal farebna, klasicka (specialna) a ze vraj aj odolna, tak len preto sa pytam ci popis voskovana znamena nieco extra.

Takych perloviek ma mamina doma na kilogramy, co davno vysivala, ale teraz ich nikto nepotrebuje. Sem tam z nich nieco pouzijeme ak tvorime s dcerkou, xi. Radsej si objednam asi zo stoklasa, bude to lepsie.

javyb
14. jan 2015

@kornelia já jsem si ty nitě v lidlu kdysi koupila - nedalo se s nima šít, pořád se trhaly. Chtěla jsem je vyhodit,ale nakonec si je ségra vzala a že s nima bude šít - pak volala a letěly😀 Takže za mě určitě nebrat

lilly2711
14. jan 2015

Ahojte,
tak slubene fotky aspon niecoho, nech nevyzeram, ze nic nerobim.
Sila som viac, ale nic extra a vsetko to slo hned mimo dom.
Softky pre Mateja, zimusne tmavomodre s hnedym site za sialenych okolnosti, ked mi moj cholericky synator vrieskal do ucha, ze vonku je (1x tuto zimu ) SNEH ( urcite na 2 dni aj s cestou ) a on suuuuurne potrebuje softshellove nohavice. Ked som uz mala chut mu zalepit usta a zviazat ho, odisiel do izby otravovat Nellie a kym som nazehlovala reflexne nazehlovacky podarilo sa mu ju stopnut tak, ze si roztala bradu a ja som nechala zehlicku na gatiach a sla k nej. Nastastie, ze nazehlovacky nazehlujem cez handru, ta si to odniesla najvaic, ale aj na gatiach ostal tien od zehlicky 😠 ale ma co chcel.
Druhe su z letneho, ten sa u nas viac vyuzije 🙂 rovnaky strih, ktory Matovi na jeho vyzlovsku postavu najviac sedi.
Pas na patentky, lebo ked som mu robila softky do patentu cele, vyzeral ako by mal nazberanu suknu.
Cakaju ma este pre Juli, rovnaky strih, tiez je stihla a taky chalansky jej sedi najlepsie. Mala aj take dole uzke, ale vobec jej to nesedelo a ani ich nechcela. Chce take typicke chalanske, reperske 😀 ( na vrch je si schopna dat bielu bluzku, ale gate siroke )

palosek
14. jan 2015

Než zasednu k šiti, musím nasytit rodinu 😀