Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sussanah Tak já mám už 2 kojotrika - jedno proto, že se mi prostě líbilo, ještě z nětěhu doby... a jedno pro radost od spokojenec.cz... tak snad to zatím stačí, protože triko je pro mě zatím vyšší dívčí... (ale doufám, že i to jednou pokořím). Pak se určitě nezapomeň přijít pochlubit s výsledkem aspoň sem.
@rebelie tak to ti preju 🙂 Ja se po prognoze vahy malem sesypala. Nastesti nebyli tak presni a maly se narodil rozumne. Ale fakt, ze jsem stresovala zbytecne, je to fakt v pohode, kdyz se dotoho nevrta. Jedna holka mi rekla, ze deti se rodi proste presne takove, jake muze matka zvladnout 🙂 (vynechame-li nejake extremy)
kojotrikem se urcite pochlubim, ale na me stejne vsechno vypada jak pytel, takze to zas takove vzruso asi nebude 😀
ke kalendáři...myslíte, že to dělají naschvál tak ošklivý..já nevěřím tomu, že až to budou mít nafocené jako celek, tak že to bude vypadat líp 😀 😅
@alinn Zvířata si asi nijak neasistují, určitě ne v tom smyslu řešení případných komplikací... Jenže zas jsou samice zvyklé vidět rodit ostatní, navíc funguje přirozený výběr, takže třeba samice s těžkými komplikacemi v průběhu březosti prostě umře... To samé s těmi problémy při porodu. Lidstvo by kvůli neasistovaným porodům jistě nevymřelo, ale dnešní společnost tohle řešení (= nechat "slabší" umřít) prostě nepřipouští.
@ivuska.h no a odpadá jim právě ten strach z porodu..pro mě ta představa byla vždycky děsivá (teda žádné noční můry..ale spíš takové to "raději na to nemyslet")..a když jsem se porodem toho strachu zbavila..tak přišel další...já bych byla asi ta co vymře (teda já asi ne..ale mé potomstvo)
no nic, jdu spat nebo z toho rozeni a siti budu mit nocni mury 🙂
Já jdu taky, kdyby to na mě náhodo přišlo, ať nejsem úplně mrtvá...
vy toho naplkáte.... a koukám, že je z toho dobrá alternativa slepičárny :D ale ono to asi nějak souvisí, že ten, kdo chce dětem něco šít a nedávat hnusky, ale látkovky, přemýšlí i o porodu trochu víc než "obyčejná matka"
já snad někdy nafotim, co jsem našila, nějak nestíhám... brou noc!
@ivuska.h Takže ani ty nevíš, proč jsou duly rozdělený??? mě to přijde strašně divný. Mě vždycky vadí, když se skupina, která má "dobrý světonázor" a něco pozitivního a smysluplného přináší, rozštěpí. Ve mě to budí nedůvěru, o co jim vlastně jde, když se neumí dohodnout. Vždyť jim jde všem o stejné principy, ne? Grrr, proč se lidi furt musí hádat a dělit....
Teda po dnešním dnu se mi asi bude zdát o porodech a ve snu budu tlačit. To se budu bát ráno vzbudit, abych se nelekla, co jsem to porodila 😀 😀 😀
Dodělala jsem Mozartovy koule (http://www.apetitonline.cz/recepty/5455-mozarto...) a začínám se stresovat, že to všechno do štědrého dne fakt nestíhám. A ještě dočítat a plkat tady 😀 😀 😀
@martinkah vidím, že si dala do hromadky už objednávku. Keď si objednávala predtým z MTX solo, ako ti to navýšilo cenu?
žienky, podľa Vás je toto však vhodné pre manžela do domáce oblečenie-pyžamo?
@ucitelka70 ahoj, ja som si objednavala 4 kg ,
na Slovensko je poštovné do 5kg 310,-Kč (bez DPH20%)
do 10kg 365,- do 15kd 410,- (bolo to v lete, sad sa nezmenilo, je to kurierom)
uplety samotne stali asi 1500 Kč, doprava 372 Kč, takze pri takejto malej objednavke to postovne cenu na 1 bm dost zvysi..
@ucitelka70 ten uplet podla mna na pyzamo bude, ale na nosenie doma cez den v zime je to asi trochu tenke.. teda mojmu zmrzlikovi by v tom bola zima urcite 🙂
@martinkah díky za odpoveď...... aj tak je to lacnejšie ako u nás v metrových textiloch a ani také pekné látky nie sú..... veď tie obyčajné látky sú od 5 eur a vyššie.... aspoň u nás..... kupovala som takú ako obliečkovinu s detským motívom safari - a veru 1 bm stál 5 eur
@ucitelka70 podla mna na nohavice príliš tenké
@ucitelka70 u nas stoja vsetky oblieckoviny detske 4,15 za bm (a maju ich kooopu), flanel som kupila za 4,65 za bm
tak malé mesto - veľké ceny......
@monr Ahoj , to bambino som použila prvý krát, a u švagrinej som použila parfumované vlhčené obrúsky tak sa mi zdá že to bude stoho, ale už aj papáme všeličo zeleninku aj biele jogurty 🙂 Už je to trochu lepšie používáme teraz len klasické bavlnené plienky a natierame imazolom a sudokrémom a snažím sa ju nechať aj chýlku bez plienky a umývam jaj zadoček vodou tak chvala bohu sa to dáva do poriadku 🙂 Ušila som nohavičkové plienky z bambusového askamitu 🙂 už sa perú 🙂
Prikladám aj nové kapsovky vlastná výroba 😅

@alinn do krovi nejdu, je tam zima..