Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Dobré ranko všichni,
po noční jdu spát až s malou kol 9, takže vklidu dočítám...Velice se mi ulevilo, že nejsem sama...LÁTKOVÝ Maniak 😝 😀 😀 😀...já teď vyměňovaly zipy u zimních bund a spravovala to, co holky rozedraly 😒, To sem fotit fakt nebudu 😀 😀 Ale už mám další nápady a těším se až střihnu do nových látek from Prior 😀
Mimo jiné...zaujaly mě kolekce M.M http://www.dumlatek.cz/311-michael-miller a mnohé další nebo RB http://www.veselajehlicka.cz/riley-blake-design... 😵 😵
@bobocka to sa ti zdá, takéto argumenty som mala aj ja, aj môj muž, teraz keď nedám naáhodou cez deň látkovku (nie a nie sa odučiť, potvora), tak muž riadne frfoce. to pranie vôbec nie je také strašné, nahádzať do práčky zvládne ktokoľkvek z rodiny, a vyvešať na sušiak tiež, hlavne drobca to vždy bavilo, keď mi môže podávať veci pri vešaní. a nie je problém prať s detskými vecami, okakané sa aj tak prepláchnu po použití, niekto prepláchne aj ocikané. ja som právala každý druhý deň, niekedy každý, veď aj tých detských vecí sa za deň dokáže nazbierať dosť 😉 no a pokiaľ používaš lacnejšiu verziu (t.j. len pulky a klasické štvorce), tak argument, že je to drahé tu neobstojí. pre mňa je to hlavne na doma najrýchlejšie a praktické prebalovanie. no a na von, návštevy ti zopár lepších plienok bude stačiť.
Potom je to už len o tom, či sa ti do toho chce pustiť, alebo nie. 😉
a ak vieš šiť, tak potom je táto téma vhodná a našiješ si, a vyjdú ťa ešte lacnejšie
Dobré ránko dievčence SK. V tabulke sú doplnené odhadom prebytky v metroch, tak mi môžete napísať, ak niečo chcete a podla poradia zapíšem rovno do vašich stlpčekov a tak sa to automaticky započíta do výslednej ceny dolu pod tabulkou vpravo. Ale ešte sa bude pripočítavať poštovné a balno-strižné, tak to ešte nebude úplne konečná cena a hlavne po premeraní sa môže tie centimetríky trocha pohnúť. Jedniný problém je, že tmavomodrý finerib chýba 30cm, ten som až tak nenadsadila a tesne to netrafili ☹ @kajark @dankak @papajka7 môžem to ropustiť rovnomerne u vás, máte toho po dva metre, tých 10cm hádam nebude taký problém... prípadne aj ja z môjho kusok pustím... nedh je to spravodlivé 😉
@palosek a musela si meniť celé zipsy, to je straaašneeeeeee 😝 😖 nedalo sa to vyriešiť len jazdcom? Tiez som kúpila v sekáči vetrovočku ešte s vysačkou, čo nemá jazdec. Lepšie povedané, bol vo vrecku a na ten špirálový ho neviem navliecť 😠 zatial... tak uvidím, či idem meniť celý zips, alebo sa mi to nejako podarí... ale za euro m to netrápi, ked to aj pokašlem...
baby hodte mi link na tabulku.. vzdy zabudnem ulozit :( nech to tam ocumnem 😀 dik
přeji dobré ráno všem.
@bobocka ten čas se vždycky najde, i u více dětí. Já mám teda zatím jedno, už jen s plínkou na noc, ale jsem přesvědčená, že to zvládnu i s druhým. Když si koupíš uzavírací kyblík, tak není vůbec nic cítit, samozřejmě když ho otevřeš tak to jo, ale není to taková hrůza. Z pokakané plínky odstraníš hovínka, přetřeš žlučákem a hodíš do kyblíka. Na separačky bych úplně zapomněla, já teda používala flísové, pár jsem jich koupila a pak jsem stříhala starý mikiny. ze začátku jsem prala každej druhej den a potom to zvýšila na každej třetí den a mezitím nějaký plínky našila. Nepřebalovala jsem každý čůrnutí ale tak po dvou až třech hodinách jako i jednorázovky. čas na věnování se dětem bych paradoxně viděla při látkování. Řekla bych, že většina mamin co jsou tady na diskusi se svým dětem věnuje mnohem víc než leckterá jednorázová matka a hlavně o všem víc přemýšlí, co je pro dítě nejlepší.
@zojec https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...
tabulka je zamknutá, tak len mne, nech sa mi to tam nerozhasí a viem, čo sa opravuje 🙂
@monr oni to majú také super, že najprv majú nový tovar - 1. týžden, 2týžden tiež, len s tým, že ked vymákneš šťastnú hodinku, tak za 50%. Dalsie dva týždne je odpočítavanie od 3,5€...3...2,5 a teraz je 1€ a tuším zajtra posledný den za 0,5€. Ale stále tovar doplnajú, tak som tam bola tento týžden asi 3x, ked som bola po chlapcov. Inak majú pobočky kadetade http://www.humana.sk/?page=onas
Inak mám tu veeeelku kopu Ottobre!!!!! Mužíček skočil zo skôlky na poštu a doniesol mi ich, sa vytešujem 😀
práve volal DHL kuriér, za chvílu budem mať plnú obývačku MTX!
Zdravím všechny a mám pro vás zprávičky od Crawler k hromadce MTX
stále ještě zbývají tyto přebytky:
- jednolíc flowers: 3,62 m!!! http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
- BIO oboulíc přírodní: 2,45m
- finerib bambus/lycra sv.růžový: 2,75m
- patent žlutý 0,6m
@lenasss ty jsi chtěla 1m oboulícu čoko-tyrkys-sm.modrý, ale je již jen 0,8m, prosím, napiš crawler, jestli máš zájem i o těch 0,8m
Holky, zkuste si to prosím rozebrat, Evča v tom má dost peněz a hlavně tu růžovu a kytičkovou nemá jak využít.
Bylo by príma, kdyby se přebytky rozebraly do soboty, pak bych se pro balíky mohla v neděli stavit a odvézt je všechny do Pardubic na poštu, v Chrasti mají docela omezenou kapacitu.
@season právě, že celý zip. U jedné bundy byly vytrhnuté 3zuby 😠 Ale ta byla do hodinky hotová, bylo to rovné šití...teda v mém podání 😅 né až tak rovné 😅 Ale je to dobrý a dá se nosit. Už je vypravá, usušená 😀 ALe ta druhá, má šálový límec, který dělá stojáček...dlouhý zip...no vlnilo se mi to a v místě sešití toho límce a zbytku látky ...to bylo něco přišívat...křivé... děs...a když jsem to přišila rovně, bylo to blízko u zoubků, takže nešlo jezdcem zapnout. Vždycky, když jsem najela patkou na ten "kopeček" látky...mi to pak sjelo do křiva...to nejde ani popsat, Myslela jsem, že v tom jednom úseku našiju nějaké aplikace, ale kolegyni (to byla její bunda 😠 ) to tak stačilo, že ...prý to je super"...mě to sice super moc nepřišlo...asi byla jen milá 😅 😅 😀 😀

@kryska5 jo jo animal ..a zrovna na ní mám dotaz 😀
@animal prosím tě, jak voní lavandin..je to stejné jako levandule?