Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
to jo, ale člověk se snaží, co může 😀
ahoj, se těšim na zejtra, večer bude můj 🙂 doufam, že mládě bude pěkně spinkat, abych mohla došít ty resty co tu mám 😠
včera jsem ušila jen nepropustnou podložku do postele, tak jí mhd vezme k jeho babičce... a jinak se vůbec nedostanu ke stroji, páč ho mám v pracovně a tu teď celej víkend od rána do večera okupuje mhd se starším synem a hrajou nějaký debilní hry na pc 😝 už mi s těma hrama pijou krev 😠 😠
@caramilla ako robíš domáci jogurt? aj ja zvyknem...... ale kým je drobec malinký, tak sa bojím aj pre nás, nie že chytí nejakú salmonelu....... vyhrala dcéra pred 3 rokmi jogurtovač - tak v tom robievam, predtým som robila iba v tupperware profimise, ale rada vyskúšam aj nové rcp. 😉
Tak biochemie v pořádku, zítra budu konzultovat s naším Dr. ještě stav během noci po telefonu, v úterý bakteriologie a pak se uvidí... Teď mám boj s ní, aby něco vypila 😖
@mima2011 Tak Jasmínka byla do 15 měsíců 100% zrdavá, jen 3 rýmičky, ale to nestálo za řeč, nebylo třeba odsávačky, kapek, zvednutí hlavičky na spaní, horečka nebyla, nic. První nemoc se rozjela po očkování v 15měs. A od té doby prakticky neustále nemocná. Tedy jen vizorky, zatím nic vážného. Zřejmě kombinace rozhozené imunity očkováním, blbého počasí a neustálého kontaktu s bacilama u svých bratranců (chodí tam denně večer jak do školky a ten starší nosí celé široké rodině už od září bacily ze školky🙂. Jasmínka od září do října bacily jediná v pohodě zvládala a nikdy se ničím nenakazila a po to očkování chytne úplně všchno ☹
Tak držím pěsti!
@ucitelka70 Ne, já nedělám jogurt, kupuju ho. Ale je domácí - kamarád ho vyrábí. Je to jen mléko + jogurtová kultura, nic jiného🙂 Oni mě i říkali, jak se to dělá, že se to zahřeje na x stupňů a pak přesnou dobu někde nechá v teple atp. Ale na to já nemám čas, to si to radši koupím 😀
ahojte. este v novembri som si objednala cesky bmb flíz a teraz sa idem dokopat usit vkladacky. Len som zabudla, ked idem zosivat dve vrstvy, ktora strana ma ist dovnutra a ktora von (k pokozke) ? poradite mi? vdaka
@caramilla aj my tak robíme, zohriať mlieko na 40 stupnov, zamiešať 1 biely jogurt - najlepšie s bifidusom a zapnem jogurtovač na 6 hodín, dám potom do chladu na 6 hod. a už sa môže jesť....
Baby, pokiaľ ide o šitie - blbec deň.. Tretia zlomená dvojihla za posledné dni... Mám s ňou problémy odvtedy, čo šijem overlockom - namiesto falošného overlockového stehu na klasickom stroji. Napríklad dnes som prišila do pyžamkových gatí pás z patentu s gumou vovnútri a chcela som to ešte zvrchu prešiť dvojihlou - podľa návodu. Keď som sa dostala na miesto, kde bol hrbolček - zošité dva diely nohavíc, ihla kaput. Používam kráčajúcu pätku.. keď sa pätka dostane na ten malý kopček (kde je viac vrstiev látky), netrafí sa do toho oválneho otvoru, v ktorom sa má vrámci pätky pohybovať a ťukne do pätky - ako keby ju to ťahalo dozadu. Keď som pre pár dňami na tričku takto zlomila dve, došila som to tak, že cez kritické miesta, "hrbolčeky", som tých pár stehov prešla ručne, krútila som pomaly kolieskom. Dnes som nebola taká opatrná, nechala som šiť mašinu a zasa zlomená dvojihla..a je zaujímavé, že vždy sa zlomí iba tá ľavá ihla z nej.. upevnené som ich mala, myslím, správne, dávam na to pozor, žeby boli všetky krivé, to sa mi nezdá. Šila som obojlícy, okolo 220g/m2, na OL štvornitkovým stehom, nastavenia také ako od výroby - tie čísla vyznačené čiernym (Brother 3034d).. žeby to bolo tým, že to mám obnitkované veľmi husto?? falošný overlockový steh je taký redší, nemám toho našitého nejak veľa, ale už pár vecí som predtým bez problémov - ešte bez OL - tou dvojihlou pošila. Stroj Veronica Optima 200, doteraz bez jediného problému..
ďakujem, ak ste dočítali do konca 🙂 ak ste náhodou niektorá mali podobný problém, dajte vedieť 🙂
@ucitelka70 do IP, tabulka je zamknutá 🙂
@martinkah S dvojjehlou já takový problém neměla. Dvojjehlu mám ted poprvý, nebo teda už jsem ji měla na škole, ale nějak mi to s ní nešlo tak jsem to vzdala, ted jsem ji koupila a bez problémů pracuje jak má. No asi musíš fakt dávat pozor na ty hrbolky a hlídat jak ta jehla jede aby ti netukla do tý patky. Já jsem to zažila nedávno ale se stretchovou jehlou, taky jsem něco prošívala po overlocku a ohnula jsem si ji o patku a musela vyhodit.
@mehlo nedúfala som, že vôbec niekto zareaguje, vďaka 🙂 ohnutá alebo zlomená ihla je jedna vec, druhá je, že asi budem už sadať za stroj iba s ochrannými okuliarmi, aby som neprišla o oči.. minule mi jeden úlomok ťukol do pery, teraz sa jeden ešte niekde povaľuje po obývačke, musím ísť povysávať (ale tak, aby zasa nechýbal kúsok rozsypaného Lega 🙂 ) zaráža ma, že tento problém mám len chvíle, čo sa môj šijací kútik rozšíril o overlock, ktorý mal moje šitie posunúť na oveľa vyšší level 🙂
@kalman To se bude líbit @terezita
@martinkah jo, taky jsem už dostala jehlou vedle oka - a bylo to zrovna ve chvíli, kdy jsem šila s Jasmínkou na klíně! Prdla mi jehla na OL.
@ivuska.h Ivu, hexa ne. Nevím, jak se ta vakcína jmenuje, asi to bude to, co jsi psala. Zarděnky v tom měly být a ještě něco, ani si to nepamatuju. Vysypal to na mě v rychlosti... Je to nějaká klasika, co se píchá povinně v 15m.
Ahooooj, ja uz vas asi nedoctu nikdy, byla jsem zase ctyri dny u babicky bez netu, takze mam skluz asi milion stran, chjooo 😅
uteklo mi neco zasadniho, nova hromada?😀
@neu.sona tady na těch stránkách je taky spousta návodů a videi http://www.garnstudio.com/lang/cz/kategori_over...
někde mívají i v obchodech s vlnou společná pletení, kde se můžeš většinou zdarma učit. Např v Českých Budějovicích a v Prostějově
@martinkah jé tak to je špatný. Mně teda ta zlomená jehla většinou zůstane dole, takže do obličeje mi nevystřelí a ten druhej zbytek je našroubovanej. Ještě že mám ty brýle a někdy mi Petula pro jistotu ještě dává helmu na hlavu, co měl v hračkách a mhd to komentuje " jo máma pracuje tak musí mít ochranný pomůcky"
@kalman šikovnica.... parádne
@caramilla tak to byl priorix - zarděnky, spalničky, příušnice jestli to píšu dobře. Já si ji nechala odložit v 15m, ale doktorka mi to odložila na směšných 18m 😀 tak doufám, že M. bude alespoň pokašlávat nebo my doma budeme nemocní, abych to mohla ještě dále a dále oddalovat. Je to živá vakcína a dítě i doma musí být všichni zdraví v době očkování.
ahojki holky, vy jste ukecané, samí marodi,u nás to taky marodí, už týden ael je to na ustupu 🙂
@animal mně se povedlo oddálit do 20m, ale to už byla hrana, byl vyskyt neštovic v okolí 🙂 teď měla jít malá na přeočko, pro změnu řádila v okolí nemoc - pusa, ruka noha takže tak a ted byla malá nachlazená. jsem zvědavá kdy tam dorazíme 😀
no jinak M. měl jeden den teplotu a konec. zatím vypadá dobře a opět přes den nespí 😀 😝
@aerin Vítej, hele vůbec nic ti neuteklo, my tu celý víkend řešíme jenom nemoci nemoci nemoci. Kdo kolik naměřil, kdo byl kdy na pohotovosti, kdo se kdy posral, poblil... Fakt nic moc 😀 😀 😀
@animal Hm, tak to bude ono. Teď jsem pídila v paměti a ona před tím byla nemocná už jednou. Právě asi 14 dní před očkováním měla chřipku. Takže to asi není jediný vliv. Ale to s tou nemocností okolo jsem nevěděla - kluci jsou právě vedle u švagrové furt nemocní a Jasmí tam s nima je furt:( Já jsem i říkala, že by se děti neměly očkovat na podzim a v době chřipek:(
No, chyba, měla jsem zavolat, že máme rýmu a nemůžeme přijít...:(
A co je to za vakcínu teda v těch 18m? Mám se pokusit to nějak obstruovat teda?
Holky, není tu mezi námi / vámi někdo, kdo letos absolvoval přepisování rodičovského příspěvku na otce dítěte kvůli změné jeho délky, resp. jeho výši? Ležím v tom už celý víkend a vůbec nevím, jak na to.. 😒 Bych potřebovala přesný návod.. Pro blbý... 😀 Předem moc díky!

@kryska5 musím sa kuknúť, čo je to za značka, asi polyesterové - nič extra, nie pružnou niťou...... pohľadám foto a pošlem ti IP, to viem, že na takom umelom bielom špulíku sú namotané...... no a nepoviem, kde tu to puklo časom, ale hlavne tým, ako sa prali a žmýkali.....