icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

aerin
23. jan 2012

@ngvadi hele jeste ne😀 ale tak nejak se asi schyluje...

ivuska.h
23. jan 2012

@caramilla Kompenzuješ jí nějak ztracené minerály? Kulíška asi nevypije, tak zkus aspoň silný vývar (masový nebo zeleninový, to je fuk). Z toho jí totiž může být blbě, když to má rozhozené, vpodstatě obdoba kocoviny...

ivuska.h
23. jan 2012

@macin73 Se mi to poslalo brzo... Ještě ja pak posilující dávka, ale nejdřív 6 měs. po poslední dávce z těch 3, takže to záleží, jak vám to vychází... Prý by to mělo být před 18. měs. věku.

barcav
23. jan 2012

@daisyr ano to jsou tréningáče 😀

caramilla
23. jan 2012

@ivuska.h No, ona nic jiného než polévky z vývaru teď už několik dní v podstatě nejí. Teda ještě čerstvej jablečnej kompot a jogurt. Jinak jí nic nechutná, nic nechce. Vývar většinou zeleninový, včera měla od babičky i masový, ale moc jí to nejelo, ale něco snědla. Já myslím, že jí je blbě hlavně z těch hlenů, Dr. říkal, že je hodně moc zahleněná.

Jinak na kašel super pomohla ta černá ředkev, už kašle o dost míň a líp🙂 A hrozně jí to chutná, když řeknu "dáme medicínku", tak se jí úplně rozzáří očíčka 😀

caramilla
23. jan 2012

@ivuska.h Ivu, mylly nemá na materiály žádné certifikáty? Jen u těch PUL tu prodyšnost? JInak nic? Abych věděla, co mám říkat, když se mě někdo na to ptá, chci mít jasno, dík 😉

macin73
23. jan 2012

@ivuska.h no to víš, že jsem hned mrkla do očkovacího kalendáře a 3. dávky obého měla koncem července (měla schéma 3. měsíc, 4. měsíc, 5. měsíc), takže teď by byla očkovaná 7 měsíců od poslední dávky...

jam3
23. jan 2012

@caramilla
Chápu, jak ti je, já jsem si něčím podobným prošla v půlce prosince u Damíka-vše začalo píchaným uchem a atb, která zvracel a byl ukrutně zahleněný, takže pak zvracel všechno, i mlíko, doktorka hrozila nemocnicí. Říkala tehdy, ať do něj dostaneme jakékoli tekutiny, že nevadí, pokud trochu zhubne, ale musí být zavodněný-u nás zabrala nakonec naředěná bio mrkvová šťáva.
Nechci tě strašit, naopak dodat sílu a víru, že bude dobře. U nás se to zlomilo po čtyřech dnech, začal pořádně přijímat tekutiny a velmi rychle pookřál. Důležité jsou tekutiny, minerály a vitamíny, je přirozené, že nic nechce a na nic nemá chuť, ty tekutiny jsou stěžejní, jen co se jí uleví, tak začne baštit.

caramilla
23. jan 2012

@jam3 pití sice není nějak super, ale tekutiny se do ní snažím nacpat. V noci jsem jí dělala i sunar, furt kojím, furt jí nutím čaj, který nechce, ale po doušcích upíjí celý den. Polívka je taky dobrá a teď do ní rvu kompot.
Jen se mi teď zase hrozně posr. už dneska podruhý:(
Mrkvovou šťávu jsem zkoušela a musela jsem jí vypít sama🙂

herminka
23. jan 2012

Holky, prosím, poradily byste mi? Chtěla bych si našít bambusové vkládačky cca 60x10 cm, uvažovala jsem o 3 vrstvách českého bambusového flísu, ale jak teď brouzdám po šijemdětem, říkám si, jestli neudělat jednu či více vrstev z bambusového semiše nebo froté - jde mi o to, aby vkládačky nebyly příliš silné (ale zas aby byly dost savé) a samozřejmě též o cenu. Ale další věc je, že jsem věčný začátečník v šití na stroji, tak aby se s tím snadno pracovalo. Nejsem náročná, že? 😀 Díky předem za odpovědi-

caramilla
23. jan 2012

@herminka Na práci nejlepší č. bamb. flíz. Moc silný to není. Taky mám ze 3 vrstev. Aksamit je tenčí, ale hůř se s ním pracuje.
Nejlepší poměr tloušťka / savost má konopný flíz. Na dotyk nejlepší aksamit.
Já mám vkládačky různé. Vždy ale konopí uvnitř + na dotykovou vrstvu aksamit nebo č. bamb. flíz (příjemnější je aksamit, flíz po čase žmolkatí), konopí na dotyk je moc hrubé, to jen dovnitř.
Tak nevím, jestli jsem to ještě více nezamotala 😀

mehlo
23. jan 2012

@herminka jednoznačně č. bambusový flís 3 vrstvy. Aksamit je nejjemnější na prdelku ale šíleně se z něho šije a stříhá

terezita
23. jan 2012

@sufik1 tohle je nova.. jestli by me vzali zpatky tam, kde jsem byla, to jeste ani netusim.. zatim se mi nikdo neozval 😅 ale nechce se mi tam! 😀

herminka
23. jan 2012

@caramilla @mehlo Holky, moc děkuju. O aksamitu jsem právě někde četla, že klouže a blbě se s ním pracuje, na ten jsem neměla ambice vůbec 😀 Žmolkování mi nevadí, je to na zadek, ne na výstavu.

aerin
23. jan 2012

holky prosim jenom rychly dotaz, kde a pod cim sezenu strecovy jehly do OL? (existuje to, ze jo?😀)
u myho stroje je psany ze muzu pouzivat jenom jehly s oznacenim 2022 a byly k tomu v blistru dve modry stejny jako byly ve stroji s oznacenim 14/90 a dve oranzovy s oznacenim 11/80...tak jsem vydedukovala ze to budou ony, ale nemuzu je nikde na netu najit... 😖

animal
23. jan 2012

@aerin to zkus hledat pod značkou jehel, neměla jsi přiložené jehly schmetz? já měla u OL schmetz, ale používám standardní zn.Akra 🙂

aerin
23. jan 2012

@animal ty co mam jsou singer
zadala jsem do vyhledavace primo to oznaceni a nic mi to nenaslo, akorat navody ke strojum 😝

caramilla
23. jan 2012

@aerin tý jo, tak mě tam jdou univerzální, naštěstí! 😀
@herminka Ony ty žmolky můžou být na zadeček takový škrabací 😀 Ale pokud se dává separačka, tak je to stejně šumák. Aksamit, pokud ano, tak přilepit lepidlem Kores a šít kráčející patkou 😀

mehlo
23. jan 2012

@aerin no strečový jehly do OL jsou stejný jako do rovnostehu. A to číslování je nějaký divný. Ty modrý to jsou klasický nestrečový a když píšeš oranžový, stretch bývají většinou žlutý. No možná ty Schmetz, ty neznám kupuju taky obyč. Akry a mám 130/705H velikost 75. Stretch jiný nepoužívám, myslím že bývaj i v 90, ale ty jsem nikdy neměla. A ty máš OL singer?

season
23. jan 2012

@monr jojo 😉 chalani mi už nedali tak ako predtým noci a už osm to chcela dorobiť. Teraz to prevážim, aspoň približne a vyrátam podla http://cennik.posta.sk/# aby ste mohli poslať peniažky. Len nesmiem zastať, aby som nezaspala 😀

aerin
23. jan 2012

@caramilla @mehlo jako univerzalni jaky? tak ja nevim, jako mne tam mozna taky jdou strcit ty samy co do rovnostehu, ale moc to nechci zkouset, protoze v navodu pisou toto:
tento stroj pouziva plochou prum. jehlu....nepouzivejte standardni jehly urcene pro domaci sici stroje...pouzivejte pouze jehly cislo 2022...

monr
23. jan 2012

@season a už potom ťa čaká len odvoz na poštu a vegeeeeeeeeeeeeeeeet 🙂

aerin
23. jan 2012

@mehlo jo a OL mam Merrylock, kombinaci OL/COL

mehlo
23. jan 2012

@aerin no tak to je blbý. tak to budeš muset sehnat ty co tam píšou. Podle popisu je to průmyslová jehla, to ani nevím, že by v nějaké galanterce bylo. Jestli nebudeš muset do nějakýho eshopu, kde se ten tvůj stroj prodává a tam by ty jehly měly mít, pokud to není nějakej starej typ, ale to určitě musíš sehnat, to by přece nešlo aby se nedaly sehnat jehly na stroj co se používá. Merrylock to je značka nebo název? já se zkusím podívat jestli něco nenajdu.

aerin
23. jan 2012

@mehlo no ja jsem si myslela, ze to je nazev a ze je to Brother, ale ted jsme zjistili, ze to neni origos brother, ale ze to brother distribuuje, takze to je asi primo znacka...

mehlo
23. jan 2012

aerin našla jsem http://shop.singer.cz/prislusenstvi-nuzky-nite/... http://shop.singer.cz/prislusenstvi-nuzky-nite/... ten první odkaz je na kombinaci už nevím přesně jaká síla a ten druhej tam je 5 ks myslím 14- to jsou vlastně ty 90

mehlo
23. jan 2012

@aerin vypadá to že je to Singrovka, aspon podle těch jehel bych to tak chápala

aerin
23. jan 2012

@mehlo diky...tak v tom prvnim odkazu pisou 11, 14, 16, to budou teda asi ty 11/80 a 14/90 co mam ja...16 nevim, ve druhym odkazu je taky na krabicce 11 a 14
ale fakt nikde neni na jaky materialy teda co je...:-/ tak ja asi zajdu do nejakyho kamennyho obchodu se zeptat....nebo zavolam primo na Brother, kde jsem ho kupovala...

monr
23. jan 2012

@caramilla no ako je na tom Jasmi? klesla jej teplota?

caramilla
23. jan 2012

@monr zatím bez teploty. Přes den byla i dřív většinou celkem OK, dneska ani lehká teplotka, určitě je to lepší. Snědla i skoro celej banán🙂 Tak uvidíme večer, snad by to už mohlo být OK. Jen má zase pro změnu průjem:(
Díky za optání 😉