Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@jam3 jé, tak přeji hodně štěstíčka u zkoušky!
@caramilla K tomu střihu kalhotek... mě také nevyhovuje všechno, takže každý hold má jiné půlky a jiné nároky atd. takže všem prostě nevyhovíš, i když bys chtěla 😀 Mně se ten tvůj střih líbí, ale také se bojím, že se mi to bude zařezávat (ještě nemám vhodný materiál na vyzkoušení), ale já si kaťata možná více vykrojím, to se mi osvědčilo, že bývá u mě lepší.
@dugyna krásná soupravička, to je nějaký velur?
@dugyna ono to vypadá takové leské na fotce, že mi to ani jako fleece nepřipadá 🙂 Střih mám někde v ottobre podobný, takže nemusíš hledat, ale díky za ochotu!
A cena té lem, gumy je za 1 metr. Osobně s ním nemám zkušenosti, tak nevím, zda je lepší než jiné... ale mají krásné barvičky.
@lillyzelvicka Merino na něco - jako částečně ti to ovlivní ty schopnoti merina, když pod to něco dáš... Bude to jak svetr/mikina, ebude tam ten pocit sucha, když je to mokré, ale hřát to bude... Co ale naděláš, že? A nezkoušelas nějaké směsové merino? Mně třeba 100% merino když se spotím taky nedělá úplně dobrotu... Aj děckám dávám Cosilana merino-hedvábí nebo merino-bavlna-hedvábí a je to ok a zas je to víc funkční než úplně bez merina...
@michamicha Na tomto principu funguje vlněný obdelník (VO). K zadku něco savého na to VO (zkoušela jsem i z flísu a fungovalo to taky, i když hůř... U ležáka bych ho nedala. Podle mého by mohl fungovat i Pul, ne?) a něčím zafixovat (u dítka ti byly zavazovačky). Ten VO se dělá o fous větší než to savé vevnitř... Má to jednu nevýhodu - nesmí se čůrat do boku... Ale v létě jsem toto balení u dítka používala ráda...
@daisyr maju krasne farby len http://detivbavlnke.sk/product_detail.php?q=gal... tuto je za 0,30 /m a teraz neviem ci je ta z mylly lepsia
@dugyna jo, to bude asi ta klasická, co my máme ze Stoklasy na deitvbavlnke,
mylly lemovačku měla tuším @season a možná i @maly_prcek Třeba poreferují 🙂
@mikulka45 určitě se přidej, pak pošlu hromadně, ať máte lepší poštovné a vy si už rozpošlete
ahojte, add co pod merino supravu... davate na hole telo? a na nozicky co davate? nejake speci ponozky? ci mate tiez merino ponozky? a viete niekto porovnat mylly merino a merino z detivbavlnke? ktore je prijemnejsie? diky
http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2012_1/i...
tieto saty by mohli byt site z veluru? vdaka
@dugyna jj, ty šaty jsou z veluru... Velur je takové to sametové, je to takové tlustší... Na zimní soupravičky, šaty, overálky... super, ale já tam těch 20% uměliny teda cítím... Ale je to fajn a tyrkys barvička je k sežrání 😉
AD MYLLY
Holky, nemáte prisííím některá zkušenost, které riby jdou k bambus potiskům????? Popř. kdo ví i ty jednolícy atd. Že bychom ti tam hodily do poznámky, aby jsme věděly, páč já třeba auta moc nemám s čím kombinovat, tak abych si to zrovna popasovala... Ty vzorníky jsou taky dost přibližné...
Díííík moc.
@maly_prcek ja som pozerala ten velu na myly..preto mi napadlo ze z toho by som mohla..ale vidis zase ked niekam ideme aj z toho aksamitu by to bolo fajn. nechapem tu vetu ze tyrkysa barvicak je k zrazani..treba ho vyzrazat?vdaka
@maly_prcek Nechceš po vzoru @terezita dát třeba kontrastní lem, kdyby se ti nehodilo barevně nic v barvě? To už dopasuješ snáz...
Ad velur,..no umělina tam teda fakt je cítit, ale zase to NIC praním nedělá a se sušičkou to ani nechytá chlupy...
No tak jsem se zapsala do mylly tabulky, poté, co jsem viděla konečný součet, tak jsem zredukovala na polovinu a teď se mám koukat ještě po velurech? No asi neodolám, ...
@ucitelka70 látky nádhera 😀 to sa bude šiť , hurááááá
dekuji všem za chválu motýlikú 🙂
jo ták 😀 tak to jo..jo a rozlišuješ ještě mezi tím když to pruží a když to nepruží? 😀
@alinn 😀 😀 😀 akorát jsem byla líná říkat (psát) to slovo "bambusový" a "bavlněný" ... když jsem to jeden čas používala častěji, tož jsem pak měla jen aksamit a velur...
BTW ono pruží obojí, akorát ten bambusový "svinsky" hodně při šití 😀 😀 😀 už se těším, až začnu šít...K narozeninám dostanu předplatné, tak čekám, kdy dojde první číslo (a jako dárek jsem si vzala to Ottobre se sloním trikem) - MHD objednával teď o víkendu...

@dugyna netreba, daj mi vedieť, potom za nejaký čas, keď bude niekto nosiť to merino 😉 Tá lemovacia v tabuľke je za meter predpokladám