icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kryska5
30. jan 2012

@dugyna netreba, daj mi vedieť, potom za nejaký čas, keď bude niekto nosiť to merino 😉 Tá lemovacia v tabuľke je za meter predpokladám

kryska5
30. jan 2012

@mikulka45 z toho interlocku, z ribu som zatiaľ nešila, nemám ani kráčajúcu ani OL a bez toho sa to vraj príšerne krúti čo tu baby dávnejšie písali 😕

daisyr
30. jan 2012

@jam3 jé, tak přeji hodně štěstíčka u zkoušky!

@caramilla K tomu střihu kalhotek... mě také nevyhovuje všechno, takže každý hold má jiné půlky a jiné nároky atd. takže všem prostě nevyhovíš, i když bys chtěla 😀 Mně se ten tvůj střih líbí, ale také se bojím, že se mi to bude zařezávat (ještě nemám vhodný materiál na vyzkoušení), ale já si kaťata možná více vykrojím, to se mi osvědčilo, že bývá u mě lepší.
@dugyna krásná soupravička, to je nějaký velur?

dugyna
30. jan 2012

@kryska5 lebo na detivbavlnke ho maju za 0,30/m tak sa preto pytam...
jasne dam ti vediet, dnes mozno skusim nejake gature usit pre seba a malu..takze budeme nosit 🙂

daisyr
30. jan 2012

@kalman krásná soupravička s motýlky, malá bude parádnice

dugyna
30. jan 2012

@daisyr dakujem za pochvalu. to je obycajny flees kupeni v ba, a strih je burda ...teda taky co mozes iba 1ks kupit..pozrem ti aj cislo ak chces.

daisyr
30. jan 2012

@dugyna ono to vypadá takové leské na fotce, že mi to ani jako fleece nepřipadá 🙂 Střih mám někde v ottobre podobný, takže nemusíš hledat, ale díky za ochotu!
A cena té lem, gumy je za 1 metr. Osobně s ním nemám zkušenosti, tak nevím, zda je lepší než jiné... ale mají krásné barvičky.

maly_prcek
30. jan 2012

@lillyzelvicka Merino na něco - jako částečně ti to ovlivní ty schopnoti merina, když pod to něco dáš... Bude to jak svetr/mikina, ebude tam ten pocit sucha, když je to mokré, ale hřát to bude... Co ale naděláš, že? A nezkoušelas nějaké směsové merino? Mně třeba 100% merino když se spotím taky nedělá úplně dobrotu... Aj děckám dávám Cosilana merino-hedvábí nebo merino-bavlna-hedvábí a je to ok a zas je to víc funkční než úplně bez merina...

@michamicha Na tomto principu funguje vlněný obdelník (VO). K zadku něco savého na to VO (zkoušela jsem i z flísu a fungovalo to taky, i když hůř... U ležáka bych ho nedala. Podle mého by mohl fungovat i Pul, ne?) a něčím zafixovat (u dítka ti byly zavazovačky). Ten VO se dělá o fous větší než to savé vevnitř... Má to jednu nevýhodu - nesmí se čůrat do boku... Ale v létě jsem toto balení u dítka používala ráda...

dugyna
30. jan 2012

@daisyr maju krasne farby len http://detivbavlnke.sk/product_detail.php?q=gal... tuto je za 0,30 /m a teraz neviem ci je ta z mylly lepsia

mikulka45
30. jan 2012

@daisyr ahoj, prosím ťa môžem sa aj ja votrieť k tej hromádke mylly, tie látky vyzerajú úžasne a aj si ich tu tuším všetky chválite 😉

daisyr
30. jan 2012

@dugyna jo, to bude asi ta klasická, co my máme ze Stoklasy na deitvbavlnke,
mylly lemovačku měla tuším @season a možná i @maly_prcek Třeba poreferují 🙂

@mikulka45 určitě se přidej, pak pošlu hromadně, ať máte lepší poštovné a vy si už rozpošlete

kajark
30. jan 2012

ahojte, add co pod merino supravu... davate na hole telo? a na nozicky co davate? nejake speci ponozky? ci mate tiez merino ponozky? a viete niekto porovnat mylly merino a merino z detivbavlnke? ktore je prijemnejsie? diky

dugyna
30. jan 2012

@daisyr diky. no no moje prve vrchnaky mi bude asi stacit aj klasicka 🙂

dugyna
30. jan 2012

http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2012_1/i...
tieto saty by mohli byt site z veluru? vdaka

mikulka45
30. jan 2012

@daisyr tak dík, večer tam pošmejdím, čo by sa mi páčilo, teraz ideme von, keď je tak krásne 🙂

medvi11
30. jan 2012

@dugyna na ně se chystám taky, z bambusového aksamitu, z veluru se to bude šít o hodně líp (ale ten aksamit mi tu leží už dlouho a za chvíli máme rodinnou oslavu - babi a děda dětí mají oba 70....), tak ať Jana nedělá ostudu 😀

maly_prcek
30. jan 2012

@daisyr @dugyna Mám ji doma, ještě jsem ji nešila... Oproti té z dětivbavlnce je tenší, pruží +- stejně, je příjemnější na dotek a nepůsobí tak uměle...

Dobře, stejně potřebujem svrchňáčky, tak já do ní střihnu a pak napíšu 😀 😉

maly_prcek
30. jan 2012

@dugyna jj, ty šaty jsou z veluru... Velur je takové to sametové, je to takové tlustší... Na zimní soupravičky, šaty, overálky... super, ale já tam těch 20% uměliny teda cítím... Ale je to fajn a tyrkys barvička je k sežrání 😉

maly_prcek
30. jan 2012

AD MYLLY

Holky, nemáte prisííím některá zkušenost, které riby jdou k bambus potiskům????? Popř. kdo ví i ty jednolícy atd. Že bychom ti tam hodily do poznámky, aby jsme věděly, páč já třeba auta moc nemám s čím kombinovat, tak abych si to zrovna popasovala... Ty vzorníky jsou taky dost přibližné...

Díííík moc.

dugyna
30. jan 2012

@maly_prcek ja som pozerala ten velu na myly..preto mi napadlo ze z toho by som mohla..ale vidis zase ked niekam ideme aj z toho aksamitu by to bolo fajn. nechapem tu vetu ze tyrkysa barvicak je k zrazani..treba ho vyzrazat?vdaka

kajark
30. jan 2012

@dugyna k zožraniu pise maly_prcek 🙂 nie.. zrážaniu...

maly_prcek
30. jan 2012

@daisyr @dugyna Ad lemovací gumička - porovnávala jsem to teda s naší sijemdetem a ta je ta z USA, Stoklasí neznám.

@dugyna K sežrání = je kráááásná 😉 Vidiš, jazyková bariéra 🙂

medvi11
30. jan 2012

@maly_prcek Nechceš po vzoru @terezita dát třeba kontrastní lem, kdyby se ti nehodilo barevně nic v barvě? To už dopasuješ snáz...

Ad velur,..no umělina tam teda fakt je cítit, ale zase to NIC praním nedělá a se sušičkou to ani nechytá chlupy...
No tak jsem se zapsala do mylly tabulky, poté, co jsem viděla konečný součet, tak jsem zredukovala na polovinu a teď se mám koukat ještě po velurech? No asi neodolám, ...

kalman
30. jan 2012

@ucitelka70 látky nádhera 😀 to sa bude šiť , hurááááá

kalman
30. jan 2012

@mikulka45 je to tenká bavlnená tkanina kúpená v jysku

alinn
30. jan 2012

@medvi11 jaký je rozdíl mezi velurem a aksamitem? Já žiju v tom že je to jedno a to samé 😅

kalman
30. jan 2012

dekuji všem za chválu motýlikú 🙂

medvi11
30. jan 2012

@alinn asi je to jedno, ale já jsem si udělala rozdělení aksamit = bambusový velur z šijemdětem, ten 80%ba a 20%PES je bavlněný velur 😀

alinn
30. jan 2012

jo ták 😀 tak to jo..jo a rozlišuješ ještě mezi tím když to pruží a když to nepruží? 😀

medvi11
30. jan 2012

@alinn 😀 😀 😀 akorát jsem byla líná říkat (psát) to slovo "bambusový" a "bavlněný" ... když jsem to jeden čas používala častěji, tož jsem pak měla jen aksamit a velur...
BTW ono pruží obojí, akorát ten bambusový "svinsky" hodně při šití 😀 😀 😀 už se těším, až začnu šít...K narozeninám dostanu předplatné, tak čekám, kdy dojde první číslo (a jako dárek jsem si vzala to Ottobre se sloním trikem) - MHD objednával teď o víkendu...