Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
baby lastin mozem pouzit aj na rukavice?
@zojec aj my to budeme riešiť tak, že dostane cez ústočká šálik, lebo takto je ospalý celé poobedie, ak spal polhodku, tak dobre, len si oči šúcha..... takže zajtra veru ak slniečko bude svietiť pôjde na balkon a potom na chodbu...... a bude sa otužovať! 🙂
Tak já teda dneska vyměkla a malou jsem dala spát do postýlky, jinak chodí pravidelně ven do kočárku. Ale poslední dny měla komplet zmrzlé nožičky (šlapky), když jsem ji vzala dovnitř, a to měla termopunčocháčky, polodupajdy, froté ponožky, zateplený overal, nožky zamotané do tenkého merina, fusak z umělého kožíšku, pod sebou pletenou merino deku a navrchu dvě IKEA fleesové deky... všechno teploučký, až na ty ťapky... holt je po mě 😖
@sussanah prosim ta a tu vnutornu latku tam potom nejako uchytavas? robim to podla strihu a navodu v ottoberi
ale finsky neviem. http://www.ottobredesign.com/fi/kaavat/pdf/Mitt...
dakujem
Hm, tak tetování není vidět... Dávám do alba.
@macin73 Já myslím, že jsi udělala dobře. Když je fakt mínus 15 nebo i víc, tak bych dítě mrazu šetřila. A na nožičky se mi nejvíce osvědčily botičky ze zatkávaného merino rouna (ze šijemdětem), v tom má Jasmínka teploučké nožičky. Střih mi poslala @sufik , měla jsem to za hodinku spíchnutý. 😉
@ivuska.h A to jsi šila dneska ty výtvory??? Hele, na Klárku už pořizujte brokovnici. Teda na ni ne, ale na nápadníky 😀
dievcata, nemate niekde strih/ navod na kojo tricko? viem, ze caramilla mala nejake fotky pred casom, ze sila. ta moja krasavica tusim vyzaduje kojenie na verejnosti tym castejsie, cim je starsia. a este sa chcem opytat tych, co maju overlock, ze aky mate a ako ste s nim spokojne. uvazujem, ze by som si nejaky zadovazila. dakujem
Ahoooojte babulky,
Chcem vam najprv vsetkym podakovat za mile slova, skor som sa tu nedostala, tak pisem az teraz.
Mame totiz opät velke problemy, Nellie diagnostikovali jednostranne ochrnutie hlasivkovych nervov, mame problem sa nadychovat a mina na to strasne vela namahy a energie, co znamena, ze sa kojime s namahou a co zje spali pri dychani, cize nepriberame a aj ako takmer 7 tyzdnova ma ledva cez 3,5kg!
S tym suvisi moja otazka na vas : ????????ako latkovat chuducke dieta???????Vsetky plienky su nam okolo noziciek neskutocne siroke a vsetko preteka, kedze stale berieme leiky na odvodnenie.Jedine ako tak vlniaky, ale aj tie musim bud riadne nabalit, co je trochu nepohodlne, alebo casto prebalovat, co je potom tazko, ked dlhsie spi, co som rada.,lebo spanok nie je nas kamarat. A teraz sa mojmu muzovi podarilo hodit dvoje z troch vliankov do susicky na vysoky program!!!!!!!!Neprezili 😢 😢 😢 😢 Ostali nam jedne, takze cakam na zasielku od Moniky a nejake usijem. Celkovo je vsak problem s tym, ze malinka, neviem jej plienky zalozit o novosklade ani nehovorim....Tak baby radte please......
jinak jsem se konečně dostala k Mylly tabulce a nevím jestli jsem si předtím nevšimla, nebo jsou opravdu nové, našla jsem tyhle žirafy: http://www.myllymuksut.com/tricot-savanni-p-188... Chtěla bych ale jen 0,5 metru, nepřidáte se někdo? 😕

@ucitelka70 ty konske masti delaji dve, jednak gel - ten chladi a pak krem - ten hreje.. mame doma oba a parada!
@caramilla nastesti jsi to vyfotila tak spatne, ze na te dudlikodrzce ta ruzova nema takovou barvu jako v realu.. 😅 jinak bych toho vaseho strevniho sajrajta teda opravdu chytla!! 😀 ale jsem rada, ze tobe se ta stuzka libi 😉 😀 😀