icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
3. feb 2012

@ucitelka70 ty konske masti delaji dve, jednak gel - ten chladi a pak krem - ten hreje.. mame doma oba a parada!
@caramilla nastesti jsi to vyfotila tak spatne, ze na te dudlikodrzce ta ruzova nema takovou barvu jako v realu.. 😅 jinak bych toho vaseho strevniho sajrajta teda opravdu chytla!! 😀 ale jsem rada, ze tobe se ta stuzka libi 😉 😀 😀

dugyna
3. feb 2012

baby lastin mozem pouzit aj na rukavice?

caramilla
3. feb 2012

@ivuska.h 😀 😀 😀
@terezita 😀 Nejen mě, ale Jasmínce se líbí 😀
@dugyna Proč ne 😉

dugyna
3. feb 2012

@caramilla ja sa len pre istotu pytam 🙂 aby som nieco nepokazila
a este otazka mohla by som dat PUL ako vonkajsiu vrstvu rukavic 🙂 ako nepremokavu 🙂

caramilla
3. feb 2012

@dugyna jojo, Terka ze ŠD už taky takové rukavice šila 😉

dugyna
3. feb 2012

@caramilla tak najprv spravim len flees a uplet ci co to tam ide dnu..a potom skusim drihe s Pulom aj ked tu neni sneh..takze ..

dugyna
3. feb 2012

@caramilla este otazka potom tu gumku ci lastin nasijem na PUL?

ucitelka70
3. feb 2012

@zojec aj my to budeme riešiť tak, že dostane cez ústočká šálik, lebo takto je ospalý celé poobedie, ak spal polhodku, tak dobre, len si oči šúcha..... takže zajtra veru ak slniečko bude svietiť pôjde na balkon a potom na chodbu...... a bude sa otužovať! 🙂

macin73
3. feb 2012

Tak já teda dneska vyměkla a malou jsem dala spát do postýlky, jinak chodí pravidelně ven do kočárku. Ale poslední dny měla komplet zmrzlé nožičky (šlapky), když jsem ji vzala dovnitř, a to měla termopunčocháčky, polodupajdy, froté ponožky, zateplený overal, nožky zamotané do tenkého merina, fusak z umělého kožíšku, pod sebou pletenou merino deku a navrchu dvě IKEA fleesové deky... všechno teploučký, až na ty ťapky... holt je po mě 😖

sussanah
3. feb 2012

@macin73 s tema studenyma nohama, nekdo mi rikal,ze to u deti byva taky casto tim, ze maji moc uzke ponozky, ze ta gumicka je skrti a noha se nedokrvuje e proto jsou studene.
@dugyna ja lastin na rukavice pouzivam, je to lepsi jak gumka

veronik77
3. feb 2012

@macin73 Anežka teď přes mrazy taky spí doma, ale dá jenom půlhodinku 😒

dugyna
3. feb 2012

@sussanah prosim ta a tu vnutornu latku tam potom nejako uchytavas? robim to podla strihu a navodu v ottoberi
ale finsky neviem. http://www.ottobredesign.com/fi/kaavat/pdf/Mitt...
dakujem

macin73
3. feb 2012

@sussanah no ona právě nemá ponožky žádný, to jen včera jsem jí dala už ze zoufalství navíc froté ponožky a ty nahoře gumičky ani nemají... no my máme s mhd oba studené nohy, holt do nich krev nepumpujeme, když jsou v klidu 😎

macin73
3. feb 2012

@veronik77 no mě spala dneska lehce přes hodinu, ani jsem to nečekala...

ivuska.h
3. feb 2012

@caramilla Teď tu zas jsem 🙂) A rovnou se blýsknu dnešní fotkou děťátek, možno spatřit na Klárce tričko podle Ottobre (originál s pávem) řasené na zadku, Ondrovo tričko též podle Ottobre a kalhoty jsou vlňáky z tlustého úpletu ze ŠD. Tetování dělala Klárka 🙂)

ivuska.h
3. feb 2012

Hm, tak tetování není vidět... Dávám do alba.

caramilla
3. feb 2012

@macin73 Já myslím, že jsi udělala dobře. Když je fakt mínus 15 nebo i víc, tak bych dítě mrazu šetřila. A na nožičky se mi nejvíce osvědčily botičky ze zatkávaného merino rouna (ze šijemdětem), v tom má Jasmínka teploučké nožičky. Střih mi poslala @sufik , měla jsem to za hodinku spíchnutý. 😉

@ivuska.h A to jsi šila dneska ty výtvory??? Hele, na Klárku už pořizujte brokovnici. Teda na ni ne, ale na nápadníky 😀

caramilla
3. feb 2012

@ivuska.h Teď na to koukám na detaily - ukazuje se, že nejlepší hračky pro děti jsou krabice a propiska 😀 😀 😀

sussanah
3. feb 2012

@dugyna delala jsem flis + softshel, sesila jsem je neprve po okraji az na takove 3cm dole, to jsem nechala volne. Tam prisila zevntir ten lastin a na krajich opet sesila.

dugyna
3. feb 2012

@sussanah ok tak to hore trocha prejdem strojom lebo, ked to tem nezosijem bude to mala vnutro vyvliekat..ked ich vyzlece.diky

lillianx
3. feb 2012

dievcata, nemate niekde strih/ navod na kojo tricko? viem, ze caramilla mala nejake fotky pred casom, ze sila. ta moja krasavica tusim vyzaduje kojenie na verejnosti tym castejsie, cim je starsia. a este sa chcem opytat tych, co maju overlock, ze aky mate a ako ste s nim spokojne. uvazujem, ze by som si nejaky zadovazila. dakujem

sussanah
3. feb 2012

@dugyna ja beru obe vrstvy po cele delce okraje, normalne to natvrdo prosiju, zadne zvlast podsivka nebo tak neco 😉 Jdu cestou nejmensiho odporu 😀

sussanah
3. feb 2012

@lillianx delala jsem nedavno kojo triko, udelala jsem ale takove s velmi pruznym vystrihem (podsite lastinem). Takze strih podle oblibeneho tricka na pruznou latku a je to 🙂

caramilla
3. feb 2012

@lillianx Já se omlouvám, ale svůj střih neposkytuju, jsem zlá 😠 Obecně střihy neobkresluju a neposílám, každý den se mě na to kojotričko ptají tak dvě švadlenky, tak to bych nedělala skoro nic jiného 😉

lilly2711
3. feb 2012

Ahoooojte babulky,
Chcem vam najprv vsetkym podakovat za mile slova, skor som sa tu nedostala, tak pisem az teraz.
Mame totiz opät velke problemy, Nellie diagnostikovali jednostranne ochrnutie hlasivkovych nervov, mame problem sa nadychovat a mina na to strasne vela namahy a energie, co znamena, ze sa kojime s namahou a co zje spali pri dychani, cize nepriberame a aj ako takmer 7 tyzdnova ma ledva cez 3,5kg!
S tym suvisi moja otazka na vas : ????????ako latkovat chuducke dieta???????Vsetky plienky su nam okolo noziciek neskutocne siroke a vsetko preteka, kedze stale berieme leiky na odvodnenie.Jedine ako tak vlniaky, ale aj tie musim bud riadne nabalit, co je trochu nepohodlne, alebo casto prebalovat, co je potom tazko, ked dlhsie spi, co som rada.,lebo spanok nie je nas kamarat. A teraz sa mojmu muzovi podarilo hodit dvoje z troch vliankov do susicky na vysoky program!!!!!!!!Neprezili 😢 😢 😢 😢 Ostali nam jedne, takze cakam na zasielku od Moniky a nejake usijem. Celkovo je vsak problem s tym, ze malinka, neviem jej plienky zalozit o novosklade ani nehovorim....Tak baby radte please......

lilly2711
3. feb 2012

pripajam jednu aktualnu foto....teda dve 😀

sussanah
3. feb 2012

@caramilla a delas dobre, je to tvoje knowhow 😉

dugyna
3. feb 2012

@sussanah tak ja som to pozosivala na 5-6kuskoch po okraji 🙂

jieff
3. feb 2012

@lilly2711 Malá je krásná, snad už vás ty potíže brzy minou. Jak látkovat takhle malý prtě ale neporadím, s tím zkušenosti nemám. držím palce!

jieff
3. feb 2012

jinak jsem se konečně dostala k Mylly tabulce a nevím jestli jsem si předtím nevšimla, nebo jsou opravdu nové, našla jsem tyhle žirafy: http://www.myllymuksut.com/tricot-savanni-p-188... Chtěla bych ale jen 0,5 metru, nepřidáte se někdo? 😕