icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kryska5
14. feb 2012

@sinala pokiaľ máš pocit že má ten exzém po očkovaní ja by som sa bála očkovať ďalej ☹ minimálne by som odkladala očkovanie čo najneskôr, neviem ktoré očko to je ani ako staré máš dieťa, ale moja malá nie je očkovaná ničím, takže keď sa pýtaš čo by som robila ja by som ďalej určite neočkovala 😅

definitiv
14. feb 2012

@dugyna růžovou lamu kdyžtak dorovnám ;)

ucitelka70
14. feb 2012

@mehlo - ja som si podopisovala niečo, dúfam že aj ostatní pripíšu čosi......

caramilla
14. feb 2012

@petkasv ; @ucitelka70 Jé, tak tak jsem to nemyslela, že to souvisí s ekzémem, ne to ne. Myslela jsem to tak, že banány jsou celkem dost neekologické zboží a je za nima docela nepříjemná ekologická stopa, no a hlavně pro mě teda sociální stopa ☹
Proto je nekupuju ve velkym. Ne kvůli našemu zdraví. Nejsem ten typ, co kupuje bio, protože je to zdravější, ale kupuju bio, protože mi nějak není jedno, jakou ekologickou stopu zanechávám...
To je na dlouhé psaní...
Banány by alergenní být neměly, to nebojte...
To s tím očkováním jsem taky slyšla už z mnoha stran, že rozjíždí atp. ekzém...

@anielik uložila, kouknu se, hodím ti to sem 😉

caramilla
14. feb 2012

@anielik Kopíruju jen tak, jak jsem to zkopčila z diskuse, co psala animal 😉

tak takový základ: BOROVICE - na celkové nachlazení, průdušky.... (třeba několikrát denně provést masáž hrudníku a hrudní páteře a zlepší se odkašlávání) LEVANDULE - na popáleniny, štípance, odšeniny (dezinfikuje rány, tak až budou mít děti odřeniny tak potírat) je to jediný olej, který lze použít NEŘEDĚNÝ takže pokud jsou již zmíněné štípance a nebo popálenina (horká voda), tak použít neředěný - malinko na postižené místo kápnout. Jinak na popáleniny od sluníčka ... použít s nosným olejem. Nosný olej je takový, který bude dítěti vyhovovat. Kdo má sklony k hodně suché pokožce a ekzému... tak doporučuji Nobilis konopný olej. Dále do výbavy CHAMOMILLA - heřmánek lze koupit heřmánek pravý nebo římský (modrý) římský je slabší. Heřmánek je na zklidnění a na jakékoliv bolesti. Bolest zubů, bříška.... dále pak již zmíněný CITRON či jiný citrus - na horečnaté stavy. A pak eukalyptus, ale ten doporučuji Eukalyptus radiata.

lavandin do praní ( má silnější účinky než levandule klasická, na záněty dýchacích ces, kašel, horečka, ztuhlé svaly a klouby, močovopohlavní infekce) a levandule úzkolistá - Lavandula angustifolia na popáleniny, desinfekce ran a odřenin, urychluje hojení, snižuje krevní tlak. Na popáleniny se aplikuje neředěná.

lavandin fajn místo aviváže do prádla je i desinfekční, tea trea, pak je tam máta peprná, ale ta mi pro dítě příjde moc drastická, takže nejlépe mátu luční (tu používám já) na bolesti hlavně bolesti zubů, ale mátu luční jsem tam neviděla. Dále eukalyptus radiata - to je jemnější verze klasiky eukalyptu. Meduňka na zklidnění. Pro tebe Neroli - je to spíše rovnou na deprese oproti třeba Růži, Jasmínu a Ylang Ylang. Heřmánek je na zklidnění a proti bolesti heřmánek modrý je silnější než heřm.římský.
Tymián je protiplísním, antibakteriální a proti křečím. Tak záleží na tobě, co potřebuješ. Když máš citron, tak mandarinka atp. je pro tebe už zbytečné to je to stejné akorát je to o tom, že když ti nevoní citron, tak si vezmeš pomeranč, mandarinku atp.

ucitelka70
14. feb 2012

@caramilla no fajn, to bude treba s PA prediskutovať, vôbec neupozornia na možné reakcie z očkovania,

definitiv
14. feb 2012

Pls, nevíte někdo, v kolik bude zítra uzávěrka objednávky z MTX? Jsem celý den v trapu, tak abych kdyžtak neprošvihla případný dorovnávání a jiný čachry...

beky52
14. feb 2012

@definitiv ahoj..vraj niekedy večer...alebo až štvrtok ráno..tak písala membri..

caramilla
14. feb 2012

Dnešní antiFariTrade při nošený rolí 😀

dankakk
14. feb 2012

@sima.p no ja mám doma BR a sedia dobre, Anavy sedia vynikajuco. BR starší typ bol iny ako teraz ten novsi, čo sa týka zloženia aj strihu...

terezita
14. feb 2012

@caramilla at zije detska prace! 😀 😀 😀

caramilla
14. feb 2012

@definitiv kdysi se mluvilo o 20 hodině večer, ale nevím, jestli to neplatilo pro sobotu a nebo pro úplně jinou hromadu, už se v tom neorientuju 😝

caramilla
14. feb 2012

@terezita ale banány jedině bio 😀 😀 😀 😀

dankakk
14. feb 2012

@kryska5 🙂 ani my nie sme ocko;)

terezita
14. feb 2012

@caramilla pockej, za rok ji uz napadne naskladat ty role do kocarku a odveze to vsechno naraz 😀

caramilla
14. feb 2012

@terezita za rok? Ja to cekam zitra! 😀 Ona je desne vynalezava. Dneska poprve vylezla na stul v kuchyni. Jako to neni nic divneho, extra, v jejim veku normalni, ale me pobavil ten jeji vyraz. Stala mi nohou v podstate na notebooku a vitezoslavne koukala. A myslis, ze me to vyrusilo od toho, abych na MK drbala? 😀 😀 😀

terezita
14. feb 2012

@caramilla jestli mas vynalezave dite, tak ji nikdy nepoustej pippi dlouhou puncochu.. u nas jede, em. ji zboznuje. dneska kdyz prochazela obyvakem tak lezla pres stul a nedavno tu chtela jist hrebiky (mnoo, vychovny film, skvela inspirace! 😉) uz se desim, kdy zacne skakat ze tretiho patra.. 😅

kryska5
15. feb 2012

HOTOVO!
@dankakk napadlo ma to pri tom Cčku čo si písala 😉
@dankakk @papajka7 stužky pošlem zajtra či až s MTX?

kuna
15. feb 2012

@caramilla no chudák Jasmínka, to abych okolo toho vliesofixu doma chodila posvátně a po práci s ním se budu v noci neklidně přehazovat a nebudu moc spát při pomyšlení, že je potřísněn potem a strádáním tak malé holčičky 😀 😀 😀

michamicha
15. feb 2012

čau, tak jsem do pračky nastrkala lamu a děj se vůle boží, padalo z toho bordelu 😝 napadlo mě, strčit to do síťky na praní, ale tak velkou nemam 😒

michamicha
15. feb 2012

taky u vás tak chumelí? 😕 my za chvíli vyrážíme pěšo do Alberta koupit boby, musim Vojtu dneska utahat, aby usnul tak v půl 11, protože ve 2 jdem na 1,5r. prohlídku a nevyspalej by byl strašně protivnej ☹

sima.p
15. feb 2012

@dankakk no ved každému dieťatku sadne lepšie niečo iné, ja mám len nové BR a sedia nám perfektne, Anavy ma trošku sklamali, ale inak sú to veľmi pekné a symptatické plienky.

ivuska.h
15. feb 2012

@sima.p Já jsem je v ruce neměla a ani jsem o nich nevěděla, dozvěděla jsem se až tady. Soudím jen dle fotek.

season
15. feb 2012

@michamicha tu je úplne nádherne, krásne chumelí, konečne zakrylo ten starý sneh 😀 a prekvapka od psíkov na ňom 😒 ale niekde je pod ním ľad, tak to je teda náročné.

sima.p
15. feb 2012
veronik77
15. feb 2012

@michamicha tak u nás by psa nevyhnal - strašně to fičí a sněží do toho 😒

papajka7
15. feb 2012

@kryska5 mne staci sMTX 😉

petkasv
15. feb 2012

Holky prachy jsou upět u maminky 😝 😝 😝 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

animal
15. feb 2012

@caramilla bábovka to je nápad, mě nedávno donesla tchýně pro M. asi 5banánů, ale už když je přinesla byly dost dost zralé, tak jsem přemýšlela co s nimi přezrálé banány nejíme

ivuska.h
15. feb 2012

@sima.p To jsou asi plenky ŠD od Terky, nášivku nevidím, ale asi to bude ono. Terka šije podle stejného střihu (má licenci, delší historie toho, proč), ale používá trochu jiné materiály a má jinak dělané vkládačky.