icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
15. feb 2012

@alinn no, ono to odpuštění je někdy dost vázaný na postoj a osobu toho "hříšníka". Myslím, že by o to měl stát a měl by si být chyby vědom, pak to totiž není takový problém - odpustit někomu, kdo o to stojí a kdo svých hříchů lituje 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Čímž nechci naznačit, že bych si snad myslela nebo představovala, že roztrhne své roucho, klekne do popela a bude si ho sypat na hlavu, oholí si vlasy a bude 40 dní držet půst, abych jí odpustila. Ale představa to špatná není 😀
Jen pro představu - ona mi třeba před měsícem psala, že se jí zvedá žaludek z toho, že někdo jde po městě a má na sobě kabát a batoh, nebo sportovní bundu a kabelku nebo nedej bože sportovní bundu a kozačky 😀 😀 😀 Ona není normální 😀

ivuska.h
15. feb 2012

@animal Já jo, hlavně dětské velikosti cca 62-nevím kolik 🙂)

baarca
15. feb 2012

@animal Poptávku po těch štítkách s velikostma jsem zjišťovala před časem (https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Al...) , ale vycházelo to max. na 200 kusů na velikost, spíše méně, a Ivuska psala, že by se to vyplatilo zadávat až tak od 1000 kusů výš. Takže tehdy jsem takovouhle hromádku vzdala. Ale určitě by byla zajímavá informace, kolik by to vyšlo v té galanterce.

animal
15. feb 2012

@ivuska.h pokud mi to výjde, tak tam sjedu v pátek a dám vědít, taky by mi nějaké bodly 🙂

barcav
15. feb 2012

@animal o ty etikety bych měla zájem, pořád koumám jak to udělat abych pak někdy věděla jaká je velikost ušitého oblečku

maly_prcek
15. feb 2012

@caramilla Jaj, tak to budu muset přehodnotit asi svůj outfit, bo jsem teda hodně nechutná... 😀

No, jdu si nakoupit nějaké látky asik, byla jsem dnes na studijním a asi mně vyhodí ze školy, pokud mi děkan neudělí výjimku (nemám dost kreditů pro postup do dalšího semestru - protože mám všecko až a diplomku hotovo, že a emám udělaný opakovaný předmět, což se prej taky musí...), tak budu moct šít o sto šest... 😠

maly_prcek
15. feb 2012

@animal Taky bych nějaké dětské etikety snesla...

animal
15. feb 2012

@baarca oni to mají na kotoučích a prodávaj to po metrech a za metr si u velikostních štítků SML účtovali Xkč, že to vycházelo v přepočtu na jeden štíteček 0,10haléřů, tak bych to zjístila přesně co je v nabídce a jaké jsou nyní ceny

alinn
15. feb 2012

@caramilla no podle mě se odpouštění týká jen tebe (jako poškozené) ..hříšníkovi, když to přeženu, to tvé odpuštění asi opravdu může být jedno..tam nastupuje na řadu jeho svědomí (a když funguje tak jak má-to svědomí)tak přijde na řadu uvědomění si svých chyb a po uvědomění si svého "klopýtnutí" tě může popřípadě ještě odprosit (doprovázeno samozřejmě aktem trhání roucha, klekáním do popela a tak..z toho tvého scénáře 😀 ) a ty, která jsi již dávno odpustila..můžeš hříšníka obejmout a říct "odpuštěno" aby se mu konečně ulevilo 😎
😀 😀 😀 už víš jak na to?
a paní to podle toho co píšeš v životě nemá lehké..tak ji alespoň ty odpusť 😉

animal
15. feb 2012

no tak jsem to raději vyfotila hned, ale kvalita mizerná, když není svjetlo a foceno narychlo
vyfotila jsem ještě rozešitou halenku, ale halenka jerozešitá XX let 😀 😀 a nějak jsem ji vyšantročila a dodělala, ale nějak mi to pořád nesedí, jak bych chtěla a já tak nerada pořád upravuju, tak nevím, kdy ji doladím 😀

animal
15. feb 2012

mno moc to teda vidět nejde 😖

anielik
15. feb 2012

kocky a toto ste nekukali? http://www.higa.sk/index.php?page=2 ohladne tych etikiet 🙂

terezita
15. feb 2012

@animal kalhoty se mi libi!! mas je jen do gumy, ju? ja tam asi budu delat zip, ale nechce se mi do toho.. jeste jsem si rikala, ze bych tam misto zipu mohla dat jak byvaj na panskych kalhotech knofliky, ale ze bych si to zjednodusila a dala tam patentky 😀 😀 😀

animal
15. feb 2012

@terezita jo poté co jsem zmršila ty moje hnědé softové kalhoty na zips s kapsama (zahodila je mezi zbytky do skříně) 😀 jsem šmikla bez kapes a zipu jenom takové běhačky na cvíčo či ven na doma... do pasu jsem původně chtěla dát náplet, ale pak jsem dala pás softu a do něj širokou gumu

zojec
15. feb 2012

@anielik z higy mam etikety ja.. cena super, ale kvalita nic moc.. mam sice len tlacene, ale velmi rychlo sa vypieraju :(

terezita
15. feb 2012

@animal mnoo on ten soft je takovy neforemny.. 😖 to uz musi mit clovek bud idealni postavu jako caramilla nebo fakt strih na telo 😅 a ja se svou slovanskou prdeli taky asi budu bojovat, aby to sedlo 😀

animal
15. feb 2012

@terezita ta kalhotovina je na naši necaramillovskou postavu lepší 🙂 a stejně musí být střih okolo zadku a vrchu stehen na tělo, jsem to musela pořád zužovat

terezita
15. feb 2012

@animal no tak to u me nebude problem, aby to bylo kolem stehen na telo 😀 😀 😀

ucitelka70
15. feb 2012

@anielik ja som už pozerala, doporučila ju @zojec

dugyna
15. feb 2012

@kalman za vtc sa bude platiti nejak spolu sk baby? alebo kazdy zvlast?

ucitelka70
15. feb 2012

@dugyna kalman to zaplatí - a zrejme aj rozdelí? tam nemáme veľké položky, myslím, že do 20 eur by to vyšlo.... uvidíme, mehlo ešte vypočíta

season
15. feb 2012

@terezita patentky su super. Som ich nacvakala na dvojo manšestráky, čo sa mi nechcelo prešívať pokazený zips, a to je supeeeer!!!

caramilla
16. feb 2012

@animal ; @terezita Kdo mě to tu zase drbal? 😀 😀 😀 😀 😀
Já teda zásadně šiju ze softu jen tepláky do gumy, kapsy nesnáším, já klidně našiju na soft kdejakou serepeťajznu, ale s kapsala se s. nebudu 😀
A ty moje softky, co jsem si šila, mi vůbec nesedí, všude to odstává, přes pr. to mám velký, přes břicho taky a u kolen mi to plandá a dole to jsou zase mrkváče, hrozný jsou! Ale neřeším to, na válení se ve sněhu to fakt stačí a jsou do sněhu úplně super. Dnes přežily ty tající sr... a byly úplně suché! A to jsem se plazila po kolenou a válela ve sněhu...
No, sněhuláka jsem válela 😀

medvi11
16. feb 2012

@ivuska.h psala jsem, že nemám SUKNI a ne flís 🙂 a tu ve wendy ani v biltexu neprodávají 😀

monhla
16. feb 2012

Baby neviete mi poradiť ako skladať správne vkladačky do plienok.
Mamičky tu rozoberajú výhody rôznych skladov a ja netuším o čo je reč.
Mám aj obyč. štvorce a skladám ich ako príde, len aby sa vošli.

lenasss
16. feb 2012

děkkuji všem za přání ted se přidám ke skupině NESTÍHÁM DOČÍTAT A UŽ VŮBEC NĚCO UŠÍT 😀 😀 😀 😀 hned doma jsem mu přebalila prdelku do látečky a zmizelo za včerejší den i opruzení ale zase já bojuji s tím jak ho do toho zabalit většina kalhotovek nám je veliká a do čtverců se musím naučit balit 😝 😀 😀 jak vy to všechno zvládáte já mám dnes pocit že nezvládám absolutně nic 🙄

animal
16. feb 2012

@caramilla no tak mě to zase dělalo divně mezi nohama 😀 tak jsem to ubrala v sedu, pak po bocích až mi to prostě trochu sedělo.

monr
16. feb 2012

vidím, že na tie dospelácke nohavice bude treba vysoká škola šitia 😀

animal
16. feb 2012

@lenasss já zpočátku dávala novosklad ze čtverců a na to natáhla flízáčky