Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kalman teď mluvíš o těch fialových kytkách? ty už nejsou skladem ☹
@lillyzelvicka ty fialový kytky smažu, když nejsou 😉
já mám z wendy ten tmavě šedý flís 230g a po dvou vypráních se trošku změnil, ale žmolky to nejsou a teď po dalších cca 4 vypráních je to furt stejný, takže já jsem zatím spokojená 😉
@ivuska.h
@animal aha, beránka flíz jsem zaregistrovala. Mám tu asi 5 barev, ale přišly mi všechny stejné. Brala jsem je z té minulé hromadky od Car a pak mi ještě posílala lilizelvicka. Ale to bylo docela brzo po sobě. Jediný, který mi přijde míň žmolkovací je béžový. Mám to na nákrčníku a to asi není moc vytěžovaná plocha. Ale neon, hnědá a liligreen a blue boy je všechno žmolkatý. I když pod bundou nebo na kolenech tepláčků se to dá celkem čekat. No ještě tu mám na nějaký nevyšitý na svojí mikču (možná dvě) a pár tepláčků... Tak uvidíme.
a podle čeho vybírat, aby nežmolkoval?
nicméně @sinala na mojí oboustrannou mikinu super, je úžasně teplá
Ježiš tady je to horší jak v detektivce! Tak jsem chtěla hodit na web nějaké věci pro děti (ne teda šité), ale nevim nevim, s takovou budu nejen vyhozená ze školy, ale i zavřená za plagiátorství 🙂
A teď mi poraďte, co napsat do žádosti, aby mě nevyhazovali... Že jsem blbá, vykojená, že na tu školu kašlu a plkám z babama na diskuzi o šití a nečtu studijí řád a nestíhám psát diplomky, že nevim, co je za den, natož abych věděla do kdy je co potřeba podat????
O jakejch čokoládách to tady mluvíte holky? 😲
baby pomooooc,
dcéra má problém s prsníkom, dnes gyndos vravel, že má zablokované mlieko, ale si aj odsáva viackrát za den, a vždy aj tak bolo, lebo má nadprodukciu, teraz ju už tak bolí sama nevie či bradavka, či dvorec, a či malý nemá náodou infekciu, že by preniesol, aj ten len večer plakal pri kojení, aj dcéra tiež, tak ju bolelo. Vysprchovala, vymasírovala pod vodou, dala kapustový list, ale zhora céčko nevie chytiť, má to citlivé.... je to súrrrne, díky
já jsem s flízem z wendy spokojená žmolky jsem nezaznamenala jo na obyč z metráže kde byl dvakrát tak drahý tak ten žmolkatí hned má i jakoby delší chlup.A jinak i na tepláčcích to dostává zabrat 🙂
Wendy holky jdu spat tak si to promyslete jo 🙂 navrhuju neděli ?????
@animal prosím tě na kolik u nich výjde poštovné jste mě tu tak namlsali s čokoládou 😀
@ucitelka70 tvaroh. vziat obycajny tvaroh, naniest na prso. nechat posobit cca hodku. n tvaroh niecim prekryt aby tam drzal. mne to najviac pomahalo.
aj som už šila, aj spodná niť na potvoru sa roztrhla, použila som zbytky cverny....
@ucitelka70 no ja ked som mala take bolesti bol to zapal prsnika nemala som ani teplotu len hrozne bolesti a mala mi pri kojeni plakala a nechcela riadne papat ono dieta vie ked mama neni ok aspon ja si tak myslim
@wewe22 a čo ti dali? aj malý to cíti, lebo z fľašky z mrazáku mliečko vypil bez problémov a na cici sa odťahuje každú chvíľu, potom sa pritiahne, ale je to iné, no a už má 8 mesiacov, takže žiadne mimi... ale chlap!
@ucitelka70 nemá ucpaný kanálek na bradavce? Že by měla prso v jedné části nalité a jinde měkké a nejde to odstříkat? To totiž někdy bývá takový jakoby puchýřek na bradavce a ten je potřeba propíchnout, pak už to teče. Propíchnutí nebolí! Jen je potřeba najít to místo.
Čokoláda pro brňačky a další z okolí -- mají prodejnu v Olympii! 😀
@animal omlouvám se jsem slepáá 😅
@ucitelka70 ja som na to dostala sumamed gyndo povedal ze to do mlieka nejde
@ivuska.h zatiaľ nevidno žiadny puchýřek, ale akoby cítila, že tam dnuka je zdurené, nie ako býva...... a ak by mal malý v puse nejakú infekciu, čím vytrieť? nemáme doma žiadne lieky, ani fialové vodičky, jedine nejaký herbadent ústnu vodu, ale s tým by som nie.....
@ucitelka70 skus si precitat tieto clanky, mozno tam najdes ten vas problem
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/02/upchat...
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/02/bolave...
@ucitelka70 no podla toho co pises,tak by som povedala,ze ma zapal prsnika,len neako dostat to mlecko z neho a najlepsie je ked to dieta vysaje,alebo odsat,nahriat atd ak sa dostanu do toho horucky a neustupia ani do 24 h treba ist k lekarovi predpisat ATB ☹ ,ale ako si pisala tak robi vsetko preto aby bolo dobre,tak dufam,ze zajtra bude ok 😉 ,inac tu nadprodukciu by bolo dobre vyriesit,nie je dobre stale odsavat,lebo prakticky si tym odsavanim tu nadprokciu udrzujes,nech skusi vyhladat laktacnu poradkinu vo vasom okoli a poprosit o pomoc,kontakty na laktacne su na tejto stranke www.mamila.sk

@sufik1 Ony všechny flísy z Wendy nejsou stejné, nemají to nikde napsané, ale co od nich kupuju, tak jsem zaznamenala už 3 různé typy té látky, jedna je dokonce žmolkata tak nějak od přírody, je to prostě beránková úprava -- http://www.anavy.cz/fotky7480/fotos/d__vyrd11_9..., aspoň tak mi to bylo objasněno.