icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

eldwen
16. feb 2012

@ucitelka70 ahojky, mi na tohle pomohlo začít brát b-komplex, po týdny měl synek pusinku čistou

ucitelka70
16. feb 2012

@wewe22 poradila som, že v noci nech už nekojí, máme v mrazáku zo 50 pohárov, vybrala som tri, že ak v noci bude treba a nech si odsáva radšej, to až tak nebolí

terezita
16. feb 2012

@animal a mne se tam zase libi ta fialova puntikata keramika.. 😵

papajka7
16. feb 2012

@ucitelka70 nie nemyslim si ze maly nieco preniesol,asi myslis candidu,ja som ju mala a to su ine bolesti,tam nie je prsnik naduty a neda sa odsat,tam je bolest bodava,aj pri po kojeni a pretrvava aj po 😝

ucitelka70
16. feb 2012

@papajka7 ona si odsáva aj zámerne, 1x, ráno o 6 nakojí, o 9 má ovocie, o 12 obed, vtedy si odsaje a o 3 má cici, a večer mu už cici nestačí, stiahne aj 120 fľašu po cicikaní..... tak aby mal na noc, večer dostane kašu, a aj tak potrebuje cici.... takže v noci každé 3 hodiny vstane, pociciká, niekedy riadne, niekedy len trošku a spinká dalej.....

ucitelka70
16. feb 2012

@zfidorka to máme preštudované, a doteraz fungovalo všetko dobre, ale si myslím, že si aj sama ublížila, predvčerom nám hodne snehu napadlo, tak odhrnala...či aj vtedy si neublížila,

ivuska.h
16. feb 2012

@ucitelka70 infekce v puse tak leda kvasinka, ale to by měl bílé povlaky a ona svědivou kůži na prsu, pokud vím, tak "dovnitř" prsa to neleze... Dává se na to fialka, ale není to nic moc, je lehce karcinogenní...

papajka7
16. feb 2012

@ucitelka70 iha tak to si jej zle poradila,praveze len to kojenie ju moze zachranit,predca dieta to najlepsie odsaje,viem boli to ,ale ako nahle to dostane von ulavi sa 😉 ,lepsie ako sa dostat do horucok a nasledne ATB 😖 ,

ucitelka70
16. feb 2012

baby, ste zlaté, že tak rýchlo liečite...... pošlite aj energiu, nech do rána je OK, ináč myslíme obe veľmi pozitívne.....
tak bolo aj s OL, už od utorka čakám, a povedala som, že o pol štvrtej isto príde, no hodinu meškal...... ale pomohlo pozitívne myslenie 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

eldwen
16. feb 2012

u MTX se moc přimlouvám za JEDNOLÍC SKOŘICE POTISK ČERNÁ PEROKRESBA (je dole v potiscich) - moc po něm toužím, dala jsem si 4 metry, ale celých 10 sama nezvladnu ☹.

Zkuste to zvazit 🙂.

ucitelka70
16. feb 2012

@papajka7 aj to je pravda..... ale malý to nevysaje, lebo sa odťahuje.... nechce veľmi, potom aj on plače.... ale veru mala som ja zápal prsníka pred 25 rokmi, ked dcéra mala 1 mesiac.... a vtedy neexistovali odsávačky, prsia som mala červené, ako skala, ja v 40 tepltách, začala som blúzniť a ani teplá sprcha, ved som nestála ani na nohách, bože... to boli bolesti, aj to ma bolelo, ked sa nočná košela dotkla prs a to vytláčať.....
fuj, či ma až vytriaslo,

caramilla
16. feb 2012

@kuna hele, jedna nová plenka je úplně OK, to i admini tolerujou, netolerujou, když se tam těch nových objeví podezřele více.

Odpověď:
Ahoj...no asi jsem trošku čekala, že se ozveš, takže mne to nějak nepřekvapuje...
Rozhodně si byla člověk, který mne tak trošku pživedl zpět k šicímu stroji a za to sem ráda, říkala jsem si, že to nestojí za to a zjistila, že vlastně stojí...tak za to ti ipravdu upřímně děkuji!
K těm tvým pocitům, že něco kopíruji...nejdřív kalhoty...to se teda na mne nezlob, ale kalhoty dole a nahoře do nápletu a dlouhé "na několik sezón" to je věc, kterou znaly už naše maminky a asi i jejich maminky, no prostě nic světoborného, náplety na kalhotách má každý řetězec s dětským oblečením...na nášivku jsi mne sice inspirovala mimo jiné i ty, ale také plno jiných nášivek v obchodech...já nevím, třeba ta zapletená kapuce (i když i tu jsem viděla na fleru a myslím, že dříve než u tebe) je originální, ale náplet a nášivka? o nažehlovačkách jsem nic nepsala, jen o reflexní nášivce, někdy ji vyfotím a ukážu, že je to něco jiného 🙂
...
Tašku jsem taky zcela nevynalezla sama, já hold nemám pocit, že vymýšlím něco světoborného, jen to, co se mi osvědčí chci nabídnout dál...
Anyvy plenku jsem obšlehla vesměs dost, to jo, protože je prostě nejlepší...střih je teda trošku jiný a jiná je i vkládačka, ale tam uznávám, že jsem přebrala cizí výborný nápad (třeba ten patent na pupík), ale zase myslím, že nejsem jediná, kdo má podobné plenky v nabídce na fleru...díky za upozornění, uvidím, jestli se mi Iva ozve a s čím přijde. Ono na těch plínách není zas až tak co vymýšlet extra svého a origoš...
Podobnost popisů je možná, když jsem to psala, tak jsem jiné nečetla, ale podprahově to mám v paměti, protože jsem ty tvoje samo dřív četla...pokud ti vyloženě vadí některé formulace v popisu, tak je klidně změním...
Jinak těm tvým pocitům, že s tím chceš seknout moc nerozumím, ono v návrhářství (oděvním i jiném) se točí furt dokola stejné šablony a mnohdy máš pocit, že něco je tvůj jen tvůj nápad a za rohem to někdo dělá úplně stejně...všichni jsme celý život koukali na podobné věci a podobné výsledky v našich hlavách nejsou nic zvláštního...já nevím, kdybych měla seknout s architekturou za to, že někdo vymyslel taky bílý dům a červenýma oknama...tím nechci tvoje nápady nějak bagatelizovat, ale jsou to prostě nápady co lítají éterem a různě je lidi chytají...mi přijde upřímně dost úsměvné ke všemu psát toto je můj nápad, návrh a střih, nekopírujte ho!
Myslím, že tvoje softshellové věci se od mích liší dost, já nebudu nikdy našívat takové množství barevných věcí na jeden oděv, to slibuju! Svůj jedinečný styl rozhodně máš, pokud mám podobný střih jako ty (tím myslím ty náplety, to je jen druh střihu, ne něčí nápad- navíc jsem nepsala, že jsou kalhoty rostoucí, ale to je detail...), tak tomu se není moc co divit, ony se moc jinak střihnout nedají (guma v pase je podle mne na soft šatně a punt pro malé děti taky...)...chjo, sem z toho nějaká otrávená...nechci se omluovat, to ne, ale tvůj pocit mne mrzí...možná se i na to našívání JEDNOHO zvířátka vybodnu, stejně je to drbárna a aby mě někdo měl za "kopírku"...kdybych chtěla být "zlá", tak si dám tu práci a pohledám věci podobné těm tvým, které vznikly dříve a jinde...
Chystám nějaké nové věci, tak třeba se ti budou líbit a nebudeš mít nějaké špatné pocity. Jako podnikání to moc neberu, spíš je mi líto nápadů, které nemůže Anina unosit...
Víc nevím, co k tomu...

Ještě jedna otázka a prosím, odpověz upřímně, kdybych ti řekla, že chci dát na flér taky plenky a softky, že už jich mám dost a šití mě baví a zdá se mi, že to tam docela jde prodat, že jsem si udělala cenu, za kterou je já chci prodávat a že je nižší než ta tvoje, tak bys mi řekla co? Já měla pocit, že si "vy holky co šijete" pomáháte a podporujete se...

ucitelka70
16. feb 2012

@ivuska.h presne ako píšeš, mal sorik, ked mal asi 3 t., to vôbec ju nebolelo nič, natierala si cicadernou, a malý dostal malý kúsoček nizoralu a bolo po probléme, len si myslím, či nedostal aftu, zuby mu ešte nevyšli, všetko si pchá do úst, ale to by asi nechcel ani cumlík? no zajtra budeme múdrejšie, to sa teraz večer tak nejak zvrhlo..... aj gyndos vravel, že najlepšie by bolo ešte nejaké kamoškine dieťa nakojiť..... aby sa to vyprázdnilo, ale veru už čo rodili spolu, nekoja, 2 ani nevedeli kojiť, lebo detičky odmietli cicík po sekcii, tu žiadna laktačná, sestry s prepáčením sra.i na to, dcéra je tiež po sekcii, ale malý našťastie aj napriek žltačke chcel cickať.... , takže tie si odsávajú aj teraz a z fľašky pijú detičky,

season
16. feb 2012

@ucitelka70 alkoholový obklad, ale to m pomohlo ked som mala hrču...

ucitelka70
16. feb 2012

Idem off, díky za cenné rady, pevne verím, že bude kludná noc..... ešte že bývame spolu v rodinnom dome a môžem jej pomáhať aj morálne aj všelijak...... no budem s nou spať, jej manžel má asi chrípku, už dva dni spí v pracovni, aby ich nenakazil....... tak sa majte...... môjho drahého som nechala samého, idem sa mu troška povenovať, aby nesmútil za mnou..... papapa všetkým, ráno referujem

ucitelka70
16. feb 2012

@season to ma ešte zaujalo, nejaká borovička na bavlnu, alebo lepšie, má ešte prsné tampony.....?
ešte že som nevypla

terezita
16. feb 2012

@caramilla mnoo, to byla rychlost! 😉

ucitelka70
16. feb 2012

@season skúsime, ak vstane Alex na papanie, predpokladám, okolo jednej v noci, teraz má kapustný list a potom skúsi ten alkoho dať.... to si môže nechať do dalšieho kojenia o 3 hod. pozdejšie priložené? no samozrejme, pred kojením si bude musieť umyť, aby sa drobec neomámil od výparov alkoholu :D

ivuska.h
16. feb 2012

@ucitelka70 Ještě bývá v 8 měs. bojkot kojení, to se pak děcka odtahují od prsa a řvou, přitom hlad mají... nebo nemá trochu ucpaný nos? To se jim pak špatně pije a zuří.

ucitelka70
16. feb 2012

nie,zdravý ako buk..... chvalabohu..... tak si ma aj potešila, že to robia aj iné deti v 8. mesiaci, že si myslia, že prsník je taký, že pocuciam, nechaám, pobavím sa, zase prisaje, a zas odtiahne... presne to robí asi týžden,.... a chúda cicik nevie, čo má robiť.....

season
16. feb 2012

@ucitelka70 ked som to mala prvý krát dávala som si vínový obklad- mala som to tam asi do rána a potom to bolo fajn..Druhý krát som doma víno nemala a chcela som rýchlo zakročiť a mala som len klasický lieh 60%, čo má syn na dezinfekciu pri pichaní inzulínu. Tak som si dala na vreckovku - ale mna to zboku bolelo. a ten špiritus zabral brutálne rýchlo. Tak neviem, či som to mala nejaké iné, alebo bola výhoda s vyššími percentami 😀

caramilla
16. feb 2012

Tak někoho ještě zajímala moje reakce, tak pro ty, co toto OT zajímá:
Magdo, děkuji ti moc za konstruktivní reakci!
Trochu jsem se bála, že napíšeš, že jsem paranoidní kráva🙂 A že se se mnou odmítáš bavit🙂
Myslím, že máš pravdu, já sama bych to asi tak neřešila, ale upozornila mě na to kamarádka, že jí to přijde teda dost nápadně podobné. Já tě mám za originálního člověka a právě si myslím, že kdybys tam měla 100 věcí, tak si toho nikdo nevšimne. Inspirujeme se všichni, to máš pravdu.
Pokud se budeme lišit, tak i když budeme šít ze stejného materiálu, tak každá budeme svá. Já zase nikdy nebudu šít bundy takto olemované lemovacíma gumičkama🙂
Mě právě vyděsila ta věta, že na kalhoty našiješ vše, co si budou přát, to působí právě tak, že cokoliv, co našívám třeba já, tak že to našiješ i ty. Ale to je fakt asi paranoja🙂

S těma plenama to těžký je taky, to je pravda, to se furt někde řeší. Nicméně anavy bych fakt nekopírovala. Přijde mi to nefér kopírovat českého výrobce, jehož plenky jsou na trhu dostupné, tak ať si to koupí od Ivy, ty se soustřeď na něco originálního, co koupí jen u tebe. Myslím, že je tě na plenky škoda🙂 ALe jinak mě to je jedno, mě fakt nekonkuruješ, mě pleny nebaví a uvažuju, že látky na pleny prodám a budu šít něco jiného...

Ty popisy, no asi teda fakt myslíme a strukturujeme text stejně, to je možné, to je jasné...

Možná, kdybys mi napsala, že se chystáš na Fler a poslala mi třeba echo, tak by to bylo taky jiné, takhle to bylo takové trapné. Mám mnoho známých, co šijí podobné věci, nebo se inspirují v nějakém dílčím nápadu, ale vždycky se mě předem zeptají a nějak se dohodneme a když o tom vím, tak je to pak už v pohodě, jsem informovaná a tak mě to nezaskočí🙂
Mě i právě překvapilo, že sis udělala novej profil, vpadá to tak tajemně🙂
Cenu si určuje každej sám, já jsem měla dřív ty věci taky levnější, ale naučila jsem se cenit svůj čas a taky započívánvat čas na objednávání látek, chození na poštu, vyřizování různejch věcí, mejlování a domlouvání zakázek. Každý svou hodinu ceníme jinak, je to dáno mj. poptávkou, takže to je tvoje věc.
Jsme v normálním tržním prostředí.
Jinak upozorňuju, že já do času započívám i to, když nějaou věc a střih a provedení vymýšlím, někdy na to padne celkem dost času a zmrveného materiálu. Takže kdo pak se inspiruje už hotovým nápadem, má to o tento čas jaksi levnější.

Jinak je to těžký, když něco objevíš a vymyslíš a jsi první (a absolutně nepolemizuju, že to může za 3 měsíce objevit někdo úplně nezávisle), tak tě pak prostě trochu zamrzí, že to tak najednou šijou všichni. Když já jsem začínala, byly všechny softky jednobarevný, max. s kolenama a prdelí jiné barvy a dole i nahoře do gumy na stahování. Jiné jsem teda v té době fakt neviděla. Mě se to nelíbilo, tak jsem vymýšlela něco víc šik...

A k těm cenám, počítala jsi do cen i odvody na daních? Protože hodně lidí tady na Fleru prodává levněji jen proto, že šije tak v malém, že nedává pak DAP nebo nemá na to ŽL. ALe to asi není tvůj případ, myslím. No, každopádně, ceny jsou tvoje věc, to je jasný🙂

S těma nápadama to mám taky tak , mám v hlavě asi 50 nápadů na softbundy a jasmí potřebuje jen dvě:(
Ty reflexní zvířátka, to jsem teda zvědavá🙂

Tak fajn, beru to jako vyřešenou věc a doufám, že se budeme odlišovat a nikdo nás vzájemně nebude považovat za kopírky🙂

Díky za napsání.

caramilla
16. feb 2012

@maly_prcek jsem se málem počurala smíchy, to jim tam napiš, třeba ocení, že jsi upřímná 😀

caramilla
16. feb 2012

@eldwen ou, tak jsem se chtěla přidat k té skořici, ale už je tabulka zamčená:(

caramilla
16. feb 2012

@terezita a ty tvoje nový potisky snad ani nechci vidět... Proto tebe nikdo nekopíruje, protože nikdo nemá tak skvělý látky 😀

terezita
16. feb 2012

@caramilla jakto? je otevreny trh, koupit si je muze kazdy 😅

dugyna
16. feb 2012

trochu of topic ale dosiel nam akurat email, budeme mat dievcatko 🙂

alinn
16. feb 2012

@maly_prcek jak píše @caramilla ..kamarád to tak podobně udělal a stále se na škole drží (ale nevím co studuješ.. 😉 )

zikie
16. feb 2012

Ahoj, já jsem Eva a jsem látkoholik 😀 😀 😀

kryska5
16. feb 2012

@zikie Ahoj, tak toto je parádne priznanie 😀 😀 😀