Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@maroubrabeach
@caramilla
@terezita dakujem za radu.. 😀 😀 to som ani nevedela, ze taka fixa existuje.. tu sa clovek stale nieco dozvie.. 🙂 tiez znacim vacsinou len dierky, ktore prebijam, ale teraz, kedze som "vyvyjala" 😀 😀 😀 strih, tak som tam malovala mirnix dirnix 😅 😅 musela som vymysliet nieco, kde neminiem tolko patentiek, lebo pri dvojradovom zacinam pomaly bankrotovat 😀 no nezrutim sa z toho suede, to je jasne, len ci nemate nejaky tip.. ja som si ho len teraz tak dokladne vsimla,ze presvita
Limetová kolekce pro @terezita
Pajcla jsem si způsob našívání cedulky, heč 😀 😀 😀
@palosek Ty tvoje kytičky nejsou pajclý, mají juné zakřivení obloučku 😀 😀 😀 a já je nikdy nemám tak pravidelný jako já, stříhám to od oka a celkem se mi ta nepravidelnost líbí 😀 😀 😀 (Aneb, když se neco nepovede, dělejte z toho záměr 😀 )
Více fotek na blogu...
@caramilla krasny, jako vzdy🙂 a hele, ja mam pro nas na jaro v planu tyrkysovo hnedou kolekci a sobe budu sit triko z tyrkys finu s nejakym doplnkem/aplikaci z prouzku a fakt jsem to mela v planu jeste nez jsem videla tyhle fotky!!!! 😀
jo a lama, dneska se chystam konecne strihat sobe mikinu z fialove lamy a mam z toho hruzu, vubec nevim jak na to 😝
@veronik77, @lilly_zelvicka, @allin - hlásím, že mám doma vlny, napište mi, jak je chcete dopravit... (osobně Praha, Brno, jinak pošta)
Holky, koukala jsem na tabulku MTX, a po nekolika konzultacich 😀 jsem se rozhodla v sobotu vecer tabulku uzavrit a udelat objednavku. Tak doplne prosim vsichni co jeste potrebujete.. Nekteri na to i spechaji, tak se pokousim vyhovet vsem. Ono tom jim to nejakou dobu bude trvat nez to vyexpeduji, a ja bych to vsechno rada posilala v jednom baliku, at to nedelam nadvakrat 😀
@ngvadi óooo, díky 😀 Jako všechno to vzniklo tak, že jsem házela to tričko na hromadu a 10 cm nad tou hromadou ležela ta lama. Aneb, kdybych doma neměla takový bordel, nikdy by to nevzniklo 😀 😀 😀
Hele, asi si objednám ze ŠD sama, budu toho mít hodně, asi si to tam vyzvednu osobně, dík 😉
@aerin 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Však bych řekla, že toto teda fakt nic převratnýho není, však kombinaci finu a pruhů tu šijeme všechny, já tam jen nas... zase ty svoje kytky 😀
a holky jak mám postupovat s tím vliesofixem??
@animal já to dělám tak, že na zem položím 2x přeložený velký ručník, na to pečící papír pro jistotu, na to vliesofix lepením nahoru, na to naskládám látky, co chci zažehlit, řes to pečící papír pro jistotu a to přežehlím na bavlnu. Pak vystřihnu tvary, narafičim na tričko a přežehlím 😉 A pak pevné nervy při šití 😀 😀 😀
@terezita tý, jo, to taky pajcnu 😀 😀 😀
Za Prahu si pak nalij panáka ty a hodně velkýho, já chlastala, když jsem to balila, možná to na tom bude vidět 😀 😀 😀
PPL půjde holky až se vrátím z hor, prostě to nejde všechno stihnout, omlouvám se, ale dovolenou,co mám jednou za půl roku, neruším ☹
@michamicha a nepomohl by protiroztočový povlak na péřový polštář http://www.tchibo.cz/Premium-potah-na-matraci-c... v tchibu mají teď jenom na matraci, ale je i na polštář. Jen nevím zda by to řešilo Vaši situaci

@zojec mě u světlejch PUL ten suede taky prosvítá, ale mě to taková tragédie nepřijde 😀 A patentky značím takovou tou pastelkou a nebo mizícím fixem a dělám značky jen tam, kde se to pak překryje patentkama 😀
@vevercam Tím tyrkysovým oboulícem mě nepruď! 😀 😀 😀 (= krásný!)