icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mehlo
3. mar 2012

@season ahojky! tak na OL jo? to mě ještě nenapadlo

mehlo
3. mar 2012

no nic musím hajat, dítě se už nějak divně kroutí, jak tam ta mamka v pokročilou hodinu neleží vedle něho. Mikinka nastříhaná, tak dneska budu pokračovat, jinak jsem dneska ušila proužkatý tričko na prodej a poprvé jsem nažehlovala obrázek krtečka s kamarády z MMB nafoceno na sluninkovi, ty fotky oblečení na dětech jsou podstatně hezčí než když to jen leží

animal
3. mar 2012

SINGER za mě totálně neee. Mamka má singer obyč. stroj a moc na něm nešije a nemá ho moc dlouho a už se jí pokazila šlapka. "made in china" 😀

lucijan
3. mar 2012

@macin73 když je ta pasta moc tvrdá, dám si na prsty trochu vody a zapracuju to ní, ale nesmíš to přehnat, pak je z toho patlanice. Když je horká, je mnohem víc tekutá, stačí nechat trochu vychladnout. Jestli je ale i za studena moc řídká, tak než znovu rozehřívat a ještě redukovat na plotně je pode mě lepší dát si to do čaje a uvařit novou pastu 😀

animal
3. mar 2012

@lucijan prosím tě dej ještě jednou ten recepis, jsem si ho neopsala

děkuji 100 000x 😀

vevercam
3. mar 2012

@sufik1 děkuji za odkazy na zvířátka 🙂
@palosek krásná bundička, zatím jsem bundičku nešila, ale teď na jaro už mě to nemine 🙂, líbí se mi odepínací kapucka
jaký materiál máte vyzkoušený na podšívání límce a kapucky?

mehlo
3. mar 2012

dobré ráno všem!
@animal taky po porodu trpím s krámama, ale kupodivu je to lepší když jsem někde pryč, to mě to tak nebolí jako když jsem doma, tak jsem zvědavá, jak to bude ted v práci.

lucijan
3. mar 2012

@animal 2hrnky cukru, čtvrt hrnku vody, čtvrt hrnku citronový šťávy, vařit velmi mírně do jantarový barvy, nechat zchladnout, skladovat v uzavřený nádobě, ať to nevysychá

mehlo
3. mar 2012

@vevercam polyesterový flís a když chceš něco tenšího tak jednolíc. Už jsem teda podšívala i teplákovinou- to nebyla teda bunda, ale mhd mikina, měl ji dvoubarevnou a tak jsem jako podšívku do kapuce dala tu druhou

lucijan
3. mar 2012

@season díky za tip, to by mě vůbec nenapadlo! Zkusím, jestli tomu bude můj OL nakloněn 😖

animal
3. mar 2012

@mehlo no tak to já po prvním porodu měla menzes nesnesitelné, jsem se v práci plazila po zemi sfetovaná práškama a nic, teď prášky občas na něco pomůžou, mě bolí záda i břicho

season
3. mar 2012

@lucijan @mehlo kuna tu hádzala odkaz na youtube ako používať Brother, rôzne stehy - hlavne ten plochý som skúšala a bol tam aj ako prišiť zips.

https://www.youtube.com/watch?v=GWCJGOJnbzw

toto je ale v časti 4 okolo 6minutky.
Ale vymenila som patku za tú na slepý steh, je užšia, tak som sa na okraj zipsu akurát dostala. Zatial som šila len taký tenký špirálový, neviem ako pôjde hrubý kostený.

kalman
3. mar 2012

@macin73 Mne se taky stalo že malá oblečená v rúžových šatičkách naušničky v uškách a pani se mne ptá jestli je to kluk no skoro sem odpadla 😀 žeby nebylo jasne vydet že je to holčička?
A rúžovou miluju taky ji nosím a holkám oblékám vetšinou rúžovou, ale máme oblečení i všech barev 😀

petkasv
3. mar 2012

@lucijan dneska dopíšu projekt a večer se pustím do cukru, to bude chlap koukat 🙂

lucijan
3. mar 2012

uáá, koukala jsem se na ty videa s OL Brother a já ho CHCIIIII!! Nevíte o někom, kdo by si chtěl koupit OL SInger, dva roky starej?

alinn
3. mar 2012

@lucijan co ten brother umí víc než singer?

membri
3. mar 2012

clovek tady chvili neni a vy toho nakecate to je strasny 😠 😀 😀

mehlo
3. mar 2012

@lucijan já myslím, že tohle jde na všech OL podle mě i na singrovce

mehlo
3. mar 2012

@season no tak ten návod na zip jsem nenašla, je to ten stejnej odkaz ty dekorativní stehy, akorát 6 min.? jsem se asi blbě dívala

animal
3. mar 2012

@lucijan ten plochý šev uděláš s jakýmkoliv overlockem, jen je tam ukázán postup a nastavení napětí nití

alinn
3. mar 2012

@membri jé zrovna jsem na tebe myslela - představovala jsem si tě pod haldou látek 😀

lucijan
3. mar 2012

@alinn připadá mi, že singer má zbytečně dlouhou patku, že ten nůž je děsně vpředu a tak je šití s ním nepřesný, nedají se k němu koupit jehly speciálně na stretch, navlíkání nic moc...

alinn
3. mar 2012

@mehlo @animal co všechno je prosím vás v tom videu? já se na to nemůžu podívat 😒 🙂

lucijan
3. mar 2012

nebo se sním musím naučit líp šít, no....jestli to nebude těma rukama spíš 😅

alinn
3. mar 2012

@lucijan aha..já zatím problém neměla je fakt, že jsem nešila teda moc ostrých obloučků - což mě teď čeká 🙂 a navlíkání neshledávám nijak obtížným ..tak jestli to má brother ještě snazší..tak super (nemáte někdo foto jak vypadá ta navlíkací část? 🙂) 😀 a ty kupuješ nějaké spešl jehly? Jsem myslela, že je to jedno jaké tam vrznu 😀 😎
Ale já se přiznám, že ani moc neřeším nitě - ani nepoužívám nitě na konech 😅 ..a šije mi to parádně (ťuk ťuk ťuk)

palosek
3. mar 2012

@vevercam no, já použila umělotinu (suede 😀 😀 ), ale mikroflís by taky nebyl špatný... 😉 Vzala jsem to, co bylo po ruce 😀
Mě se zase moc líbí tvoje žirafka 😵 😵 😵 Úplně jsem nad ní slintala 😀

palosek
3. mar 2012

@mehlo super mikinka, já pořád ne a ne střihnout do žužu proužku 😀 Mám hrůzu z toho, abych je na sebe pěkně navázala....Nedávno jsem totiž viděla značkovou bundu, pěkné káro, ale ve švech se jim ten vzor děsně rozjížděl, vůbec to nevychytali 😀 Ale nedivím se, asi to nebude vůbec jednoduché.
Máte na ty proužky nějaký fígl???

lucijan
3. mar 2012

@alinn mě dlouho taky přišel v pohodě, v některých úpletech mi ale dělá díry podél švu (to mi caramilla poradila, ať zkusím tenčí jehly - jenže speciál se prostě nedělají) a čím se pouštím do složitějších věcí (spodky ala caramilla byla první věc, u který jsem se fakt zasekla), když je potřeba přesně začít a skončit, tak mi to u tohohle stroje přijde nemožný - a ve fotopostupu na ekozahradě ten brother vypadá v pohodě, tak to mě dost nahlodalo

alinn
3. mar 2012

@lucijan tý jo..tak díru mi to ještě neudělalo...uf ..snad ani neudělá...hodíš prosím odkaz na ty spodky? Asi nevím jak je myšleno přesně začít a skončit 😅
jako na podruhé bych si singra asi taky nekoupila..ale ne kvuli vlastní zkušenosti..ale všeobecné 😀

alinn
3. mar 2012

@palosek někdo tu psal že proužky je dobré šít kráčející patkou