Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
no nic musím hajat, dítě se už nějak divně kroutí, jak tam ta mamka v pokročilou hodinu neleží vedle něho. Mikinka nastříhaná, tak dneska budu pokračovat, jinak jsem dneska ušila proužkatý tričko na prodej a poprvé jsem nažehlovala obrázek krtečka s kamarády z MMB nafoceno na sluninkovi, ty fotky oblečení na dětech jsou podstatně hezčí než když to jen leží
SINGER za mě totálně neee. Mamka má singer obyč. stroj a moc na něm nešije a nemá ho moc dlouho a už se jí pokazila šlapka. "made in china" 😀
@macin73 když je ta pasta moc tvrdá, dám si na prsty trochu vody a zapracuju to ní, ale nesmíš to přehnat, pak je z toho patlanice. Když je horká, je mnohem víc tekutá, stačí nechat trochu vychladnout. Jestli je ale i za studena moc řídká, tak než znovu rozehřívat a ještě redukovat na plotně je pode mě lepší dát si to do čaje a uvařit novou pastu 😀
@lucijan @mehlo kuna tu hádzala odkaz na youtube ako používať Brother, rôzne stehy - hlavne ten plochý som skúšala a bol tam aj ako prišiť zips.
https://www.youtube.com/watch?v=GWCJGOJnbzw toto je ale v časti 4 okolo 6minutky.
Ale vymenila som patku za tú na slepý steh, je užšia, tak som sa na okraj zipsu akurát dostala. Zatial som šila len taký tenký špirálový, neviem ako pôjde hrubý kostený.
@macin73 Mne se taky stalo že malá oblečená v rúžových šatičkách naušničky v uškách a pani se mne ptá jestli je to kluk no skoro sem odpadla 😀 žeby nebylo jasne vydet že je to holčička?
A rúžovou miluju taky ji nosím a holkám oblékám vetšinou rúžovou, ale máme oblečení i všech barev 😀
uáá, koukala jsem se na ty videa s OL Brother a já ho CHCIIIII!! Nevíte o někom, kdo by si chtěl koupit OL SInger, dva roky starej?
clovek tady chvili neni a vy toho nakecate to je strasny 😠 😀 😀
nebo se sním musím naučit líp šít, no....jestli to nebude těma rukama spíš 😅
@lucijan aha..já zatím problém neměla je fakt, že jsem nešila teda moc ostrých obloučků - což mě teď čeká 🙂 a navlíkání neshledávám nijak obtížným ..tak jestli to má brother ještě snazší..tak super (nemáte někdo foto jak vypadá ta navlíkací část? 🙂) 😀 a ty kupuješ nějaké spešl jehly? Jsem myslela, že je to jedno jaké tam vrznu 😀 😎
Ale já se přiznám, že ani moc neřeším nitě - ani nepoužívám nitě na konech 😅 ..a šije mi to parádně (ťuk ťuk ťuk)
@mehlo super mikinka, já pořád ne a ne střihnout do žužu proužku 😀 Mám hrůzu z toho, abych je na sebe pěkně navázala....Nedávno jsem totiž viděla značkovou bundu, pěkné káro, ale ve švech se jim ten vzor děsně rozjížděl, vůbec to nevychytali 😀 Ale nedivím se, asi to nebude vůbec jednoduché.
Máte na ty proužky nějaký fígl???
@alinn mě dlouho taky přišel v pohodě, v některých úpletech mi ale dělá díry podél švu (to mi caramilla poradila, ať zkusím tenčí jehly - jenže speciál se prostě nedělají) a čím se pouštím do složitějších věcí (spodky ala caramilla byla první věc, u který jsem se fakt zasekla), když je potřeba přesně začít a skončit, tak mi to u tohohle stroje přijde nemožný - a ve fotopostupu na ekozahradě ten brother vypadá v pohodě, tak to mě dost nahlodalo

@season ahojky! tak na OL jo? to mě ještě nenapadlo