Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@animal Dneska už to nedám... Takže pošlu na koci příštího týdne...
@michamicha Co potřebuješ? My tam v pátek jedem...
@lenasss Ten šotek, co vložil vzorník wendy do druhého listu jsem byla já 😉
@veronik77 myslím že klidně obráceně nemá chlupa ani žádný efekt takže klidně 😉
@michamicha já mám tu velkou konu takové ty tmavé barvy a jsou v pohodě horší mi příjdou ty 1000m
@lillyzelvicka jupí, tak to mi metr vystačí na kalhoty🙂 díky
@maly_prcek tak už tam nic nepotřebuju, mhd byl dneska v Praze (zapomněl se zmínit, že tam pojede), tak už mi to koupil 🙂 už mám pracovní stolek pod šicí stroj a můžu šít kdy se mi zachce 😀 až ho smontujeme a upravím si novou mini pracovničku, tak dám foto 😎
jinak wendy úplety už visí vypraný na sušáku, já stihla pouklízet největší binec, vyluxovat, umejt nádobí a teď si dám kafe a nožky nahoru, jsem to s tou aktivitou nějak přepískla 😝 a večer došiju malýmu recy džíny, už mam našitý kapsy na perdélce a furt váhám jestli udělat klasický kaťata na zip nebo jen na gumu...
@maly_prcek jj děkuji
@season ahoj, a čo povieš na športový bambusový úplet zo ŠD?
@animal soft dorazil super moc děkuju a teda ta vínová kalhotovina je kráásná snad ještě víc než fialová a bílý soft 😀
@animal také ku mně soft dorazil 🙂 ještě jsem teda nestihla rozbalit, ale díky.
Jinak k tomu, že ne všechny čtou maily ohledně hromadek, resp. třeba čtou, ale ne řádně, také vím své.... x-krát píši, že potřebuji adresy nebo něco jiného třeba až na po třetí nebo po čtvrté ještě po výslovném upozornění se ozvou poslední nebo taky ne ☹ Tím nechci urazit ostatní, kterých je určitě nadpolovina a maily čte a reaguje 😉
@season určitě nebudu ani jsem ho tam nedávala já ale @maly_prcek a tímto jí ještě jednou děkuji 😀
@lillyzelvicka jj ta červená je krásná
@lillyzelvicka jo a bílý soft jsem myslela, že bude s bílým flízem, protože tak to mám ve vzorníku, ale je tam černý flíz. Ukhaki softu jsem zase byla překvapená, že je podlepený khaki flízem 🙂
ahojky děvčata! tak se hlásím po prvním dne práce, jsem úplně grogy. Na šití nemám ani pomyšlení, ještě se musím učit.
@sufik1
Četla jsem u tebe na blogu, že Pul nesmí do sušičky, proč ne?
Já suším už přes rok a plínky jsou v pohodě, neprotéká ani jedna.
@kamisekq
Jo, peru ve slizu a eko prostředcích od Matíkových třech měsíců, co se mu objevil atopický ekzém. Pračku máme sedm let a stále dobrý, tak snad ještě nějaký ten pátek vydrží. S výsledky jsem spokojená, plínky peru na 60st., ostatní jak kdy.
@animal no u toho bílého mě překvapil ten černý flíz
dievčatá, idem šiť bundičku z hrubšej vetrovkoviny zospodu pogumovanej (asi to bude to, čomu vy vravíte "se záterem"?), rukávy podšité podšívkovinou, zvyšok irma dekou.. stačia na to štandard ihly, však? či radšej jeans? ďakujem
@lillyzelvicka no ten bílý flíz by právě u toho bílého softu byl hezčí, ta bílá pak nepůsobí přesně jako bílá, ale na denním světle to asi bude čistší ta barva
@lillyzelvicka Ahoj wendy dorazilo 🙂

@sufik1 ahoj jestli potřebuješ něco z wendy tady je tabulka https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...