icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
7. mar 2012

@sufik1 ahoj jestli potřebuješ něco z wendy tady je tabulka https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...

membri
7. mar 2012

@beky52 jj putikovanou 🙂

Jinak druha varka MTX je doma, teda v garazi 😀
A hned jsem si nasmlouvala PPL na odvoz baliku 😀 😀

beky52
7. mar 2012

@membri a je to tiež elastická látka..a nevieš náhodou cenu za meter...potrebovala by som 1,5 metra.. 🙂 ..škoda,že si tak daleko..mohla by som ti isť pomocť merať..a strihať..medzi tonami látky sa cítim najlepšie 😝 ..prajemt i pevní nervy.. 😀 😀 ..

maly_prcek
7. mar 2012

@animal Dneska už to nedám... Takže pošlu na koci příštího týdne...

maly_prcek
7. mar 2012

@michamicha Co potřebuješ? My tam v pátek jedem...

membri
7. mar 2012

@beky52 zajdu se ti zeptat, jedu do Jemnice totiz.. a mereni nechavam na zitra, jeste chci mit den klidu 😀

beky52
7. mar 2012

@membri díky..ak je to okolo 250,.čk/m..tak by si aj hned mohla kupiť... 😉

membri
7. mar 2012

@beky52 takze chces aby byla elasticka ju?

maly_prcek
7. mar 2012

@lenasss Ten šotek, co vložil vzorník wendy do druhého listu jsem byla já 😉

beky52
7. mar 2012

@membri tak trochu aspoň..klasicku bavlnu nie..ak bude ako jedenlíc z mtx..može byť..oki?

lillyzelvicka
7. mar 2012

@veronik77 myslím že klidně obráceně nemá chlupa ani žádný efekt takže klidně 😉
@michamicha já mám tu velkou konu takové ty tmavé barvy a jsou v pohodě horší mi příjdou ty 1000m

veronik77
7. mar 2012

@lillyzelvicka jupí, tak to mi metr vystačí na kalhoty🙂 díky

michamicha
7. mar 2012

@maly_prcek tak už tam nic nepotřebuju, mhd byl dneska v Praze (zapomněl se zmínit, že tam pojede), tak už mi to koupil 🙂 už mám pracovní stolek pod šicí stroj a můžu šít kdy se mi zachce 😀 až ho smontujeme a upravím si novou mini pracovničku, tak dám foto 😎

jinak wendy úplety už visí vypraný na sušáku, já stihla pouklízet největší binec, vyluxovat, umejt nádobí a teď si dám kafe a nožky nahoru, jsem to s tou aktivitou nějak přepískla 😝 a večer došiju malýmu recy džíny, už mam našitý kapsy na perdélce a furt váhám jestli udělat klasický kaťata na zip nebo jen na gumu...

lenasss
7. mar 2012

@maly_prcek jj děkuji

season
7. mar 2012

@lenasss nebudeš sa hnevať, ak si odkopírujeme ten vzorník fleesov k nám do tabulky?

ucitelka70
7. mar 2012

@season ahoj, a čo povieš na športový bambusový úplet zo ŠD?

lillyzelvicka
7. mar 2012

@animal soft dorazil super moc děkuju a teda ta vínová kalhotovina je kráásná snad ještě víc než fialová a bílý soft 😀

daisyr
7. mar 2012

@animal také ku mně soft dorazil 🙂 ještě jsem teda nestihla rozbalit, ale díky.
Jinak k tomu, že ne všechny čtou maily ohledně hromadek, resp. třeba čtou, ale ne řádně, také vím své.... x-krát píši, že potřebuji adresy nebo něco jiného třeba až na po třetí nebo po čtvrté ještě po výslovném upozornění se ozvou poslední nebo taky ne ☹ Tím nechci urazit ostatní, kterých je určitě nadpolovina a maily čte a reaguje 😉

lenasss
7. mar 2012

@season určitě nebudu ani jsem ho tam nedávala já ale @maly_prcek a tímto jí ještě jednou děkuji 😀

animal
7. mar 2012

@daisyr no právě, někdo ty moje slohové práce čte poctivě a někdo mi příjde, že to přeletí letem světem a já pořád něco vysvětluju 🙂 už jsem důležité věci vypíchla barevným písmem 🙂

animal
7. mar 2012

@lillyzelvicka jj ta červená je krásná

animal
7. mar 2012

@lillyzelvicka jo a bílý soft jsem myslela, že bude s bílým flízem, protože tak to mám ve vzorníku, ale je tam černý flíz. Ukhaki softu jsem zase byla překvapená, že je podlepený khaki flízem 🙂

mehlo
7. mar 2012

ahojky děvčata! tak se hlásím po prvním dne práce, jsem úplně grogy. Na šití nemám ani pomyšlení, ještě se musím učit.

jam3
7. mar 2012

@sufik1
Četla jsem u tebe na blogu, že Pul nesmí do sušičky, proč ne?
Já suším už přes rok a plínky jsou v pohodě, neprotéká ani jedna.

@kamisekq
Jo, peru ve slizu a eko prostředcích od Matíkových třech měsíců, co se mu objevil atopický ekzém. Pračku máme sedm let a stále dobrý, tak snad ještě nějaký ten pátek vydrží. S výsledky jsem spokojená, plínky peru na 60st., ostatní jak kdy.

animal
7. mar 2012

@jam3 Pul do sušky na nejnižší stupeň a může se stát, že to nevydrží tak dlouho, jak by normálně vydrželo, ale do sušky může

animal
7. mar 2012

@mehlo to ti věřím 🙂 doufám, že se brzy v pracovním procesu zaběhneš

lillyzelvicka
7. mar 2012

@animal no u toho bílého mě překvapil ten černý flíz

martinkah
7. mar 2012

dievčatá, idem šiť bundičku z hrubšej vetrovkoviny zospodu pogumovanej (asi to bude to, čomu vy vravíte "se záterem"?), rukávy podšité podšívkovinou, zvyšok irma dekou.. stačia na to štandard ihly, však? či radšej jeans? ďakujem

animal
7. mar 2012

@lillyzelvicka no ten bílý flíz by právě u toho bílého softu byl hezčí, ta bílá pak nepůsobí přesně jako bílá, ale na denním světle to asi bude čistší ta barva

kalman
7. mar 2012

@lillyzelvicka Ahoj wendy dorazilo 🙂