icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jam3
8. mar 2012

@animal
Taky jsem zkoukla víc tabulku, dopsala se tam, kde je šance na naplnění. Můžu se podívat ještě v pondělí večer, v úterý ráno nastupuju s Damíkem do nemocnice, takže pak budu nejspíš do konce týdne mimo, nevím, kdy nás pustí.

@caramilla
Super, že má příběh stroj v podstatě happyend. Tož hlavně nezapomeň testovat. 😀

Došel mi dnes Pul z kidsinthegarden a jsem nadšená z oranžových slonů. I mám na dvě plenky žužu slony, jsou jemní, až se mi ta růžovka líbí. A celá objednávka byla kvůli nádhernému potisku hibiscus, ten miluju.

sufik1
8. mar 2012

@jam3 tak to držíme bobískovi palce a kdys měla pocit, že potřebuješ chvilku ven a vyčistit si hlavu, tak jsem za rohem. Klidně můžu jít na procházku i do areálu, je to pár stanic.

A ten vzor už nemají, dáš foto?

maly_prcek
8. mar 2012

@lenasss Klidně flís nechme za měsíc... Taky nespěchám.

lenasss
8. mar 2012

sufik1 @maly_prcek dobře tak to uzavřem k tomu 8.4. a kdo by se chtěl ještě přidat tak tady je tabulka https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...

maly_prcek
8. mar 2012

Mně zas dneska přišla silikonová formička na lízátka z Tchiba, jsem z ní úplně hotová, akorát nemám čokoládu na odzkoušení 😀 😀 😀

season
8. mar 2012

@timkoemkamatko tak za SK Ta tu tiež vítam, len ši, foť nech máme čo pajcovať 😀 Niekedy myslím, že tu zabíjam čas a potom natrafím na nejaké videjko a naučím sa zase niečo nové. A nielen o šití, radšej preberiem problém s babami, čo poznám 😉
Neprehliadla som náhodou Lilly ako sú na tom s prírastkami?

mehlo
8. mar 2012

@animal díky moc

lillyzelvicka
8. mar 2012

@season myslíš přebytky?

maryol
8. mar 2012

@caramilla niečo pre teba 😀 😉 🙂 slimák pána Milera alebo náš flísový vankúšik 🙂

eriqe
8. mar 2012

Ahojte, tak sa k vam idem vtierknut. Dakujem za hromadky a idem sa pochvalit vytvormi. Popri tych vasich asi nic moc, ale nasim detvakom staci
@terezita dakujem za konzultacie ;)

eriqe
8. mar 2012

waw mariol ten slimak je uzasny

membri
8. mar 2012

@animal kdy jsi me vezla na postu?

maryol
8. mar 2012

@eriqe ďakujem, ešte je teplý 🙂

animal
8. mar 2012

@maryol ten je krásné, odkud máš střih???

animal
8. mar 2012

@membri NIKDY 🙂 mě holomek nespí, chci dneska s těmi pár balíčky, ale já fakt nevím...... nevím co dřív, jsem zoufalá už ze všeho. Hlavně z toho dítěte, že nespí.

terezita
8. mar 2012

@eriqe nahodou parada!
@maryol jee, tak to je dobry napad!! 😅 a vypada jako zivy 😉

mooncaa
8. mar 2012

@caramilla Tak to je super, že máš mazlíčka už zase v pořádku. Kdyby opravář věděl, jak často šiješ, tak Tě nabádá spíš abys tolik nešila. Na druhou stranu třeba máš doživotní opravy zdarma (teda asi jen té hřídele), tvé tempo přece nemůže vydržet žádný stroj. Aby kvůli tobě nebyly ty opravy pak jen s 1 týden zárukou 😀

A teda toaleťák v záchodě 😀 , taky už jsem jednou lovila, ale obyč a hodně odrolovanej.

mooncaa
8. mar 2012

@maryol Slimák je jak živej.

maryol
8. mar 2012

@terezita :o)
@animal inšpirácia z detskej knižky - nakreslíš a máš (priznám sa, že som si toho slimáka navrhla ešte v auguste, povyťahovala som látky, zvyšky flísov, no špekulovala som asi dva dni, ktoré farby dám dokopy a keďže som nebola spokojná, znovu som všetko odložila... včera som to zo skrine znova vybrala a konečne dokončila - asi potreboval ten nápad trocha t.j. pol roka 😀 odležať...)
akurát dokončujem ešte motýľa

membri
8. mar 2012

@animal super 🙂 ja jen ze nic neprislo, tak jestli ho neztratili 😀 😀 😀 😀 😀

petkasv
8. mar 2012

Holky včera jsem ušila vestu z Lamy, šije se z ní parádně,jen ten bordel 🙂

maryol
8. mar 2012

@petkasv krásne, počkaj, až budeš šit zamat 😀

boudova
8. mar 2012

Holky, nemáte někdo, prosím, odzkoušenej recept na ultra jednoduchej a super rychlej mrkvovej dort? Mám v lednici hromadu mrkve a nevím co s ní 🙂

maryol
8. mar 2012

a tu je ten motýľ - má však decentnejšie farby ako slimák 🙂

kalman
8. mar 2012

Môj dnešný výtvor 😀

season
8. mar 2012

@lillyzelvicka 🙂 🙂 🙂 nie moja, myslela som @lilly2711 ako je na tom maličká, mali ísť do poradne. Trochu to tu flákam, máme prázdniny, trocha šijem, chystám hromadu, tak neviem, či som jej správu neprehliadla 😉

alinn
8. mar 2012

Ahoj 🙂 mám tu jedno OT ohledně slizu a zničené pračky 🙂
čistíte někdo pračku octem? Je to poznat? 😀 Teda já to dnes zkusila a nic..buď je má pračka čistá bez usazenin..a nebo ocet nefunguje.. Jak tu někdo psal (myslím @sufik1 ), že sliz tu pračku zničí..tak buď musí sliz zalézt někam kam ani ocet nemůže..nebo nevím..říkám si, že kdyby tam někde něco bylo..tak prostě těch devadesát stupňu a ocet to musí povolit a bylo by to alespoň trochu znát, ne? To co teklo z mé pračky byla fakt jen voda s octem 🙂 Tak nevím..uvažuji o koupi nějakého přípravku, u kterého je výsledek "zaručen"..ale zase aby pračka nedopračkovala na extrémní čistotu 😀
A ve slizu peru většinou na 40 občas i na 60 ale i 30 když je potřeba..tak co myslíte..drží se tam ta usazenina natolik, že to ani 90° a ocet nepovolí nebo je má pračka čistá 😀

anielik
8. mar 2012

@evaon pokial chces tak robim v petrzalke.... :D

caramilla
8. mar 2012

@sufik1 jé, já toho krokodýla tomu klučinovi nechala! Neměla jsem to srdce 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Mě právě vůbec vyšít nešel, ale měla jsem asi blbej materiál na to 😝
Jinak stroj jsem asi zavařila dlouhým rychlým vyšíváním... 😝
Chci foto tvých štítků 😀 Po měsíci to je hustý, já je měla doma do 5ti prac. dní od zaplacení, možná ještě dřív... 😀
@lenasss kuš, kuš, neplánuj mi, za co vyhodím další RD-!!! 😠 😠 😠
@veronik77 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tolik uvítání pro jeden blbej stroj 😀 😀 😀
Ale musím říct, že za 7 dní jsem si zvykla totálně na Veritasku a hledám páčku na zdvih patky vzadu, i po 3 hodinách šití! Za zapošívání hledám páčku po pravé ruce a ona tam není, atd...

caramilla
8. mar 2012

@jam3 jé, ty jsi objednávala KITG! Že jsi neřekla, jsi se styděla, že jsi neodolala? 😀 😀 😀 😀