Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
baby kto tu objednava VTC potrebujem vela lemvacky...
Ha, nestihla jsem to celé, ale teď byla v regionálních zprávách zpráva o látkových plenách 🙂 fakt čumím!
@alinn ja čistím pračku 2x ročne aj ked neperiem slízom - veľká prášková kyselina citronová z lidla - na 90 °C nechám prejsť práčku, - ja mám práčovnu v pivnici a vodu pušťam na recykláciu do vane - na dalšie namáčanie - tak som naschvál vyčistila vanu, zaštoplila a kukala, čo za bordel vyšiel z 5 ročnej práčky..... a potom som ešte raz zopakovala hned na druhý den kyselinu, ale prala som už len na 60 °C aj s jednou bielou utierkou, a ešte vychádzali kadejaké čierne haraburdy.... a vraj je to lepšie ako ocot, lebo údajne ocot ničí tesniace gumky, neviem, či je to pravda..... ale uverila som. Musela som k tomuto kroku pristúpiť, lebo nejak mi smrdelo z práčky a neviem, od čoho..... ale odvtedy je OK
@boudova Druhej řádek úplně vpravo - http://www.google.cz/imgres?hl=cs&client=firefo...
@ucitelka70 no.tak pokud ocet ničí i těsnění...tak by měl pomoct vyplavit i jakýkoli nános i třeba ze slizu, ne? 🙂 Tak budu věřit, že mám čistou pračku 😀 protože se nevyplavilo vůbec nic..fakt jen čistá rezavá voda - rezavá od toho octu...
Ahoj holky, diky za gratulace.
@papajka7 Moc dekuju za nabidku konzultace 🙂, postupne se to trochu zlepsuje, kdyz jsem prisla z porodnice nemela jsem mleko zadne, ale na plne kojeni to zatim nevypada. Snazim se kojit co nejcasteji, nastesti to chudacek se mnou jeste nevzdava a snazi se sat. V noci je to problem, jak je rozespalej, tak porad usina. Tak uvidime, kdyztak to tady s vama rada zkonzultuju. Moc casu mi mezi tim kojenim a krmenim teda nezbyva, tak se holt siti prozatim odklada. I ted pisu s prisavkou u prsa. 🙂
@dugyna teraz došiel balík od mehlo.... ale ja som brala zo stoklasy od lillyzelvicky ešte vlani
Tak a teď byly ty látkovky i v hlavních zprávách 🙂
nemáte prosím někdo limetkovo bílý proužek - jednolíc, oboulíc a popřípadě klidně něco tkaného? nebo nevíte kde se to dá sehnat?
@caramilla já bych toho krokodýla vyšívala na vkládačky přednostně 😀
holky, nevíte, je nějakej rozdíl mezi PUL ze ŠD, mezi barvama a vzorama, mezi jednotlivýma vzorama - v pevnosti, výdrži, orve se některej dřív..? Budu šít svrchňáky na třeťátko, je mi skoro jedno, jak budou vypadat, hlavně ale chci, aby mi vydržely celou dobu.. Dík
@volpaia tak to sme dve ja tiez pisem jednou rukou,lebo v druhej drzim prisavku na prsicku 😀 ,u teba by pomohlo stlacanie prsnika ,nechcem to tu rozpisovat,kukni tuto,je to podromne popisane aj video je tam http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...
@season ahoj aj ostatnym. No... poradna sa nekonala, neprisla healthvisitor-ka, takze vahu neviem, ale Nellie je ovela pokojnejsia a ovela menej pri dychani hyka a nelape po dychu. Trosicku tazsie ale nas systen papania funguje, lebo Nellie ma slaby tah a mliecko sa mi tym padom horsie tvori a s odsavackou sa riadne natrapim. Snazim sa vsetkymi moznymi sposobmi si zvysit tvorbu mliecka, lebo vtedy je mala najspokojnejsia. Niektore dni potrebuje dokrmit tak 3 az 4 krat po 60ml a niekedy jej stacia dve flasky. Najlepsie by bolo, keby som mala mliecka viac, ze jej ten najsilnejsi tok ide co najdhsie bez tahania. Dnes opät po dlhsej dobe omodrala okolo ust, ale vraj to k jej diagnoze patri, tak sa snazim byt pokojna. Prislo nam aj appoitment ku ENT lekarovi ( krcnemu) takze 21.3. uvidime, co bude dalej a 27.3. ideme ku kardiologicke, ktora rozhodne o datume operacie. Snazim sa jej venovat co najviac, aby nezaostavala za ostatnymi detmi vo vývine, lebo skrz jej diagnozu je velmi spava a dlho mi v bdelom stave nevydrzi, ale uz sa krasne usmieva aj reaguje na hracky, tak to hadam dobehneme. Dva krat denne spi v satke, lebo potrebuje citit moju blizkost a dva krat v kociku vonku.Mam nove fotky, tak neskor vlozim.
Inak ratam uz hadam aj minuty do 27.3. lebo vtedy odchadza kompletny zvysok mojej familie na SK. 😀 😀 😀 takze budeme s Nellie gazdovat same dobre tri tyzdne, hurrraaaaa
@caramilla
Pardon, to bylo takové rychlé rozhodnutí, když jsem zjistila, že mají ibišku poslední kousek. Příště určitě vědět dám. Říkej si, žes aspoň ušetřila. 😝
@sufik1
Nemám teď čím vyfotit, ale má z něj @caramilla pytlík na plínky na ekozahradě. Je takový zeleno-žluto...blbě se to popisuje.
A dík za nabídku návštěvy, já doufám, že budeme co nejrychleji doma.
inac chvalim vsetky krasne vecicky ktore ste posili,ja sa flakam,vecer vetcinou zaspim s malou,ale ko krstinach chcem posit konecne soft,dufam,ze stiham kym sa otepli,zatial u nas stale mrzne 😝
@jam3 fakt? To bylo tak rychle pryč?
Hele, pro mě "na poslední chvíli"? Ts, já jsem furt on-line, napíšeš a já hned napíšu seznam 😀 😀 😀 Ses bála, co? Ale jestli bylo málo ibišku, tak ses bála dobře, dělit se o ibišek je těžké! 😀 Doufám, že zase bude, tak hlídej, já tam radši vůbec nelezu 😀 😀 😀
A za jak dlouho jsi to měla doma? Já teď z e-bay objednávala knoflíky a byly doma za 3 týdny, oproti těm 3 měsícům minule s PUL to byla rychlovka 😀

@caramilla Jak jako vyšívá krokodýla? 😲