icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

beky52
10. mar 2012

@ucitelka70 a teraz sa chystá hromadka..organizuje to season...mtx aj wendy..kuk tabulku..u wendy je taká zelenkavá mráčiková flíska..za nejaké 2,47..pekná

kalman
10. mar 2012

@papajka7 Krása🙂

veronik77
10. mar 2012

Nová objednávka aneb už mi doma nějak hrabe 😀 😀 😀 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ao...

medvi11
10. mar 2012

@veronik77 odkud to budeš brát?...teď by se mi spíš hodilo kus zdraví, doma to až na Vojtu polehalo s teplotou, ATB, kašlem, "chřipkou" - a na šití nemám ani náladu, a to šít potřebuju, blíží se oslava (ale s takovou tam ani nepojedeme, furt to tu nějak točíme dokola...)
Chválím všechny výtvory, dočítám, ale nemám ani na co moc reagovat, jsem nějak bez energie, jen tu už teď sedím u PC a NIc nedělám, jsem ráda, že mi aspoň z nosu neteče...už aby bylo JARO 😀

veronik77
10. mar 2012

@medvi11 vůbec nevím.... 🙂 přihodila jsem Ti tam zdraví, nám se teď taky docela hodí, všechny děti jsou marod ☹

mehlo
10. mar 2012

@veronik77 moc hezké, jsem se tam chtěla zapsat a ono to nejde

ucitelka70
10. mar 2012

@beky52 no a neozvala si sa..... boli by sme sa viaceré pridali, a bolo by poštovné lacnejšie

wzorcek
10. mar 2012

@season ahoj, chcela som sa pridat do hromady, ale dajak mi pomazalo objednavku, to naschval? Neviem teraz ci mam silou mocou dopisovat ci co 😀
nepotrebujete dakdo nutne tieto pruzky? http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... mhd by som rada pyzamko z toho, fest by mu seklo 🙂

lucijan
10. mar 2012

prosím, holky, co šijete na zakázku, za kolik prodáváte softshell kalhoty velikost 3-4 roky? jestli to není na veřejnou odpověď, tak IP, prosím. A kolik stál metr softu, co jste kupovaly na hromádku? Já tady tou dobou ještě nebyla.. 😢
Chtěla bych nabídnout gatě dětem do lesní školky, kam chodí můj drahý malý... když už muže stáhnu o peníze na nový stroje, ať taky vidí, že to není jen mě pro zábavu 😉

ucitelka70
10. mar 2012

@beky52 ja si z toho žltého už aj viem predstaviť krásnu súpravičku čiapku, šál, rukavice..... , ty čo šiješ z toho?

wzorcek
10. mar 2012

tak konecne pridavam aj dajake svoje vytvory, nech furt len nekukam na tie vase 😀 pruzkovane pyzamko je najskor spredu, potom zo zadu. Je fajne teplucke 🙂 aj to fineribove tyrkysove tricko je uplne super prijemne a teplucke.
Dakujem ze ste ma nakazili latkomaniou 😀

ucitelka70
10. mar 2012

@wzorcek perfektné, tú čiapočku by som aj ja rada ušila, sedí perfektne.... šikovnica

ucitelka70
10. mar 2012

@majus246 vitaj

ucitelka70
10. mar 2012

@wzorcek a maťko má koľko mesiacov? 9-10?

ucitelka70
10. mar 2012

OT,dnes som našla dobre vyzerajúci koláčik: kuk http://polnekvety.blogspot.com/2011/01/croissan...

veronik77
10. mar 2012

@mehlo už by to mělo jít 🙂

beky52
10. mar 2012

@ucitelka70 vtedy som ešte o tomto fore nevedela..inak by som dala vedieť ..to si píš ☹

ucitelka70
10. mar 2012

no moja, nabudúce prediskutuj radšej každý tvoj úmysel 😀

dankakk
10. mar 2012

@wzorcek ty detailistka! To pyzamko je super! Pruzky do detailu sedia 🙂 ešte aj patenty na rukavoch, ako profi! Tie zelene nohavky sú dole riasene? A papucky a ciapka je ktoré ottobre?

beky52
10. mar 2012

@ucitelka70 žltu som objednala sestre..ale z modrej ti viem dať 0,50metra na čiapku so šálikom stačí..ak teda chceš..

mikulka45
10. mar 2012

@wzorcek mas to vsetko tip top! mne sa paci najviac ta ciapka, je super, co je to za strih?

season
10. mar 2012

@wzorcek neviem, čo sa deje, ja som zmazala len tie dva fineriby, čo už sú vypredané 😠 hyacint a prúžkovaný ružovo-fialkový. Dopíš zase, budeme si to musieť kontrolovať, ak náhodou nejaké nové dievčatá nevedia s tabulkou, tak sa to môže stať. Napíš m do IP, čo sa Ti tam konkrétne stalo, zistíme chybu.

kuna
11. mar 2012

kde je @caramilla? čekám na dokumentaci noční tvorby...

já šiju ty svoje softshellky, teda, potím u toho krev...to jste mi nemohly říct, že šití pro velké je vyšší dívčí, co vyšší dívčí, úplná univerzita to je 😀 😀 😀 . Včera jsem jen povšívala konstrastní vsadky a kapsy a měla toho plné brýle 🙂 Dneska budu do délky šít paspulku, máte na to nějaký trik? Protože při šití ji mám schovanou uvnitř a pak na ni při šití nevidím a je to křivý...

veronik77
11. mar 2012

@kuna ahojky, já jsem ji napřed našila patkou na zipy na jeden díl, pak přiložila lícem druhý díl a sešila(ona se trochu rýsuje pod tím softem). Pak jsem to ještě na líci vedle paspule proštepovala, aby to líp sedělo.... 🙂

petkasv
11. mar 2012

Holky na šatičky jaro/léto se nejlíp hodí jemný manšestr, že? Nevíte kde mi mohli mít krásný žlutý? Líbí se mi růžový u Mráze, ale žlutý tam není ☹ tak hledám 🙂

kuna
11. mar 2012

@veronik77 děkuju, teď jsem koukala na netu na nějaké návody a tam to dělají taky tak. Radši potrénuju na nějakém odstřižku 🙂

veronik77
11. mar 2012

@kuna To jsem ráda, že jsem amatérsky dospěla k témuž postupu 🙂 Začínala jsem na nejmenších kalhotech pro Anežku...pěknou neděli!

kuna
11. mar 2012

achjo...já to totálně podělala ☹ Ten střih je nějak menší, přitom jsem ho několikrát přeměřovala s jinýma kalhotama. Jak sešiju boky, tak to pak nesešiju přes zadek a předek...nebo sešiju, ale nenarvu se tam 😒 . Vůbec nevím, jak to spravit, napadá mě nějak klín v boku. To mám z toho, že jem byla líná si je napřed ušít z irmy ☹ ☹ ☹

veronik77
11. mar 2012

@kuna to mě mrzí - tak našít po délce z boku rozšiřující pruh a nebo, pokud jsou úzké jen v pase, tak dát klín dozadu???

palosek
11. mar 2012

@kuna ...věřím, že to naštve, mě se to taky podařilo u dceřiných kalhot...dala jsem klíny na boky...pak to sedělo. A od té doby šiju podle stávajících věcí, střihy nám nesedí 😅 😅
...k všívání pastulky...nejdřív ji našiju na líc na jeden díl a pak k tomu přišívám ten druhý díl...to pak na pastulku taky nevidím...šití pohmatem :D